JAG VET INTE HUR JAG SKA REAGERA!?!

"Förlängd platsgaranti!
Vi har några lediga platser på utbildningar som startar i höst.
Du garanteras en plats om du är behörig och anmäler dig före midsommar (senast 18 juni)."
mittuniversitetet

och gissa vilket program som är med? Beteendevetenskapligtprogram inriktning mot humanvetenskapligt område i Härnösand! Länk! Shit! Hur ska det här bli? Var ska jag bo? Jag har ju något att göra i alla fall!

Häst-torsdag

Den sista häst-dagen. Lärarna bestämde att vi 3 skulle "tävla". Först övade vi in ett dressyrprogram, vilket gick uselt. Det var en läskig gubbe där inne och både jag och hästen var spänd. På eftermiddagen hoppade vi. Det var hur kul som helst! Först hoppade vi ca 60 cm. Det gick jättebra för mig så jag tog nästa höjd också! Jag är helnöjd!
Sedan åkte jag till ica och shoppade, bland annat jordgubbar!!! Ska be T diska innan han kan känna sig värd dem ;-) Jag tvättar ju. Fram tills nu har jag latat mig i soffan. Borde fortfarande läsa klart den där dumma boken.

Den här dagen

Mamma fyller 38 år!!!
Idag har det regnat hur mycket som helst. Jag har pluggat på och känner mig duktig. Ska nog ta mig igenom den där boken också... Längtar till studenten!

Falskt alarm

...och den återuppstod!

Död dator

Jo, det blev helt svart. Går icke att starta om. YES!

1, 2, 3, 5, 10

Det är så man räknar va? Eller läser boken Processen av Kafka. Riktigt jävla boooring. När jag kommit till sida 100 var jag lika många gånger så förvirrad jämfört med första meningen. ½ A4 om boken, klar! Duktigt gjort. Taskigt och riktig tortyr att ge oss de uppgifter vi fått senaste tiden av svenskaläraren faktiskt.

Annat idag: regn, vi dampade lös på skolan... Turbo är fixad av min slav så vi for till dollar, bromsarna tog näst intill noll så det var lite läskigt, T roade sig säkert. Shoppade en hel del på Dollarstore. Körde hem och diskade och lagade pasta till middag. Till sist "läsa", se på film och proppa i sig onyttigt. En rätt okej tisdag, förrutom vädret.

Imorgon är en mycket speciell dag...
natti natti

20 frågor

Från Beciell.
1. Var du rädd för något särskilt som barn?
Jag var väldigt försiktig...
2. Vem skulle du önska började blogga?
Vet ej...
3. Använder du cykelhjälm?
Har ingen cykel, skulle nog va för lat för hjälm, men tanken skulle nog komma upp...
4. Tycker du att Sverige bör införa euron?
Jajjemen. För att slippa växla i euro-länderna typ ;-)
5. Hur brukar du sminka dig?
Ja, men när jag flyttade till Svensta började jag dra ner på det :P
6. Har du fått höra att du är lik någon kändis?
Avril Lavigne av någon liten släkting. Ingen håller med om det.
7. Tycker du att killen bör bjuda om ni hittar på något/dejtar?
Någon gång är ju uppskattat...
8. Vilken är den läskigaste film du har sett?
Hmm... glömmer bort titeln på filmer när jag väl sett en...
9. Samlar du på något?
Skulle man fråga T är det nog skor :P Navelsmycken om samlarobjekt, även om det inte är så mycket.
10. Umgås du vänskapligt med något gammalt ex?
Hahaha! Ehh... vad kallar man det? T umgås med honom hemma hos oss... Jag vill inte.
11. Har du något bra raggningsknep?
Ögonkontakt :-)
12. Har du flest tjej -eller killkompisar?
Tjejer i think.
13. Vanlig läsk eller light?
Sägs ju att de gör lika stor skada så vanlig.
14. Vann rätt låt Eurovision 2009?
Melodifestival my ass! Blir spyfärdig.
15. Har du bestämt träff med någon du snackat med över internet?
Nope
16. Vilken svensk artist/band är bäst enligt dig?
Vet ej.
17. Vad är ditt favoritsortsplagg?
Stora t-shirts eller klänningar - som jag ej använder ofta
18. Är dödsstraff rätt eller fel?
Fel.
19. Vilket var ditt första ord?
Grävskopa-traktor. Hehe.
20. Vilken svensk stad hade du valt att bo i om du inte fått välja den du bor i nu?
Oj, T måste också få va med och bestämma. Fick jag välja blir det Helsingborg :-)

Momma's boys

Jag tittar på såpan Momma's boys på 3an (börjar kl 20). Ganska usel idé känns som det är mest för att försöka locka tittare att se på någon smörja. Det är 3 killar som letar sin framtida flickvän. Flickorna bor tillsammans, perfekt för catfight. Mammorna till killarna bor där också. En mamma är som de unga flickorna själv i sinnet, en är rasistisk även om hon själv har utlänsk bakgrund och den 3e har jag inte fått grepp om. De svarta tjejerna, eller åtminstonde en av dem, "attackerar" den rasistiska mamman drekt när de får chansen. Jag vet inte om det är så smart drag, eller så är det allt för dramat.
Det är puckat att detta ska visas i tv, jag skulle inte vilja bli känd för att vara med i en såpa där jag letar efter min kärlek. Att alltid försöka imponera skulle också vara jävligt jobbigt. Främst att vara upp i dessa olika personligheter skulle driva mig till vansinne innerst inne. I alla fall, varför inte bara visa en bra sida av sig själv och inte hålla på så mycket vore väl ändå bäst, men då blir det ingen bra tv? De där killarna i programmet, undra om de har samma åsikter som sina mammor... Lär de ju inte ha. Åh, jag är med i tv och jävlas med mamma samtidigt?

En åsikt bland många :P

-

Vitlöksdrake@nanobloggen

Weekend is over

I lördags latade vi oss mest. Pizza till brunch och efteråt en storpack glass! Perfekt lördag efter en lång fredag med mycket fest. I söndags upptäckte jag tidigt att one tree hill har uppehåll (!) och min söndag var förstörd... i några sekunder. Jag upptäckte att T kunde ladda ner ju! Det blev en ganska bra söndag endå. Jag fick lite skolarbete gjort. Jag skulle diskutera Sverige och EU och olika ämnen som hör till. Förstod inte riktigt vad jag skrev och det var inte så mycket till diskussion då jag tycker att det krävs betydligt mycket mer fakta för att jag ska ha en någorlunda åsikt. Läraren får kalla mig dum i huvudet, men jag har ändå försökt göra uppgiften.
Under söndagen blev pappa förvånad över att jag och T ska bo isär om jag inte hittar mig ett jobb i närheten, utan tvingas bo med någon familjemedlem i Sundsvall. Dumt tycker jag, eftersom han var med och beslutade om det. Keff från mig.
Till något annat - vi gjorde världens godaste paj i söndags och jag lyckades med min första supergoda tzatsiki! Det blir dagens middag idag med! Precis... nu!

Balen


Gullig kvalité. Igår var det min bal (och 2 veckor kvar till studenten!!). Det tog ett antal timmar att göra sig i ordning, ang håret så skrek jag och svor lite. Stackars T ;-) Drack champagne innan det hela började kl 17, vi var lite sena så det blev inga parbilder på den fronten. Till förrätt var det laxroulad, gott! Till varmrätt var det en köttbit med kantarellbearnaise. Till sist vaniljpannacotta med hjortron, betyg: njaaa. Det var härlig underhållning och trevligt sällskap. Lärarna försvann ganska fort när alla ätit upp och började dricka, haha. Bandet var väl lite si och så, men vi hade kul. Efter det drog vi ut på krogen, det var väl inte världens bästa ställe, men roligt var det, träffade mycket roligt folk. Vet ej vad klockan var när jag kom hem, bara att fötterna gjorde riktigt ont, trots att jag var påverkad ;-)
På morgonen var man inte så pigg och fötter och ben gjorde riktigt ont.

Jag hade en mycket bra bal tillsammans med prinsen <3

=)

Nu blev det blått!

Det kliar!

Myggbetten blir bara fler och fler och fortfarande ser vi inga mygg! Jag blir galen!

c",)


Jag är bra.

Jo, idag var det mösspåtagning, sedan var det redovisning av projektarbete. Det gick bättre än förväntat och jag känner mig bra för en gångs skull. Detta firas med skumpa ikväll! :-)

Söndag

Var till svärfar där vi varit hela dagen. Tobbe pillade på bilen och svor en hel del. I alla fall må vi byta broms-oken fram, och det blir på en skrot. Jag har en mycket gammal och skrotig bil. Fick köra BMW:n en sväng! Automat dessutom, jag var livrädd, men jag kunde till och med pakera med den :-D Grillade och ät gott gjorde vi oxå. Tack och god natt.

Valet

Blev intresserad över vilka jag kan rösta på till europaparlamentet och kollade igenom en lista med partierna. Jag hittade the 666, jag menar bara namnet får en att undra! När jag såg deras hemsida började jag fnissa, det finns inga ord! Se själva.

Lördag

Gick upp vid 12 - och det är jag värd efter en "ansträngande" skolvecka. Nudlar till brunch. Sedan har det inte hänt mycket. det är fint väder, lite mer moln än man önskar. Jag ska nog sitta här och förbereda min projektredovisning och även läsa Processen av Kafka. Jätteroligt, verkligen...

Från i fredags

Jag hade spanska på förmiddagen. Då fick vi 2 häften, varav en var läsförståelse och den andra skrivförståelse. De låg på steg 3, vi är på steg 4 men det var en utmaning endå (?!). Vid sista uppgiften fick jag damp. Jag hittade en hålslagare och gjorde en vacker ram runt ett a4-papper, ritade på whiteboardtavlan och till slut - höjdpunkten - kontorsstolen! Snurr snurr! När jag avslutat mitt "utbrott" kom läraren in och vi gick igenom lite och jag såg borta ut. När vi fick sluta och jag gick mot dörren sa läraren: "Krya på dig, Emily!". What? Det var ju Maja, min klasskompis som var förkyld och hes, men tydligen var jag inte "frisk" heller då... Garvade ganska mycket sen i alla fall :-D

I brist på annat...

Jag har varit i stallet idag. Höjdpunkten var hökriget. Någon mental stabilitet finnes ej på detta plan.
Var tvungen att åka iväg med tratt-katten till doktorn sedan. Nu har han ett öppet sår som kommer ta ett tag att läka. Sen blir det antibiotika imorgon.
Jag har tråkiga dagar och min hjärna är utmattad, därför skriver jag inget roligt.
På tisdag ska jag redovisa mitt projektarbete muntligt, men innan är det mösspåtagning, därför ska jag den dagen ha en omröstning om vilken klänning som skall bäras på studenten! Något att se fram emot.

Köra hit och dit...

Jag kom till Svensta efter tolv inatt. I morse vaknade vi kl 7 och skulle iväg med katterna till veterinären kl 8. Sedan for vi tillbaka till svensta på ärenden. Kl 9 var katterna kastrerade, Id-märkta och klara. Tillbaka hem med de små. Efter det körde jag Tobbe till jobbet i stan. När vi kom fram köpte han sin snygga kostym. Jag fick fulltank av hans chef (!) och sen skulle dom jobba och jag for hem. Bilen var inte så glad när jag körde hem, den gnisslade och tog emot. T pillar lite på den nu, får se om den blir bättre eller rasar ihop när jag kör den nästa gång. Sedan jag kom hem var jag helt slut. Har fått klart mitt projektarbete och ska skicka in det nu :-) Trevlig tisdag!

Måndag

Hej! Har just kört syster till skolan. Den här gången tog jag mammas bil! Jag tror jag tar med den hem istället ;-) Men vilken skillnad efter att ha kört lill-bilen ett tag nu.
I alla fall så har jag "feber" idag. Ska ut på en liten shopping-tur, köpa framdäck - de är lite si och så de jag fick nu... Sedan åker jag tillbaka till Svensta.

Söndag i Sundsvall

Här sitter jag och äter upp mig. Jag håller på med mitt projektarbete och det känns seeegt! Men det går framåt, sakta men säkert. Det är ingen bra känsla över det hela, som att det finns mycket att göra för att förbättra arbetet...
Idag var jag och syster till farmor, med bus-kusinerna på besök. Full fart! Sedan vidare till Birsta, men det var inte så kul den här gången... Till sist mormor och morfar, där däcken skulle bytas... Vi fick mat och annat gott :-)
Imorgon är det måndag, då ska jag färga håret(!), ta en sväng på stan, byta 2 däck innan jag åker hem till Svenstavik!!!

Fredag - äntligen

Denna vecka ha varit ansträngande och det tror jag att de närmsta veckorna kommer bli också. Jag har haft spanska på förmiddagen och jag fick jättemycket gjort! På eftermiddagen har jag inget schemalagt, men det är projektarbete som gäller :-)

Stallet - igen

4 dagen i rad jag varit i stallet. Det kändes segt. Vi hoppade idag, riktigt kul. Först är jag en stor mes, men sen går det för sig. Jag känner hur mycket jag lärt mig och hur mycket jag växt. Det är en skön känsla. Vi är ett så härligt gäng också, idag kände jag att jag inte ville att det skulle ta slut...
Nu är det nära.

Det känns bra...

...nu när det är över. Jag blev inte godkänd, men jag är riktigt stolt över min insats. Orkar inte skriva allt nu...
Denna kväll ska jag slappa och käka choklad!

Regn

Det var jättemysigt att komma ut och rida. Det var synd att det regnar så värst här idag. Jag träffade också en översocial katt som ville sitta på min axel. Vi var klara till lunch. Sedan gick jag hem och nu ligger jag i min stora säng med många kuddar, en dator och en himla massa hästböcker. Det är nämligen hästskötarexamen imorgon! Kl 17 ska vi vara i stallet och pyssla och lär inte vara hemma förrän sent! Därav att jag breder ut mig i sängen.
När det gäller morgondagen tycker jag att det ska bli spännande, och jag börjar bli nervös. Longeringen går nog bra, bara jag inte slarvar. Ridningen kan gå ok beroende på häst, men jag räknade ut att det var ca 70% chans att det går bra, baserat på att jag har suttit på 5 av de 7 hästar som ska gå. Knoppningen känns inte som något problem. Häst vid hand kändes också bra. Däremot vet jag inte hur teorin kommer bli. Den senaste genomgången såg bra ut så... vi får se.
Tappskokompetensen gick ju åt *piiip* att få innan examen. Men vad vi tolkade av papperna så går det bra efteråt, men så fort som möjligt. Tur!
Jag känner mycket press, och försöker koppla bort det och tänka positivt istället, det är ju så saker blir bra. Jag är lite osäker eftersom tiden i staller har varit sisådär för mig. Visst har jag lärt mig mycket, men jag har inte utvecklats så mycket som jag hade behövt. Men jag är samtidigt förvånad och glad över var jag är nu.
...

Morgon

Kissekattens sår har blivit värre och nu har stackarn ont, eller ja, det ömmar när man rör kring det i alla fall... Vi förbjöd han att gå ut under natten så det var ett himla liv. Jag låg och brydde mig inte så värst, men T fick nog inte sova så värst mycket.
Eftersom han börjar tidigt så fick han tag i en veterinär och kommer hem med krage åt honom senare, får se om vi behöver åka dit med honom, vilket är troligt. Nästa månad ska vi kastrera, vaccinera och märka de små, totalt 1400, vuxenpoäng!
Nu har jag ätit frukost. Snart ska vi ut till Åsarna och rida. Hoppla!

Dagens

Är det som att kastrera om man kallar honom Snutten?
Idag är han en snutt. Snutt är ett gulligt ord.

Söndag

Igår lovade Aftonbladets horoskop att jag skulle få en mysig och romantisk söndag. Jag sitter fortfarande och väntar...

Överansträngd hjärna.

Jag får inte tag på någon hovslagare jag kan göra tappskokompetens med. Detta måste vara klart på onsdag om jag inte minns fel? Jag är otroligt tveksam till om jag klarar hästskötarexamen, men jag gör det för att jag får chansen. Det känns som att jag behöver anstränga mig bara lite till så går det. Men om det inte går så känns det som att människor blir besvikna på mig, ibland låter man sig påverkas av omgivningen.
Jag vill inte ta studenten. Jag orkar inte söka jobb just nu för att jag känner mig så värdelös. Det verkar som att mamma kommer dra mig till sundsvall. Jag kommer bli en pissfattig parasit och lever med ett distansförhållande, mot min vilja. Jag är otroligt less på mina föräldrar som näst intill lämnar mig eller sliter runt på mig som en nallebjörn. Visst, de har gett mig mer än de behövt, men det är nu jag behöver stöd, men de använder bara sina egon. Men självklart vill jag kunna klara mig själv.
I skolan finns en lärare som öser uppgifter över oss och andra elever som leker irritationsmoment.
Det är därför jag sitter här, akut deprimerad (som håller någon dag?) och orkar inte använda hjärnan. Jag vill bara lägga mig med täcket över huvudet - och eventuellt en chokladkaka.
Ett bevis på detta var fredagens händelse.

20 frågor

Från Beciell
1. Blir det någon semester i sommar?
Räknar inte med någon större semester. Lär sitta i sundsvall och vara arbetslös...
2. Vad heter du i mellannamn om du har ett sådant?
Har inget mellannamn.
3. Vart var du om dagarna som liten när dina föräldrar jobbade?
Dagis. Mamma var föräldraledig med syster i tidiga år, då var jag hemma. Efter att jag var 7 år var hon sjukskriven pga whiplash.
4. Vilket annat språk hade du helst velat kunna prata flytande?
Spanska är väl närmast för min del...
5. Är du en Spara eller Slösa?
Var en spara en gång i tiden, nu är jag mer en slösa, men jag tror att jag hör till fattig-student-kategorin.
6. Vilket yrke tycker du är det hetaste en person av motsatt kön kan ha?
Byggarbetare ;-)
7. Har du gjort något riktigt roligt den här månaden?
Den senaste perioden (en månad lång) har jag varit på kryssning och rest till Spanien!
8. Hade du kunnat ställa upp i en dokusåpa?
Beror väl på vad det handlar om...
9. Vilken TV-serie hade du helst hoppat in och levt ditt liv i?
One tree hill! Defnitivt! OC, för att det är så himla fint och lyxigt!
10. För du en vanlig dagbok utöver din blogg?
Icke.
11. Tränar du inför "Beach 2009"?
Det fick spanienresan stå för, men visst tänker jag på mat och träning...
12. Tycker du det är jobbigt att svara när det är ett dolt nummer som ringer?
Lite spännande är det alltid :-)
13. Du måste tatuera in ett namn, men inte ditt eget.. Vems hade du valt?
Det är väl om jag skulle få barn då...
14. Vågar du ladda ned filmer/musik nu efter IPRED-lagen trädde i kraft?
Gjorde det inte innan så... det gör jag inte.
15. Ser du fram emot något just nu?
STUDENTEN!!!
16. Blundar du när det är hemska scener i tex skräckfilmer?
Nej.
17. Använder du lågenergilampor?
Vet ej... 1 i köket tror jag...
18. Vart i USA hade du helst rest om du fått välja?
Många ställen...
19. Vad tycker du är godast att lägga på grillen?
Helst spett, halloumi-ost, majskolvar och avslutningsvis marshmallows!!!
20. Vems självbiografi hade du helst velat läsa om du får välja vilken person som helst?
Ingen aning!

2 maj

Det var riktigt skönt att vakna denna morgon. Jag har haft sängen för mig själv då T är med grabbarna i Östersund. Katterna har stökat lite i natt som de brukar göra, men det var inte så hemskt den här gången. Nu har jag just avslutat min frukost bestående av nyponsoppa och mackor. Idag kanske den där vårstädningen blir av. Innan dess ska jag jobba med mitt projektarbete. Man får inte undvika att gå ut heller... :-)

Jag är en klant!

Idag körde jag pojkarna till Östersund och passade på att shoppa på Willys, när jag kom ut med matkassen insåg jag att jag hade låst in bilnycklarna i bilen! Irriterande. Ringde mamma, Tobbe, 118800, polisen, 118800, låssmed, (pengarna lyckades ta slut så jag fyllde på mitt upp i allt) 118800, bärgare, mormor o morfar. Jaja, bärgaren fixade saken för 600 riksdaler. Illa.



Igår var det valborgsmässoafton. Vi grillade, sedan spelade vi brännboll lite senare. En mycket trevlig kväll med riktigt fint väder.

RSS 2.0