Så är hösten här

Schemat har redan börjat rulla för oss. Just nu läser jag psykologi, religion och filosofi. Plus hästar och projektarbete. Jag ska dra igång min idé om att prakticera i spanien. Det ska bli jättekul :-)
Idag regnar det otroligt mycket. Vet inte alls vad jag ska hitta på...

I helgen är det älghelga, så då blir det ut på bus  ;-)

To do

Packa inför hemresa tomorrow. Duscha. Sova.
Jag ska upp 7.30 imorgon. Ska köra tidigt.
Nu är det nära :-)

Funkar inte

Vi sitter bara och attackerar varandra med problem. Det finns helt enkelt ingen lösning. Jag förstår inte vad Det är så kul att du är här. ska betyda.
Jag stannar i Svenstavik med min 2-manna-familj.
Sluta gnäll!

Dagens konversation

(Grannen kommer in för "temöte" med morsan)
Emily: Hej! Du känner inte till något behandlingshem för städberoende?
Grannen: Nej...
Emily: Nähepp... Då ska jag bli den första i världen att skapa ett sådant.
Ni vet nog vem jag syftar på.


Middag med farmor

Idag blev vi bjudna på middag på Tandoori House med farmor. Jag och syrran åkte ner på stan tidigare och köpte blommor. Hon fick röd-gul-spräckliga rosor som heter abrakadabra. Dom passade henne.

Hemlängtan

Jag vet inte vad det är, men det brukar inte ta så lång tid innan jag går runt och är irriterad, utan att riktigt veta orsaken.
Jag tror det är för att i första hand så känner jag att jag har gett det här 16 år, jag kan allt utan och innan och känner att sundsvall är en tråkig stad.
När jag väl är hemma, hoppas jag på förändring, eftersom jag brukar vara i Sundsvall cirka 1 helg i månaden. Men blir alltid besviken - höga krav? Hemma tror jag att det skulle bli förändring med 2 pers i lägenheten men icke.
Så fort mamma kommer innanför ytterdörren säger hon: Vad stökigt det är här. Även om det städades under gårdagen. Finns det någon annan i världen som dammsugar efter kl. 20?
Hon tycker att vi ska vara hemma så vi kan umgås alla 3, sen går hon till grannen eller till jobbet. Hon säger åt min syster att vara hemma vid middagstid - hon och hennes pojkvän kan ju inte vara med varann hela tiden. Och vips - så får hon sova över endå.
Den ständiga skitzofrenin: Gör vad du vill - det är dina pengar. När man väl är hemma: Var det verkligen nödvändigt? / Jag tycker inte att du ska köpa den.

Jag tycker om min familj, bara man inte får för stor dos. Men jag är less på att dom måste lägga sig i mina val och alltid kritisera mig eller varandra. Just mitt sista grundskoleår var riktigt svårt och det var väldigt dälig stämning - och det ville jag ifrån. Men det ser ut som att det inte kan förändras och jag inte kommer ifrån det. Som sagt så har jag gett det 16 år och ser det som att grunden är klar. Jag vill stå på mina egna ben utan att folk känner att jag lämnar dom. Det är meningen att jag ska in i vuxenlivet nu.

Det känns jätteskönt att börja skolan igen. Tillbaka till vardagslivet och försöka få någonting gjort. Tillbaka till att fortsätta bygga på de där framtidplanerna.

Mulet igen

Idag har jag ingen lust alls att göra något. Vi skulle ut och plocka bär men jag vet inte hur det blir nu.

Jag har fått en inbjudan till en make-up kväll i stan. Det låter jättekul! Problemet är att jag vill ha med min pojkvän till kräftskivan dagen efter. Hur gör man då? Och jag hoppas verkligen inte att det är "Älghelga" i Svenstavik den helgen.

Sagt från min körlärare

Du tänker för mycket och det gör att du uppfattas som seg.
Jag tror jag hört det förut ;-)
Jag känner mig träffad. Så otroligt.

Mulen tisdag

Jag har stått och kikat lite på Bygglov som håller till hos grannen. På förmiddagen körde min syster mig till stan, där jag hade körlektion. Det var lite småläskigt att köra till södra berget. Det är endast uppförsbacke med tvära kurvor. Det gick super i alla fall. Efter det gick jag på stan med syster och hennes kille. Sen överraskade vi mamsen på jobbet. Jag körde en bit i villaområde, vissa bitar var väl läskiga för henne, haha, men vi båda märker att det går framåt.
På kvällen var vi till mormor och morfar i Timrå. Mamma skulle äta surströmming och jag skulle kolla på min lånebil.
Nu ska vi bara ta det lugnt.


Morgon

I natt var jag upp för att kolla till hamstrarna som pep så mycket. Då ser jag hur de bråkar som vanligt, men den ena har blod på tassen. Jag gick in till syrran och sa det till henne, så vi skulle dela på dom. Jag satte ner handen och han bet mig den %&#¤, så det var egentligen den andre som var skadad och hade sår precis överallt, den stackarn. Han heter inte Bob längre, han heter mördarhamstern.

Nu ska jag stax iväg på körlektion.

Inte så glad

Regn regn regn... På eftermiddan fick jag en sista-minuten körning. Sen var jag arg resten av kvällen. Det där med körkortet sket sig mer eller mindre.
God natt folks

Regn

Jag satt och hade ångest när jag såg på 22-nyheterna, eller snarare vädret, igår. Regn. Mycket regn. Eftersom jag sover i vardagsrummet har regnet 3 fönster att slå på, plus att mamma var tvungen att blåsa håret typ 9 på morgonen. Snacka om att vakna på helt fel sätt. Så jag sitter här och undrar vad jag ska hitta på. Hade ju varit bättre om syrran hade varit hemma så vi kunnat spela spel eller något... Köra ska jag definitivt göra ikväll, annars blir det krig på Vallgatan.

Inte så glad dag

Fjortismorsan stängde ut vovven så han blev psyksjuk igen. Så jag gick till stan och tillbaka. Till middag åt vi kycklingwok med pinnar! Gaaaah! Jaja, det funkade efter lite krångel. Vuxenpoäng? ;-) Sen frågade hon om jag kunde plocka ur diskmaskinen. Klart det skulle bli tjafs om det. Det var inte det att jag inte kunde, utan att hon ska bo i sin lilla bubbla och attackera i diskussionen hela tiden. Det verkar som att ursäkter bara existerar i sms.
Hon sa också att vi skulle ta ta i körningen. Jag svarade med: Ja, jag tror på dig den här gången, med andra ord, den enda gången. Klockan halv sex: Jag kör R till bussen, sen har jag möte till nio.
Hallå! Tyck synd om mig någon.
Varje gång jag kommer hit och tror att det ska bli bättre, vill jag bara vända igen.

300 kronor rikare

I morse lyssnade jag på fjortismorsan. Jag är bara tvungen att retas lite, men jag tycker att den titeln passar för tillfället :-P I alla fall så har jag haft min enda arbetsdag på hela sommaren idag. Jag har stått vid en kall lastbil på Selångar mrknad och delat ut matvaror, läsk etc i 4 timmar. Sedan åt jag en langos som var sämre än på Gatufesten, jag blev så besviken, sen körde syrran mig hem på sin moppe.
Nu ska jag bara vara hemma och softa. Om någon annan inte vill något annat?

11 dagar kvar

Idag satt jag i min lilla jag-bubbla och poff, dök det upp att mitt sommarlov snart är slut. I förstahand så är det bra så jag kan bli klar med gymnasiet. Sen Inser jag vilken dålig sommar jag haft.
Jag har kört. Varit i Venedig en vecka. Varit på Gatufesten. En sväng till nya lägenheten i Svenstavik. Kört lite till. Västerås. Svenstavik på 23årskalas. Storsjöyran. Sundsvall ett litet tag till och köra. Sen är det över. Har jag badat något då? Nej. Inte ens i pool.

Nu känner jag mig skyldig att göra sommar-aktiviteter innan skolan börjar.

Jag har en idé...

...eller om man ska kalla det för en dröm.

Vi ska ha projektarbete året ut.
Jag är intresserad av språk och hästar (och ja, lite matte tycker jag är kul). Så, vad blev det av det?
Jag vill göra praktik på ett stall i Spanien.

Regnig morgon

Igår kom jag hem som planerat. Åkte till Richard och åt tårta. Mamma och syrran fick sina naglar målade i illgrön/gul och neonröd av richards lillasyster. När vi skulle hem kom jag på idén att åka och hälsa på farmor. Dom blev jätteglada :-)

Idag vet jag inte alls vad jag ska göra, jag är för okoncentrerad för mina körkortstester (jag är på sista fasen nu :-)) Jag kom på den knäppa idén att spela need for speed, men vi får se...

Tåg

SJ sa att jag kunde få biljetten i mobilen och bara behöva visa mitt prio-kort och leg. Ha! Ni tror på den eller. Klart det inte gjorde. Dom verkar vara lite skitzo dom där. Jag skulle ha hämtat ut en biljett endå. Finns inget i Brunflo så betala 20 spänn på ATG-ombud. Puckon!

Kan jag få bli klar med körkortet snart?!


Långt det här

Den 23e åkte jag hem till Svensta. Då Älskling fyllde 23. Det var lite livat på gården, tur att inga grannar bor här på sommaren ;-P
Sen har vi varit ute och myst i sommarvädret i en vecka innan det var dags för yran :-) Roligast på hela sommaren. Jag såg... lite Kent, Blondie, sen? Neverstore, Winnerbäck... ? Vi var mest runt med kompisar och så. Sedan var jag ut med Älskling på krogen med hans kompisar från sala. Sedan tog vi nattbussen för 100 kronor per skalle. Lördagen blev inget eftersom det var mulet.
Nu i veckan har vi haft lite besök nu och då och bara njutit av ledigheten, men nu känns det som att sommarvädret försvunnit.

Jag ska passa på att säga Grattis pappa som fyller 36 idag!

Imorgon åker jag till Sundsvall och grattar systers kille Richard :-D

RSS 2.0