Mumsigt!

Jag sitter och äter mina nybakade tekakor och dricker en varma koppen. Leo kom och var jättegosig och myste med mig en stund. Jag ska läsa igenom bladen inför nationella i svenska imorgon, sedan blir det nog god natt.

Recept Tekakor:
5 dl mjölk
1 paket jäst
1 portion havregrynsgröt
1 tsk salt
1 dl sirap
10 dl mjöl
Värm mjölken till 37 grader, smula i jästen, i med resten...
15 stycken, dela ut 5 st per plåt, låt jäsa i 30 minuter
in i ugnen på 200 grader i 10 minuter

Fullt upp...

Dagarna i skolan känns ordentligt dryga, jag kom även på att det inte går så bra för mig i estetisk verksamhet - bild. Igår fick jag min studentmössa å andra sidan. Jätteglad. Efter skolan orkar jag knappt något. Jag har legat på soffan och slumrat ganska länge nu och jag känner mig fortfarande orkeslös. Och har lite ångest inför fredag, då jag ska tillbaka med turbo. Det känns verkligen inte bra. Jag skäms.

På önskelistan

Samsung touchwiz

Helg

Jag rymde till Sundsvall och hämtade Turbo i fredags. Igår bar det av till Östersund, men jag hamnade i diket i Stöde och fick vänta i 45 minuter på bärgare. Turbo fick lite skador, men han överlevde. Jag klarade mig från detta. Självklart missade jag högskoleprovet, eller jag skulle inte få något resultat... Det var helt enkelt inte min dag. På kvällen blev jag mobbad av 4 killar, T mobbade mig värst, men det är för att han älskar mig så mycket.

Uuuh...

Förmiddagen gick åt att lyssna på tal till nationella i svenska. Jag vet inte riktigt hur jag presterade, sisådär kändes det i alla fall... På eftermiddagen hade vi EU-samarbetet i samhälle B. Var helt slut när jag kom hem, det förstår jag mig inte riktigt på. Morfar ringde på kvällen och sa att Turbo är besiktad och klar! Han tar jag inte med mig förrän jag är tillbaka från spanien, 18-19 april. Skoj ska det bli!
Denna kväll hade vi lyxmiddag. Tacos med vin. Jag avslutade med mörk coklad från ica, mums!
Såg även sveriges värsta bilförare, Gurkan var verkligen värst!

"Friluftsdag"

Gaaah! Huvudet gör ont och är helt tomt! Jag måste bli klar med talet till nationella i svenska NU!!!
Suck. Time for powernap!

20 svar

Från Beciell
1. Hur bor du?
Sambo, 2 kissar, trång etta på 33 kvadrat.

2. Vad är din favoritefterrätt?
Just nu: vit chokladmousse, men allt uppskattas!

3. Vilken superkraft hade du valt om du fått välja en?

Det var inte längesen jag sa att jag ville vara osynlig och springa runt och jävlas, tex dra ner brallorna på folk!

4. Hemmafest eller utgång?

Utgång, har varit hemma så mycket.

5. Brukar du lyssna på ljudböcker?

Nej.

6. Har du råkat göra något pinsamt den här månaden?

Inte vad jag kan komma på...?

7. Ska du köpa något extra kul för din lön/ditt studiebidrag den här månaden?

Något i Spanien maybe :-)

8. Vilket var ditt allra första husdjur om du haft ett sådant?

Eremitkräfta!

9. Vad gick du för inriktning i gymnasiet?

Går SpHäst.

10. Vad hade du helst varit känd för om du varit tvungen?

Att vara en god person.

11. Brukar du mest blicka bakåt eller framåt i tiden?

Framåt!

12. Vem av de 4 huvudkaraktärerna i Sex And the City är du mest lik?

Har inte ens sett ett helt avsnitt så... pass.

13. Har du gått på en blind-date nångång?

Njaej?

14. Har du eller har du haft ett smeknamn?

Emlan, Ly, Emil, Emi

15. Vilken låt spelas mest hemma hos dig just nu?

Ingenting.

16. Pratar du i sömnen?

Inte vad jag vet. Har mumlat lite smått.

17. Vad hade du helst velat få i present?

Alla presenter är uppskattade. Just nu tänker jag i större banor som är för dyra att ge bort :-P

18. Är du ärlig när du bloggar?

Ja!

19. Har du vunnit pengar någongång?

Jodå, det är småsummor några gånger.

20. Hur många barn vill du ha, om du nu vill det?

Det får vi se.

Tisdag

Jag sov konstigt inatt. Det resulterade i några snooze-ningar i morse. Mitt humör var inte så bra det heller. Men vädret var fint. Skolan var totalt onödigt. Efter lunch shoppade vi på ica innan vi gick hem och jag satte igång med läxorna. Vid fyra tog jag en powernap, sedan blev det stuvad pytt till middag. Mums. Nu ska jag försöka fortsätta med studierna.
Jag har även bytt till syrrans gamla mobil,
så nu kanske jag inte låter som en robot längre...

Terminamos?

Har haft spanska denna dag. Hade spanska frivilligt 1 timme dessutom. Duktigt. Jag har sug efter hamburgare och godis, men så här är det att leva med ekonomi som student. Suck och åter suck.

Mikroblogg: Söndag

Såg Robinson igår, spännande. Idag mår psyket inget bra. Orsaken oviss. Tv-kväll denna dag.

-

Jag oroar mig över allt och ingenting. Jag har inget roligt att berätta.
Vad vill du att jag ska berätta?

Duktig flicka

Dumma yrsel jag har på morgonen. De 2 senaste dagarna har det inträffat. Gick upp i morse och kände hur allt snurrade. Till slut gick det inte. Jag la mig i soffan en stund och försökte slappna av och fokusera på en punkt. Det kändes som att ögonen snurrade på mig. Attans, lägger mig en stund igen. Provade gå upp 2 gånger, men inte förrän 2 timmar senare var det onda över. Vad less jag blir när jag vill till skolan men inte kan. Jag gick dit i alla fall. Mina klasskamrater verkade inte så engagerade så jag tror inte jag missade något direkt.

Efter lunchen är klassen som försökskaniner(!) i ett nytt projekt där elever från olika länder i EU kommunicerar - som resluterar i någon form av redovisning. Vi fick riktigt mycket ansvar och det kände jag direkt att det här kan nog spåra ur direkt. Men det löste sig snabbare än förväntat. Jag insåg att jag har lätt för att sucka och stämpla folk. Jag vill ha det organiserat, folk ska ta hänsyn till andra, vara seriös, och icke-negativ. Men jag verkar ha för höga krav. När det blir så sitter jag och tänker Skjut mig. Jag vill bara ut och strunta i det hela. Men där sitter jag och anstränger mig. Lite snäll och duktig känner jag mig.

Mycket gjort idag, men det finns mer på listan...
Bollen kommer i rullning...
Det gör mig glad.

Äntligen hemma!

Igår fick jag köra Sundsvall - Brunflo. Tycker det är riktigt skoj att köra nuförtiden. Var hemma runt midnatt. När vi hade lagt oss kom Leo och tok-pussade på mig. Jag var saknad med andra ord.
I morse snurrade det i mitt huvud så jag sov bort dagen mer eller mindre. När vi väl vaknat till var vi ut på ärenden. Sedan rymde T iväg ett tag. Då passade jag på att skriva näst intill 2 sidor om EU! Jag är värd en stor klapp på axeln. Nu skriker jag efter choklad, men jag ska nog motstå små-ätandet. Nu är det 9 minuter till Greys anatomy. Woho!

Jaaa! Tisdag!

Jag steg upp 7.15. Plågeri. Vid 8 bar det av till sjukan och lungröntgen. Det visade sig att det var nästa vecka jag skulle dit, men de hade tid för mig. Sådan tur. När vi kom hem slumrade jag på soffan. Jag fick lax till lunch. Inte illa alls. Grann-tanten fyller år idag så mamma bakar för fullt. Jag kanske hinner proppa i mig lite jag med.
Jag åker hem ikväll! Det känns jätteskönt!

Big problem

Någon som vet hur jag ska kunna vara i Östersund och göra högskoleprovet kl 8.30 den 28e?! Tidigaste bussen går 9 typ. Aaaaaaaaargh!

Härliga söndag

Idag vaknade jag till mitt alarm. Jag hämtade E i bredsand (visst är jag snäll? ;) Sedan såg vi Kenny begins! Hur bra som helst. Det blev många skratt. Jag tror att jag är en nörd på den fronten faktiskt. Jag menar, vi var inte de yngsta där direkt... När jag kom hem hade mamma gjort lasagne, mums! Efter det softade vi en stund innan vi åkte till farmor. Fick en jättegod chokladkaka. Mamma lyckades göra mig ganska pissed i en situation. Det jag är så förvånad över är att hon märkte det! Sedan gasade mamma hem så att vi inte missade så mycket av one tree hill, konstigt avsnitt om ni frågar mig. Pappa ringde efteråt. Resten av kvällen har spenerats framför tvn: Miami ink, Wipe out och sanningens ögonblick. Det var den kvällen det, jag är fortfarande kvar i sundsvall och förhoppningsvis ringer doktorn imorgon.

Lata lördag

Vi var inte så värst aktiva idag. Mot kvällen skulle syrran möta upp sina kompisar i stan, så jag körde henne. Körde sen till Willys och köpte godsaker innan jag for hem till ensamheten. Skönt. Jag kollade inte på Melodifestivalen. Inte min grej, totaldiss. Satt här en stund, förflyttade mig till tvn och nu börjar jag bli lite trötter.

Imorgon:
- Smygpremiären av Kenny begins!
- Fira farmor i efterskott
- TV: One tree hill, wipe out och sanningens ögonblick,

det är söndagar det :-)

Slow motion

Ja men god morgon. Jag har sovit gott inatt. Tyvärr har jag lyckats hosta sönder revbenen igen. Så idag går allt i slow motion och jag räknar med att vara i soffan större delen av dagen. Jag förstår inte varför det ska hända mig hela tiden?! Är så otroligt less!

Imorgon är det smygpremiär på Kenny begins! 95 spänn. Jag har egentligen inte råd... Men jag måste!!

Fredag den 13e

Jag har inte så mycket att säga idag. Jag kan kalla mig näst intill frisk nu. Det är bra. Jag har monterat ihop en byrå tillsammans med mamma. Ätit fruktsallad till lunch och sovit de senaste 3 timmarna!
Annars blir det en lugn kväll.

Vitlöksdrake

Resultatet av chips + mammas dip.
Imorgon är det fredag. Eeeh... fest? Aaah, juste jag är fattig och sjuk!
Jag är totalt jätte-less på att vara här!!!

Torsdag den 12e

Är hyfsat pigg idag med. Mamsen pratade med doktorn i morse. Jag ska sluta med min hostmedicin och viagra-allergipillerna (dom var blå, that's why). Istället blir det Hej pulmicort och bricanyl! Alltså är det någon form av astma, kanske förkyldningsastma? Hoppas... Om 4 dagar blir det lungröntgen och spirometri. Sen hem I hope?
Mot nya äventyr! Uppdrag: mini-shopping idag. Eventuellt film?

God natt

Doktorn ringde idag och sa att blodet inte sa att jag hade någon allergi. Han ska ringa imorgon för tid för lung-röngen och spirometri (man andas in olika retande ämnen). Eventuellt pricktest. Jaa... få se om det blir en till veckas sjukskrivning.
Denna kväll bestod av popcorn och Greys anatomy, hittade sedan en dokumentär om en 3barnsmorsa som skulle experimentera med cannabis, har tidigare sett henne testa plastikoperationer m.m. Ganska underhållande ;-)

Med det så säger jag godnatt.

Utbildning

Nu har jag varit på studera.nu och hittat beteendevetenskapliga program runt om i Sverige som verkar intressanta. Det tog tid kan jag säga. Har ont i huvudet av alla funderingar och här kommer en till: Undra om jag inte ska sätta ihop mina egna kurser istället? Då kanske jag inte behöver röra mig så långt och göra "drastiska förändringar".
Det är idag det.

Trååååk

Nu är jag less! Kände redan igår att näsan började bli täppt - igen. Imorse var det värre. Vad fan är det för fel?! Jag vill ut! Jag vill ut och gå på stan, eller något i alla fall! Idag är alla 3 hemma och sjuka. Alla irriterar varann. Det är ingen idé att jag försöker gå ut och göra något, har egentligen ingen ork och jag kommer säkert bli värre då. Eftersom jag vänta på vad som händer näst från min läkare kan jag inte åka hem heller...

Jag sitter med världens ångest för framtiden. Bostad har jag lagt på is eftersom jag inte har någon inkomst. Jobb måste helt enkelt gå, så jag letar för fullt, men man kan beskriva det som negativt. I skolan är jag efter, men inte så värst mycket tycker jag. Väntar på någon form av svar/mail från 3 lärare... Frågan om framtida studier gör mig bara förvirrad.

sjunker, sjunker, sjunker, KRASCH!!!
Världen är emot mig just nu...

Nanoblogg

Jo, jag antog utmaningen och har skaffat mig en nanoblogg.

Snöoväder

Som om vi kom ut? Nej. Vi tog en 10 minuters promenad med hunden i alla fall. Första gången i år som jag hade på mig täckbyxor. Efter lunchen däckade jag på soffan, som att något slagit mig i huvudet, eller något...
Jag har så satans mycket negativa tankar som jagar mig. Det är många gånger som jag känner för att ge upp. Det är för mycket problem att det knappast går att lista upp...

Emily tycker att...

2009 sucks hittills.

Tisdag

Jag satt och tänkte på den där utbildningen hela tiden innan jag gick och la mig. Det känns rätt. Jag skulle behöva bli frisk och åka hem, nu! Jag kollade igenom min mail, och ingen av de 3 lärare jag mailat igår har svarat! Vad är detta?
Idag är jag också stressad över att mitt projektarbete blir försenat, eller helt åt skogen. Spännande...
Idag hoppas vi få kontakt med läkaren och se hur läget är...
En liiiiten sväng på Birsta idag kanske?

Bio

Igår var vi på bio. Vi såg I taket lyser stjärnorna. Jag hittade ett gammalt presentkort och sa: Det är nog bara någon krona på det. Yeah, bara 150 spänn. Haha! Fick en 100-lapp av mamma, tänk i vilka konstiga situationer jag blir rikare. Vi var ensamma i biosalongen. Soft!
I alla fall så var jag i rätt stämning att se denna film och den berörde. Bra! :-)

Idag vill Emily plugga...

... beteendevetenskapligt program inriktning datavetenskap (mot informatör alltså) på Mittuniversitetet Härnösand.
Irriterande att den är i Härnösand, men det går att plugga distans. Av mina erfarenheter är Härnösand en liten och charmig stad 1 timme från Sundsvall. Skulle jag bo där skulle jag känna stanken av något slags rökeri de har där och jag skulle nog lätt bli uttråkad. Däremot kan man ju bo i Sundsvall och pendla, vilket jag verkligen inte vill. Om det skulle bli så att jag blir antagen, vad ska T säga?
Jaja, det är dagens funderingar, bara.

Söndag

Jag hostade en gång inatt. Jag är piggare och orkar mer. Hostan kommer mer sällan men den är lite värre då. Det måste vara något med mina luftrör. Mamma ringer och tjatar på sjukan imorgon.

Det regnar och snöar och håller på ute. Inte alls kul.
Det är internationella kvinnodagen idag. Säger inte mig så värst mycket. Jag kanske ska trycka i mig lite glass...

Yes!

Det verkar komma en 7e säsong av one tree hill!

Musik

Gavin DeGraw släpper en ny skiva denna månad.

Jaha

Ush vad tråkigt det är!!!

Helgen har börjat

Jag fick fnatt och kammade mittbena när jag kom ur duschen i morse / förmiddags. Jag ser inte klok ut i mittbena. Ungefär som en korsning mellan cocker spaniel och afghanhund på huvudet. Det är bättre med lugg, men den är tok-lång! Jag funderar starkt på att göra något drastiskt med håret innan student, bal etc... Då menar jag ta av någon decimeter...

Fick ännu en katalog i brevlådan idag. Jag börjar snart få ångest av vad jag ska göra med framtiden. Så den här kvällen har jag kikat runt på arbetsförmedlingens hemsida om vilka yrken som intresserar mig osv... Jag tror att det är bra att jag har en samhällsutbildning trots allt.
Just nu vet jag inte ens om jag har någon utbildning att stå på, med tanke på allergiutredningen...

Imorgon är det helg

Men i min nuvarande situation känns det mer som söndag hela veckan. Vaknade med eländig hals och konstiga luftrör, efter hostmedicinen blev det betydligt bättre. Den där hostmedicinen som man kan få hjärtklappningar av, bli torr i mun etc och som man helst inte ska köra bil på (inte för att jag är i det tillståndet nu heller). Den smakar saltlakris också, inte för att det stör, det känns rätt konstigt bara.

Jag har sett halva 4e säsongen av one tree hill. Jag har mest legat på soffan fram till kl 15 då mamma och syrran kom hem. Då fick jag korv med bröd. 2 stycken. Brukar bli minst 3 vanliga fall. Kanske lyckas bli av med lite fett som jag påstår mig ha.

Slumrade lite till. Sedan blev det sallad till middag. Mumsigt om man frågar mig. Glass till efterrätt. Drack te efteråt och snöt mig - wow! Jag kan andas med näsan! Häftigt ;-)

Vid middagsbordet frågade Karro hur länge jag skulle stanna hemma. Tills jag blev frisk svarade både jag och mamma. Hon lät besviken, hahaha. Hon har sitt eget rum, jag tar bara plats i vardagsrummet, men dom vill ju ändå vara där ibland och då kanske det inte är så kul när jag ligger där och är sjuk.

Jag börjar bli ganska rastlös, faktiskt. Jag är less på att bara ligga ner och se på tv, men är samtidigt orkeslös. Det är det som kan bli det tråkiga.

Sjuk sjuk sjuk

Kl 11 bar det av till doktorn. Det blev också ett stick i armen. Inte kul, lite mardröm för mig, självklart var jag tvungen att ligga ner ett tag eftersom det började snurra. Dock sa sköterskan att jag har fina kärl så det är svårt att göra fel. I alla fall så skrevs det ut lite mediciner och en remiss skickades iväg eftersom det är mycket som säger för att jag är allergisk.
-Jaha, då blir det väl till att ta ett brännbollsträ och slå ihjäl katterna då, eller så flyttar vi ifrån dig. Snäll kommentar av T. Verkligen.
Den närmsta veckan lär jag vara sängliggande och skapa högar av snorpapper. Mysigt.

Uuuuh...

Idag har vi firat en polare som fyller 20. Fick både mat och dessert. Jag körde Lina till tågstation. Efter det iväg till tandläkaren. Shit! avgift på pakeringen. Virra runt i Haga, kuuuul. Framme hos tandläkaren. Här skulle det skrapas tandsten, tror hon skrapade tandkött. Blodigt värre...
Efter det blev förkyldningen värre...
Var upp till patygrannarna igen (han som fyller 20). Jag hittade en balklänning!! Mamma började nästan gråta när jag provade den, hehe. Med andra ord ser det ut som att klänningen blir gratis. Säger inget mer än att den är svart.
Pratade i telefon med kärleken, det verkar som att hans förkyldning inte är så jättehemsk, tur. Men jag lär inte vara hemma på ett bra tag...
Det blir till att vila dagarna framöver då. Eventuellt läkarbesök.


Sagt och gjort

Nej nu måste jag säga ifrån. Både jag och K känner som att allt negativt öser över oss, vi blir bara kritiserade. När vi går härifrån känner vi oss så här små. Snälla.

Agressioner ut

Denna helg har minst sagt varit omtumlande och otroligt jobbigt känslomässigt. Både jag och min syster har länge diskuterat hur vi blir behandlade. Men på flera månaders tid har det inte skett någon förändring. Jag brukar alltid gå och intala mig själv att den här gången kommer det bli bättre. Men ack så fel jag brukar ha. Det händer varje gång. 
Nu har jag haft olika "tekniker" och se om något hjälper. 1. Säga vad dom vill höra. 2. Totalt oengagerad. "Mmm." "Jag svarar inte på den frågan..." 3. Denna gång säga ifrån. Säga hur jag och vi upplever det. Bägaren har svämmat över!
Men överraskats över att inte uppnå framsteg ens. Jag har till och med blivit sämre behandlad och av fel person dessutom.

Det är skönt! Det är skönt att äntligen inse. Vi kommer inte överens, vi har försökt, men det går helt enkelt inte. Punkt. Då kan jag äntligen ge konsekvensen. Att säga nej. Att bryta. När jag tänker på det blir jag rädd. Jag har inte hamnat i situationen och vet inte hur man gör. Men det hindrar mig inte.
Det är en så himla skön känsla!


(Rubrik saknas.)

Det finns egentligen inga ord för hur mig helg har varit. Mot det negativa hållet i alla fall.

När jag hoppade in i bilen i sundsvall:
E: -Vad blir det om man korsar en skånska med en stockholmska?
K: -En bitch?
E: -Ja och... en... fröken kontrollbehov!

Ironisk humor, folks. Ironisk humor.


RSS 2.0