Soft

Idag fungerade inte huvudet när jag kom hem, har varken pluggat eller städat. Så jag satte mig ute istället. Det är jättefint väder idag!! Nu började huvudet fungera lite smått igen så jag ska plugga inför "lilla hästskötarexamen" imorgon.

22.30

Pling pling! Time for bed!

Han


Det är för stort för att beskrivas.
Vi sammanfattar det som Jag älskar honom

Nja, sisådär...

Max två glas för studenterna på gymnasiebalen. I alla fall för gymnasieskolorna i Östersund. Undrar om det samma gäller oss? Bra eller dåligt? Nja, både och. Alkohol leder ju till brott eller ja, olyckligheter, ni vet vad jag menar, var jag vill komma. Men att dra in på serveringen löser inget. Många kommer smuggla med sig eller dricka utanför. Dessutom, vissa tar med sig en äldre partner som redan exainerat, är det rätt då?
Jag skrattar åt ironin, som vanligt.

Tråk-Tisdag

Idag tog jag en timmes extra sovmorgon. Stygg jag är, haha. Jag gjorde ett prov i spanska. Trodde att det skulle vara svårare än det var. Vi får se vilken nivå det blir av det. Sedan var det opponering av projektarbeten, mycket kritik och mycket att tänka på! Inte nog med det så var det inte lite att göra på Samhällskunskapen. Mina axlar känns ganska tunga. Jaja, snart är det faktiskt studenten.

När jag kom hem var det tänkt att jag skulle ta mig en powernap men då klampade 2 pojkar in. Inget med det då. Äsch. Det blir en hel del pluggande denna kväll och även en promenad till ica, kan jag tänka mig. Imorgon är det halv-dag. Det låter bra.

Illa

Varför vaknar jag varje morgon med ett nytt myggbett?

Måndag

Och en bra sådan. Något segt att gå upp men jag var i skolan kl 8.30. Vi hade hästkunskap i 2 ½ timme. Sedan passade vi på att göra klart eftermiddagens självstudier. Vi ska presentera Svenstavik i bilder i EUprojektet med andra gymnasieskolor i EU. Kom dock fram till att bilderna var mest på skyltarna och inte själva byggnaderna, men om det skulle vara mer ordentligt så skulle det ta mer tid, vilket vi inte har. Det gick snabbt och bra i alla fall. Kom hem vid 12, åt korv med bröd och däckade på soffan, inte lite heller, värsta koman. Det var skönt i alla fall.
Nu är våren framme! Hoppas jag. Känslan finns där och snön är näst intill borta. Det är ljust och lite grönare. Jag blir lite gladare också. Jag tror att laddaren till kameran blev kvar i Sundsvall (kan du kolla karro?) men jag tror att den laddas när man kopplar den till datorn... Det är ju alltid kul med bilder.

Tillbaka efter en trevlig helg


I torsdags for vi till Vemdalsskalet till forum! Vi hade en jättemysig stuga och hade riktigt kul. Det var fint väder hela helgen så en del pressande och de flesta brände sig lite. Jag var på första after-ski:n i mitt liv, måste säga att det var en ordentlig blandning av folk och vissa är inte riktigt klar i huvudet. Riktigt kul var det i alla fall. Det var också skönt att komma hem, jag körde Turbo, men jag blir lite besviken över att vi inte mötte polisen på vägen.
Idag är det 40 dagar till studenten! Det är hästskötarexamen 6/5, nervöst och även osäkert på om jag klarar det, men bara för att se hur mycket man kan. Jag fick tid för spirometri just den dagen så det får vänta. Annars är det mycket med skolan just nu...
Annars har jag datum som sista april då inget är planerat, sen börjar balen närma sig också, underbart! Jag måste till Sundsvall och shoppa...!

Chokladöverdos och myggbett

Leos svullnad hade gått ner igår och såret var inte så hemskt som vi trodde, vilket var lättande.
Igår var jag tillbaka till det vanliga och det var skönt, nu blir det till att jobba på den dryga månaden som är kvar. Efter skolan var jag och fyllde på min kolsyrepatron och andra ärenden. Det var gott med cola sen i det fina vädret. Jag bakade, tvättade och pluggade, sedan belönade jag mig själv med vaniljglass med smält choklad och chokladsås! Hur gott som helst! Mådde lite konstigt efteråt...
Idag hittade jag 2 myggbett, ett på midjan och ett på knät, och detta har hänt efter att jag kom hem. Skumt...

Stackars kisse

Kände en knöl vid ryggslutet på Leo tidigare idag och sa åt T att det var så också. Han borstade honom och hittade ett sår. Stackars kissekatt. Ska väl till att tvätta det och se om det blir bättre...

Tack!

Jag måste tacka familj och släkt för allt ekonomiskt stöd jag fått! Jag är väldigt tacksam!

Hur jag har haft det!

Jag är helt uppe i varv sedan jag landade i Sverige i fredags!
Jag tänkte berätta om hur jag haft det så att det inte försvinner, känslan jag hade när jag var där försvinner ju lätt när man är tillbaka i vardagen.
Måndagen den 6e kl 12 lyfte jag från sthlm till München. Jag blev lite nojig då det var ett tag sen jag flög. Sedan München - Barcelona, som blev en timme försenat, men det blev bättre väntetider bara. Barcelona var stort och virrigt! Efter det landade jag i Málaga. En timme senare gick bussen till Marbella där stallchefen Veronica (norsk) hämtade upp mig. Efter kl 1 på natten var jag framme och jag hade en stor och rymlig lägenhet!

Nästa dag var det en träningsdag då några svenskar var där, någon Christian med GPhästen Wilson på hela 1.90. Jag fick mest sitta och titta på när de gjorde piaff, passage och galopp-piruetter. Häftigt, sånt ser man mest på tv ju.
Vi höll till i hingststallet med 20-25 hästar från 3 år och uppåt. Förrutom Veronica var det 3 hästskötare, 2 svenskar och en norsk. Jag mockade halm från 7.30 på morgonen typ, sen var det andra småsysslor för att det skulle vara rent och snyggt. Jag fick träffa föl och unghästar och även sitta upp en gång, och trivdes på hästen som bara den!

Vi var in till Estepona och Marbella någon gång. Det var siesta mellan kl 13 och 16.30. Dagen var slut kl19. Ganska trött då, hehe. Jag hade eget kök och lagade mest pasta. Jordgubbar passade jag på att ha och smaska på. Det var ca 20 grader på dagarna, men det låg högt upp och blåste mycket så det var inte att man låg ute och solade direkt.
Mycket nya rutiner och  mycket slit som sagt men jag har fått mer perspektiv på allt och det var fortfarande värt det.
Jag ska inte bli hästskötareslav när jag blir stor, det har jag fått reda på.

BILDER KOMMER !

Jag delar med mig

I ett såntdär mail av mamma...
  1. När gick du upp idag?
    Efter 9.
  2. Diamanter eller pärlor?
    Diamanter...
  3. Senaste filmen du såg på bio?
    Kenny begins!
  4. Favorit tv-program?
    One tree hill!
  5. Vad åt du till frukost?
    Havregrynsgröt.
  6. Vad är ditt/dina andranamn?
    Har inget!
  7. Din favoritmat?
    Har ingen speciell favoriträtt. Gillar tacos, grillat, sushi...
  8. Vilken mat gillar du inte?
    Kåldolmar, pannkaka...
  9. Favorit CD?
    Gavin DeGraw vad jag kommer på...
  10. Vilken bil kör du?
    Turbo - morfars Renault 5a
  11. Favoritmacka?
    Något från Subway!
  12. Vilka mänskliga drag kan du bara inte med?
    De som skiter i allt, vill förstöra för andra, själviska...
  13. Vilka är dina favoritkläder?
    De jag har när jag är hemma och myser...
  14. Om du fick åka vart du ville, vart skulle du åka då?
    Till ett ställe som är lugnt, varmt, fint och trevligt.
  15. Favoritklädmärke?
    H&M
  16. Var vill du dra dig tillbaka?
    Soffan eller sängen...
  17. Favorittid på dagen?
    Runt kl 18 mår jag bra.
  18. Var är du född?
    Sundsvalls sjukhus.
  19. Vilken är din favoritsport att se på?
    Hästsport?
  20. Vem tror du inte sänder detta tillbaks?
    De flesta
  21. Vem tror du sänder detta tillbaka?
    Ingen?
  22. Coca cola eller Pepsi?
    Cola!
  23. Fotboll eller ishockey?
    Varken eller...
  24. Är du en morgonmänniska eller nattuggla?
    Lite av varje. Gilla att sova :P
  25. Pedikyr eller manikyr?
    Manikyr.
  26. Några spännande nyheter att berätta?
    Det som pågår just nu - har just kommit hem från Spanien, ska till Vemdalen i helgen, studentbal 20/5, STUDENTEN 5/6
  27. Vad ville du bli när du var liten?
    Hästägare?
  28. Bästa barndomsminnet?
    Mycket svårt... när vi har varit ute och rest...
  29. Varit i Afrika?
    Nej, men såg dit när jag var i Spanien.
  30. Någonsin rullat in något i toapapper?
    Ömtåliga saker då vi flyttat...
  31. Varit med om någon bilolycka?
    I en krock-dikeskrasch när jag var 6 år...
  32. Favoritdag i veckan?
    Söndag
  33. Favoritblomma?
    Det finns många fina...
  34. Favorit-snabbmatsrestaurant?
    Ingen favorit...
  35. Äger du en cykel?
    Nej, har ägt...
  36. Vem fick du senaste mailet ifrån?
    Vet ej...
  37. I  vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort?
    Ingen...
  38. Läggdags?
    Föredrar kl 23...
  39. Vems svar är du mest nyfiken på?
    Inga förväntningar...
  40. Senaste personen du delade en middag med?
    Tidig middag igår med mor och syster - fläskfilé och potatiskroketter(?)
  41. Vad sysslar du med just nu?
    Gosar med Leo =)
  42. Favoritfärg?
    Vet ej...
  43. Tatueringar?
    Inte än...

Glad påsk!

Nu är det packat och klart! Imorgon kör jag ner till Sundsvall. På lördag bär det av till sthlm, där blir det suparkryssning innan jag drar iväg på hästpraktik i Spanien på måndag. Mitt projektarbete med andra ord. Jag är tillbaka den 17e. Inga påskägg till eller från mig med andra ord. Jag och T firar 1 ½ år i helgen. Mysigt värre.
Det är 65 dagar kvar till studenten idag. Det känns härligt, med liiite ångest.

*piiiip*

Jag är på studera.nu och ska ansöka till högskolan, men internet dampar som vanligt så alla utbildningar jag markerat försvann! Irriterande!!!

Haha

Detta måste vara ÖPs aprilskämt. Man kom ju på det direkt. Dåligt! :-P

Update: det verkade inte vara ett skämt. Vad dålig jag är :-P

Soligt väder

Idag gjorde jag den skriftliga delen av det nationella provet i svenska. Jag hade kunnat sitta minst 2 timmar till, enligt den tid vi hade. Jag undrar jag vad resultatet blir...
När jag kom hem hade jag hur mycket energi som helst och plockade här hemma. Sedan offrade sig T att dammsuga, ja jag har faktiskt tvättat och haft mig den här veckan, så nu var det hans tur. Sedan kom solen fram. Jättehärligt. Kisekatterna satt ute och myste. Grabbarna fick för sig att skott upp en grillplats. Turbo fick komma ut en sväng. Till middag blev det pasta och köttförssås. Nu är jag helt utan energi igen...

RSS 2.0