Snö

Igår kom den första snön till Sundsvall. Jag ville bara åka hem och isolera mig. Men ikväll flyger jag och syrran till Stockholm till pappa och hittar på bus. Jag som har större hemlängtan än vanligt...

Personligt

Det kändes rätt jobbigt att komma hem den här gången. Jag kom hem kl 23 på lördan. Redan då hade syster sagt att hon skulle vara hemma en viss tidpunkt och se one tree hill tillsammans med mig på sönda'n. Klart hon och mamma ska börja tjafsa och hon var hemma sent. Sånt vi pratat och planerat bara försvann. Sen fortsätter det så. Dom tjafsar lite nu och då och syster ägnar minst 90 % av sin tid till sin pojkvän. Gör de något märkvärdigt? Nej. Sitter framför tv eller dator. Skiter i vardagssysslor som läxor, extrajobb etc...

För mycket om dom nu... Jag tänkte bara på: Har inte dom saknat mig? Jag hör ofta det i telefon. (Tillägger att jag är här ca en helg per månad). Jag ifrågasätter varför det alltid blir så. Jag tror att när jag kommer hem finns det någon rolig aktivitet vi kan hitta på, som alla vill göra, men det blir alltid någon situation, som oftast resulterar i att vi blir fast hemma och gör olika grejor, med en dålig stämning. Vad är felet? Jo, jag förväntar mig för mycket. Men hur kul är det att komma hem och lyssna på samma diskussion (som har blivit tjafs)? Personligen tycker jag att det finns en tonårsrebell som ska töja på regler.

Jag tror alltid att något har förändrats eller att det ska finnas någon liten annorlunda grej, men det blir alltid något negativt. Jag blir både upprörd och deppad av det. Nu känns det som att kaoset är nära, på torsdag åker vi till stockholm där det på något sätt är en stelare stämning. Jag känner på mig att jag kommer bryta ihop om det blir någon liten diskussion eller något, men samtidigt försöker jag se positivt, positivt och realistiskt.

Det är bara jag som kan ta tag i det och göra något åt det.

Misslyckande

Ja, ni som finns på msn, jag ville installera nya versionen av msn. Datorn ville inte det så nu går det inte alls. Taskig jag var mot de andra nu... :-P

Oj...

Mitt hår är kortare... Ganska så ordentligt, inte nog med det så färgade jag det idag... Väldigt mörkt! Sen tog det inte på vissa ställen, var ju så ljus och den dumma solen hade ju blekt. Innan såg det ju hemskt ut så jag ska kanske vara nöjd...

Idag har mamma och jag haft en skitbra dag! Vi for till gärde där jag fick repetera lite körning, sen körde jag väl en halv mil till Birsta (eller är det kortare?). Jag kan ju köra! :-) Detta var ännu en sak jag var bättre på efter att ha brytit armen. I alla fall så var vi först på ica maxi där vi köpte småsaker, jag köpte ett par mysbrallor mer än hårfärgen. Sedan satt jag och smaskade och mamma förstod vad det handlade om: pizzaslice på IKEA. Det är härligt att se min gamla arbetsplats... Efter det gick mamma in på willys och här är vi nu. Vi ska äta tacos och sedan har jag blivit lovad att få köra igen.

Jag har även pratat med katta i telefonen lite... Jätteskoj. Hoppas vi hinner träffas också.

Klipp klipp!

God morgon! Nu är det dags för mig att göra mig i ordning och gå ner på stan. Jag ska hitta en frisör som vill klippa av delar av mitt hår, det är ganska slitet så det kanske blir ganska mycket den här gången. Jag uppdaterar er om frillan senare :-)

Oops!

Jag skulle installera windows messenger beta i den här datorn. Det gick inte så bra. Nu har vi inget msn.
Förlåt.

Här är han


Min kärlek, Robin Hood.
Eller en av mina kärlekar kanske man ska säga.
(inte så uppdaterad bild dock)

Söndagar

Mina söndagar är ganska tråkiga. Jag ligger i sängen så länge som möjligt. Äter gärna lite mer onyttig frukost, som marmeladmackor. Gör saker som jag inte brukar hinna med till vardags, typ städning och läxor. Sedan One Tree Hill.
I helhet är en söndag sovasovasovaätaonetreehillätasova. Men det är typ bara 2 avsnitt kvar, sen är det jättelång tid tills det kommer nyare avsnitt.

Söndsvall

Så är jag här igen. Utan svårigheter... förrutom att det var kallt, blåsigt och lite regn då jag rörde mig till och från bussen igår, plus att jag fick vänta en timme tills tåget skulle gå. Men det var inga förseningar i alla fall...

Detta hände denna söndag
  • Jag ställde om klockan, för dom som fortfarande är förvirrade ;-P
  • Hunden hoppade på mig ett antal gånger för att han är så glad att jag är hemma.
  • Jag var vid liv klockan 10 och fick en god frukost.
  • Jag och mamsen var ut på ärenden.
  • Jag kom fram en tragisk sak. Svenstavik är lite före än Sundsvall. De har varit före med både tyggummin och de där chipsen, så jag får vänta tills jag kommer hem igen.
  • Kom hem, vilade och tryckte i mig godis.
Nu räknar vi ner till One Tree Hill, eller jag räknar ju ner så fort det slutar varje söndag. Vi ska äta kyckling medans vi ser det. Mamma lagar jättegod mat!

Helg

...och jag mår fortfarande inte så bra.

Nu på förmiddagen då jag börjar vakna till så kollade jag igenom lite mejl, eftersom jag var väldigt frånvarande under fredagen. I en gruppuppgift har båda gruppkamraterna tappat bort pappret jag gav dem. Ansvarigt när man går i 3an? Självklart blev det antagligen en försenad uppgift på grund av att jag varit dålig och deras slarv. Det är orättvist att vara ung ibland. Det andra som är upprörande är den dumma uppigten att vi måste läsa om hinduism och buddhism under lovet och sedan göra prov om det direkt efter lovet. Jag blir rätt så arg - och i slutet ganska stressad.


Jag skulle ju egentligen hoppat idag, men som sagt så är jag dålig. Ska snart sätta igång med packningen, jag åker till sundsvall vid kl 19 ikväll. Det ska bli skönt att komma hem en stund, lite mindre måsten och göra.


Fredag

Idag mår jag verkligen inte bra. Det känns som att jag har feber. Jag har i princip sovit fram till kl 16. Resultatet: 2 försenade uppgifter. Jag var helt enkelt för dålig för att påbörja dom ens.
Jag kom med världens bästa idé: det blir tacos med grannen ikväll. Sen är jag sugen på lite prosecco och eventuellt dom där chipsen :-)

Torsdag

Upp 7 och in i duschen. Det är inte ofta jag orkar ta mig upp så tidigt! Idag bar det av till Östesund, mot mittuniversitetet vill säga. Det var hur mycket folk som helst. I alla fall kikade jag på turism, socionom och hur det är att läsa på universitetet. Det var bra info, men det var inte så mycket som jag tog åt mig, därför att det var helt enkelt inte min grej, kändes det som. Att läsa på universitetet öppnade mina ögon lite till, det känns som att framtiden kommer vara riktigt kämpig. Vi fick pyttelite lunch: en macka. Efter miun hade vi lite rast och sen skulle vi till moskén. Det var lagom spännande faktiskt. Bortsett från att man kände den där satans tidspressen på grund av min dåligt organiserade skola. Efter fem var jag hemma i alla fall. Det är iskallt ute så jag tog en dusch, sen gick jag och la mig en stund. Nu har vi ätit middag och strax ska jag försöka att plugga lite...

En mycket mogen problemlösning

Problem: En 1 ½ liters mjölk som är lite envis att öppna.
Första test-person: Emily
Emilys strategi i uppgiften: 1. Vika båda flikarna bakåt. 2. Trycka dom för att förhoppningsvis få mjölken öppnas.
Vad händer? Det vill helt enkelt inte. Emily försöker att trycka några gånger till men det slutar med...
Reaktion (Emily) : Gnäller som ett barn.
Plan B: Tobbe ger sig på uppdraget. Han trycker han med, men utan resultat.
Ett annat tillväggångssätt att öppna mjölken: Ta fram en tesked och sticka ner handtaget i mitten.
Emily tänker: Hmm... det ser ut som att han bara fått tag i en flik, då blir det inget hål.
Vad händer? Tobbe öppnar endast en flik och det blir inget hål.
Plan C: Tobbe hackar till ett hål med teskedens handtag och får ut den sista fliken.
Reaktion (Tobbe) : Förbannad.
Orsak: Jag sabbade mjölken. Enligt honom.
Vad händer? Emily säger Nääääe och blinkar med sina söta ögon. Tobbe morrar och sedan skrattar vi. Efteråt äter vi köttsoppa och mackor och dricker mjölk till.

Irriterande eller vad?

Ni vet den desperata jakten på sommarjobb i våras? Jag skickade en spontan ansökan till ybuss då. Och vad hände med den? Jo, nu passade det, jag fick nyss ett erbjudande om extrajobb på ybuss - i Sundsvall. Fan fan fan!

Titel?

På fredag öppnar Dollarstore i Svenstavik.
Jahapp...

-

Jag är helt enkelt för snäll.

Roligt

Jag kom och tänka på igår. Då Älskling lyckades tvinga med mig till ica. Poff, så stod jag där med stora ögon och tappade hakan. OLW har lanserat sina chips - salt och vinägercips. Äntligen. Jag kunde inte finna ord. Dom har salt och vinägerchips! Inte för att jag är sugen nu men jag och syrran har letat efter dom i evigheter!

God morgon

Jag sitter med en kopp citron-te i handen och förbereder mig inför provet. Jag är taggad!


Måndag

Det var mörkt och kallt imorse då jag steg upp. I natt hade katterna turats om att slicka mig i ansiktet. Tidigt bar det av till stallet och jag kände mig piggare än vanligt. Den här gången gick ridningen inte lika bra. Jag börjar bli tveksam till den där tävlingen...

Hem, in i duschen, sedan låg jag i sängen och såg One Tree Hill. Beställde den där dyra himla studentmössan, vilket jag kommer söka sponsring för nästa vecka då jag besöker sundsvall igen. Jag tror att det finns någon som saknar mig. Hon börjar på M och slutar på amma.

Nu måste jag börja plugga till det där psykologiprovet. senaste uppgiften gick ju så bra. Imorgon ska jag också komma ihåg att söka ledighet så att jag får se Gavin DeGraw. Kom på att jag borde fixa hemresan också. Mycket göra denna vecka.

Mysiga söndag

Runt 12 var vi uppe. Jag åt marmeladmackor och Älskling försvann till grannen. Senare ringde pappa och frågade om jag och syster ville med till Barcelona under pingst. Roligt tycker jag. Jag känner mig bortskämd.
Nu kanske vi orkar städa, annars ska jag plugga lite foder och psykologi, sedan är det One Tree Hill kl 18.05 :-D

Det är lördag


Gympabrallor med katthår på

Jag steg upp 8.20 för att vara på skolans öppet hus till klockan 9. Det var tvärdött när jag kom dit. En timme senare ko hästarna. Vi få som stod där frös. Men dom gjorde ett bra jobb, tjejerna. Sedan satt vi och såg filmer och bildspel på hästar mm. Vid 12 fick vi panpizza till lunch. Sedan ville jag inte längre, det kändes helt meningslöst att vara där. Precis då så skulle Älskling med flera upp till en kompis, handla och lite annat, så jag hängde på.
Sedan hamnade jag här. Har fått i mig 2 mackor och dricker te.
Strax ska jag sätta igång att städa och diska och fixa till mig lite. Sedan är det partylördag. Typ.

Seriöst?!

Jodå, mitt arbete om stress (psykologi) som blev 4 sidor långt ,blev betygsatt med MVG!
Jag är i chock.

Yrke?

Titlar som intresserar mig idag:
Beteendevetare, Fastighetsmäklare, Folkhälsoplanerare, Hälsopedagog/-utvecklare/-vetare, Lärare, Samhällsvetare, Skolledare, Sociala omsorgsyrken (Socionom), Studie- och yrkesvägledare.
Vi får se vad jag tycker om ett tag då...


SYO-möte

Yes. Nu ska jag ta tag i min framtid! Vi pratade lite om hur man räknade ihop betygen, söker till högskola, vad man gör om man inte kommer in men vill det, skillnader mellan olika utbildningar... Vanlig info helt enkelt. Vad jag vill göra är nog något med socinom/beteendevetenskap, turism, handel, ekonomi... Det är det som säger mest just nu. När jag kom hem började jag räkna och kolla vad jag skulle hamna någonstans - det såg verkligen inte så bra ut, visst, jag kommer in på några utbildningar och har/kommer ha betyg i alla ämnen, det tycker jag är bra gjort av mig. Det är svårt att inte veta vad man vill bli, det ska man helst veta innan man söker gymnasiet och anstränga sig lite mer i de viktigare bitarna.

Men som sagt, jag/vi håller mig/oss till planen att flytta till Östersund till våren-sommaren och jag försöker skaffa mig ett jobb där något år, för att leva mer stabilt. Sen får vi se vart det hamnar. Jag ska definitivt plugga något år till i alla fall.

Det känns super att veta nu. Samtidigt är det ju görat som är kvar.


Hjälp!

Nästa helg börjar lovet, sen är det typ en månad kvar till december. Sen börjar allt julpyntande och ja! Pepparkaksbak med farmor! Jag längtar till pepparkaksbak med farmor.

Tråkiga tisdag

Jag steg upp halv elva, ont i varenda muskel, men det värsta var att det sved i halsen. No way att jag kommer vara i stallet denna eftermiddag. Någon som undrar vad jag gjort? Red första gången på flera veckor. Det gick bra tyckte jag, jag var jätteglad. Dagen fortsatte med att jag drack te och åt gröt medan jag höll på med en psykologiuppgift om stress. Hela 4 sidor! Duktig flicka! Ska bli spännande att få se vad läraren skriver på den. Sedan tog jag en usch för att värma upp musklerna lite, nja, det gav nog ingn skilnad. Till lunch blev det rester från igår. Min älskling introducerade mig till pasta med tonfisk igår. Gott faktiskt. Nu ska jag försöka hitta på något.

Hej

Ja, jag är pigg som en nötkärna! Vi var hos grannen igår. Det hände inte så speciellt mycket. Det spelades musik och vi snackade mest. Lite alkoholintag blev det. Människor kom och gick lite. Men det verkade vara lite folk hos andra grannen också. I längden blev det ganska tråkigt och klockan elva gick vi hem och la oss.
Jag är ganska lat nu när det är helg och passar på att sova på mornarna.
Men nu tänkte jag faktiskt sätta igång med disken - första gången på 5-6 veckor.

Skojsiga fredag

Idag fick jag sova ut... Efter att jag hade tittat upp ett tag ringde min sjukgymnast och gav mig en ny tid på torsdag. Ha! Jag missar lite skola (Hej lata och oansvariga tonåring, lär ju få nån uppgift och ta igen det anyway). Sedan tittade jag på klockan och poff 11.22. Jag sov bort min förmiddag. Det blev marmeladmackor till frukost. Givetvis te till. Jag har blivit en te-människa. Med cappuccino på eftermiddagarna. Resten av dagen har jag datornördat och haft tvn på. Jag lyckades göra lite psykologi också. Sedan in i duschen. Gjorde 2 otroligt söta flätor av mitt slitna hår. Enbart för att försöka få till lockar. Sedan kom han innanför dörren. Han tyckte att jag var jättesöt och tillkallade mig pippilotta. Tack. Sedan satte jag igång med middagen: pasta med gårdagens korvstroganoff (vilket jag ägde på att tillaga igår!). Jag unnade mig ett glas sprite till maten. Jag åt mig proppmätt igen. Jag kommer ha världens fetaste valk snart, folk kommer tro att jag ska ha ungar. Men nu ska jag sätta igång inför hoppningen. Dags att promenera på dagarna. Lite simning och ev pilates eller till och med spinning? Wiiiihoooo.

Kvällen kommer ägnas åt att sitta hos grannen och titta på människor som spelar tvspel medans de jobbar på att bli påverkade typ. Jag ska sitta och smutta på min sourze-sprite och eventuellt tigga en öl.
Trevlig helg!

Hoppahoppahoppa

25e Emily testflyger bana på hela 60 centimeter. Hoppas mamsen kan flytta fram Värsterås-resan :-)

Lite trögt

Vi satt och firade lill-Lördag igår kväll med födelsedagsbarnet. Det var en mysig kväll. Jag kom på mig med att försöka komma med smarta svar hela tiden. Halv tolv var jag hemma igen i alla fall. Jag ville absolut inte gå upp när klockan ringde. När jag väl var uppe och halvt i ordninggjord kom jag på att vi skulle skriva uppsatsen om judendom idag, så jag gjorde frukost och satt hemma med den. Nu när den är klar lite i förtid, jo jag skrev faktiskt lite extra än vad jag behövde också så känner jag mig jätteduktig. Undra om jag ska gå och lägga mig i 2 timmar igen. Det är så deprimerande väder idag. Dessutom ligger det kvar en sjusovare idag. Undrar om jag varit jävlig på morgonen? Så är det när man är student och bor i en etta.

Tråkig?

Det är ju bra text text text... Jag ska börja använda min kamera lite oftare.
Bjuder på en bild från stockholm i helgen.


Dagens

Vi skulle ha religionsprov/uppsats idag. Klart att läraren skulle vara sjuk då. Så imorgon har jag 2 prov, det gör att antalet denna vecka är: 3, för mycket. Vi satt och latade oss i en gruppuppgift i etik. Vår grupp ska samla fakta för att sedan argumentera för skoluniform. Hittade inte så värst mycket, de andra 2 pojkarna i min grupp gjorde ingenting. Men jag tror vi kommer knäcka dom som är emot.

Min sjukgymnast hade också sjukskrivit sig idag. Så på lunchen gick jag hem och värmde rester en igår och åt en morot! Jag såg också en film från en religionslektion jag missade. Den handlade om scientologi. Synd att det var Uppdrag granskning, annars hade man kanske fått en mer neutral uppfattning av dom. Eller så är allt negativt?

Just nu har jag gjort lite stress-test för mina psykologiuppgifter. Vissa säger att jag är normalt stressad, men i stort sett är jag för stressad. Man kan ju inte kalla något för normalt stressad, stress ska ju inte finnas. Så då ska jag sitta och reflektera kring det. Den andra uppgiften handlar om psykisk ohälsa, man ska välja någon typ av störning och berätta om den.

Sedan fick vi ett papper med nån får av skala för hur deprimerad/ångestfull man var. Det var ganska... knäppt. Man ska fylla i saker som hänt en det senaste året som ändrade abets-, bostads- eller familjeförhållanden, eller allmänt dåliga saker som händer närstående.  Totalt 419. 300 var gränsen för att man mår dåligt. Jag är mer Det händer dåliga saker. Det är synd. Men jag går vidare. Eller ibland tar dom väl en liten plats i huvudet, men det är inget som stör mig. Är det någon sorts försvarsmekanism då eller att jag kanske döljer det, eller är det bara så att jag är riktigt bra på att hantera saker?

Ikväll är det Gray's anatomy igen. När flickorna hoppat klart med sina pållar ska vi fira min kompis födelsedag med lill-lördag. Wiiiihooo :-D

Nu rullar det

Jo. Jag kom upp 7.20 utan problem i morse. Det blev onyttiga marmeladmackor till frukost. 8.30 var det psykologi, riktigt kul faktiskt. Nu lär vi oss om stress och psykisk ohälsa. På rasten skulle vi välja inför studiedag på universitetet i Östersund. Jag valde Turism, Socionom och om att läsa på universitetet. Jag hade värsta paniken om vad jag skulle välja egentligen. Men jag tror det blir bra och ganska kul. På lunchen gick jag hem och åt toast med falukorv, tyckte att det blev ensamt med ost. Jag satt också med näsan i hästboken för att klara provet på eftermiddagen. Det gick väl sådär. Blev nog inte underkänd i alla fall :-)
Nu återstår det att plugga på inför prov i judendom imorgon. Eller jag kommer välja uppsats igen, biblan kanske har öppet så att jag kan låna lite bokar ;-)

Det börjar ordna sig nu, vi kom överens om att flytta till Östersund till våren, sedan får vi se var vi hamnar, men han tycker att jag ska välja det jag vill och han följer med mig. Så det kanske blir Uppsala senare?

JAAAA!

Gavin DeGraw Annexet 3e november!
13årsgräns så den här gången är det inga problem, förrutom att det är en måndag och jag måste ta ledigt från ännu en stalldag och känna mig taskig.
Jag och syster :-D

Jag tror att jag vet

Jag har en plan.
Flytta till Östersund och jobba efter studenten. Samtidigt ta reda på vad jag vill bli. Jag lär ju behöva läsa vidare vilket fall, och om utbildningen inte finns där, så lär det ju vara ett ganska stort utbud i Uppsala? Det skulle ju passa rätt bra.

Nu har jag valt min väg. Antingen är ni med eller emot, men jag tänker sluta bry mig om andras åsikter och allt så här gjorde/skulle jag göra. Det tar kål på mig.

Nu börjar helgen

Någon ringde mig kl 3 mitt i natten. Nej jag festar inte på torsdagar. Dock provade jag en ny cider. Sabai från Thailand. Det var inte så märkvärdigt. Gjord på vin (eller hur förklarar man?) med en gnutta granatäpple. Så ingen favorit tyvärr.
Jag var framme i Sundsvall kl 23 igår. Hur mysigt som helst och en väldigt pussglad vovve :-)

I morse ringde farmor och hörde så att allt var bra och önskade oss lycka till inför stockholmsresan.
Japp, ikväll åker vi till pappsen i huvudstaden. Dessutom är det kanelbullens dag imorgon!
Trevlig helg allihopa!


Nicotext

Jag har hittat en bok :-)

Tonårslivets orättvisor

Kände mig lite halvkrasslig idag så det blev inga studier på förmiddagen. Det resulterade i att min stackars klasskamrat satt själv på Religionslektionen. Det är nämligen så att den andra klassen vi läser med är ute på läger. Sedan delar läraren ut ett jättefint mejl till de frånvarande. Det var en länk till en film på SVT bland annat, tur att min skola använder sig så mycket av datorerna nu tycker jag. Men hon avslutade med att vi snart får besök som kommer föreläsa om sekter. Det var jätteviktigt och man hade stor chans att höja sitt betyg (no way?!). Så hon skulle vara stenhård med frånvaron nästa vecka.

Öh? Stenhård? Vad menas med det?
Det finns lite olika typer av elever: 1. De som verkligen inte bryr sig. 2. De som gör vad som beövs för ett betyg, absolut inget mer. 3. De som sitter längst fram och är aktiv (dom som avbryter faktaavsnittet heeeeela tiden) och pluggar på fritiden. Okej, jag kanske var lite hård när det gäller eleverna men på ett ungefär...
Nu till läraren. Om jag var lärare skulle jag ha samma nivå på att bedömma frånvaro hela tiden. Jag kommer vara stenhård på frånvaron nästa vecka!!!!! Vad betyder det? Den som inte kommer får smisk? Jag menar, dom som inte bryr sig får det betyg dom är värd, de andra har säkert en orsak om dom inte kommer...

När jag läste mejlet (med för många utropstecken om jag får säga det själv) såg jag först ut som ett frågetecken och sedan sår jag ironin och då upplever jag humor, eller kallas det ironisk humor då?

Let's make sexytime!

Jag hittade shirtstore.se
Titeln hittade jag på en t-shirt med Borat på - mitt kommande nattlinne ;-D

Lockande

Tidningsläsning + ett litet sminkpaket från Oriflame...
Räcker pengarna till?
Pause

Onsdag

Japp, vaknade sju av klockan. Älskling hade inte åkt till jobbet än, och var kelsjuk.
-Du, jag har 20 minuter på mig, sen ska jag till bussen.
-Ska du till stallet?
-Nej, till stan och ta av gipset. God morgon.
-Jahaaaaaa. Just det!

Usch vad stressigt och usch vad tråkigt med dessa väntetider. Men jag blev ju av med det i alla fall. Det såg bra ut, lite smått blå och sådär, men det var skönt att bli av med det och sätta igång igen. Efter läkarbesöket hade jag drygt 2 timmar att ta död på så jag köpte mig ett par sockor, gräddkola och en tidning. När jag väl var framme i byn så öste regnet ner. Det var inte kul. När jag kom hem tog jag en skön dusch och sedan vilade jag fram tills nu ungefär. Nu kokar jag pasta och tänker på hur mycket jag har att göra.

Gray's Anatomy kl 21, Kanal 5!

RSS 2.0