Tisdag

När jag vaknade sved det i gom och hals. Så jag ställer in fotograferingen, psykologin och hästkunskapen. Fotograferingen var med vilje, jag vill inte stå och bli fotograferad sista sagen jag går med gips, kan inte sminka mig så värst bra heller. Ingen annan i klassen ställer upp heller så...
Det här tar vi lätt igen.

Imorgon åker gipset av! :-D


Pizza

Mmm, det ligger 2 kalla pizzabitar i kylen. Frestande.
Men nu får Älskling komma hem från grannen och laga något.

Snart oktober.

Nu har jag bokat resor så att jag kan ta mig hela vägen från Svenstavik till Stockholm och tagit ledig det som behövs. Nu tittade jag igenom min ekonomi och det blir tajt denna månad också.
Imorgon: skolfoto, psykologiprov och lite hästkunskap.


Vad har du gjort idag då?

Jag var ordentligt arg inatt. Älskling hade brett ut sig och dessutom tagit allt täcke och hållt fast det. Så kl. 3 i natt så la jag mig på soffan. Jag sa hur hopplös han hade varit när vi vaknade och sedan blev det marmeladmackor och te till frukost. Senare kom en kompis hit och vi såg Mirrors. En riktigt läskig film måste jag säga. Sedan såg jag Eva & Adam på Barnkanalen. Efter det gjorde jag en liten makeover av bloggen :-P
Nu räknar jag ner till One Tree Hill, Gossip Girl får vara en  del av uppladdningen. Älskling har röstat för utemat så det blir pizza. Jag är sugen på en med musslor på.


Wihoo

Kollade igenom resultat på mina psykologiuppgifter, på väg mot VG :-)
Riktigt skoj, eftersom jag tycker att ämnet är kul.

Mysigt

Igår åt vi lax med quinoa och romsås. Hur underbart som helst! Kortfattat recept: 4 laxfiléer i olja, med citronpeppar, i ugnsform. 200 grader i 15-20 minuter. Koka upp quinoa. Blanda 2 dl gräddfil och en liten burk stenbitsrom (jag tar röd), med citron och citronpeppar. Vi drack prosecco (vitt mousserande) till. Var tvungen att äta någon bit mörk choklad till efterrätt, med ett extra glas vin.

Senare var vi hos grannen, där dom hade tequila-race och spelade tv-spel. Det gick lite småsegt. Senare kom det några kompisar senare, som jag umgåtts med tidigare, då blev det fart. Jag hade blandat till en drink med Sourz apple (likör som smakar - sur äpple) och sprite. Den ska jag nog tipsa mamma om en dag. Jag varvade med vatten, eftersom jag ville inte göra illa armen ännu mer.

Vi gick och la oss ganska tidigt - och självklart blev det livat utanför. Vissa helger är det bra om man är vaken till runt 12-snåret på granungdomsvägen.

Idag vaknade vi runt åtta. Älsklings första ord var Yes! Idag ska vi äta tacos! Sedan satte vi igång med världens dunderfrukost: toast, marmeladmackor, juice och te. Sen såg vi på Wall-e, supersöt! Och sedan somnade vi om tills nu.

Idag blir det nya äventyr! :-)

Donk

Han kom hem från jobbet nyss, han hade tydligen knockat mig med armbågen några gånger inatt. Det kanske var därför jag sov så länge ;-)

Cappuccino och marmeladmackor

Fredagslyx! Till middag blir det lax! Det är resultatet av igår då vi var på Willys och gjorde av med cirka 1600 spänn. Plus kattmat på djurkompaniet. Sedan blev det middag på Max. Dumma som dom var skulle dom stanna hos en kompis ett tag, det var inte jag så värst sugen på efter 1 timmes storhandling, och dessutom var det risk för frysvarorna att tina. Så jag var inte den gladaste just då. Inte nog med det så ville föraren så gjärna hem så hastigheten var inte alls så laglig. En räv var nära att sätta livet till. Nu jävlar ska jag skaffa mig det där körkortet. Jag åker aldrig mer med 19+ killar.
Min sambo kommer inte ha en så värst trevlig tjej just nu.

Därför var vi endå hemma ganska sent - vilket resulterade i att jag vaknade 10.15, lite efter i mitt hemstuderingsschema. Nu blir det till att jobba gjärnet!

Hur många kort har du i plånboken?

  1. Pinsam legitimation
  2. Mastercard
  3. Busskort (Östersund)
  4. H&M-kort (mitt)
  5. Gammalt, fungerande H&M-kort genom mammas medlemskap
  6. Presentkort på bio
  7. Lånekort i Bergs kommun
  8. JC-kort (genom mamma, används aldrig nuförtiden)
  9. Patientkort, vilket är ganska onödigt eftersom patienter registreras digitalt nuförtiden
  10. Hemmakväll bonuskort
  11. Presentkort på Lagerhaus
  12. SJ Prio-kort
  13. CSN-kort
  14. för närvarande 2 kort med internetkoder till banken
  15. (förmodligen hemma i sundsvall) lånekort i Sundsvalls kommun
  16. (förmodligen hemm i sundsvall) busskort i Sundsvall

Jag tror att det var allt. :-P


Pengar rullar in som det ska

...det går bra nu ;-)

Dagens planer:
Östersund! Pojkarna lär dra med mig på bus, sedan ska vi storhandla på Willys.
Plötsligt fick jag ett hamburge/subway-sug, men shoppa billiga godsaker på Willys blir minst lika gott ;-D

Filosofi-pluggandet gick inte sådär jättebra idag, ska nog ut på promenad, sen blir det till att ta i.


Snöboll

4 cl ägglikör
2 cl vodka (eller bacardi lime?)
1 cl limejuice
10-12 cl sprite

(vanilla snow: vodka - vanijvodka)


Recept från systembolaget

Den här blir nog godare :-)

Okej då

Vi sålde vårat perspektiv bäst under vår lektion i Psykologi A. De andra hade i stort sett bara berättat om sina perspektiv, emn vi gjorde en sketch om hur vi skulle göra något åt höst- och skoltrötthet. Sedan skulle vi självklart kritisera det i ett individuellt arbete.
"Bra Emily! Du har beskrivit både för- och nackdelar med perspektivet. Klokt skrivet!"
Det är bra med beröm lite nu och då. Psykologi är kul tycker jag.

I religion gick jag fram och sa som det var, fick låna 2 böcker som hon hade och skrev en uppsats som täckte ½ A4. Hoppas jag blir godkänd :-)

Jag kanske sätter för höga krav ibland.
Kan jag inte få en personlig mentor? ;-)

Bad day

Hade jättesvårt att stiga upp. Är inte heller så värst förberedd inför psykologin eller religionprovet heller. Det här kommer inte bli en bra dag. Jag känner mig stressad och utsliten och har ångest. Älskling får lön idag så då kanske han kan köpa mig nåt gott i alla fall.

Mamma

Som tur var ringde mamma så jag fick förklara hur synd det var om mig ;-)
Sedan fick jag några goda skratt. Sedan hotade hon att dra in alla mina bidrag om jag fick IG och dra hem mig till Sundsvall.
Det kändes bra att prata med henne i alla fall.

Kvällens göra

Plugga inför provet/uppsats om kristendom.
Plugga inför redovisning(?) i Psykologi - humanism.
Båda imorgon.
Det översta känns verkligen inte bra.

Att plugga när man inte vill

Jag går mitt 3e och sista år på gymnasiet. När jag börjde tyckte jag att det var jättekul att få ett schema med upp till 5 ämnen och sedan byta ämnen efter 5 veckor. En till fördel var att vi fick varsin laptop. Då var det kul att läsa kärnämnen och ha stalldagar en vardag i veckan. Det passar mig eftersom jag inte behövde läsa alla ämnen samtidigt - som på högstadiet. Man fick ägna mer tid åt sina arbeten.

I 2an kom det mer jobbiga ämnen, som en till kurs naturkunskap, historia - ämnen som inte väcker mitt intresse och som jag inte vill ha användning av i framtiden. Men tyvärr så påverkar det min slutliga poäng. Det är som att när jag ska söka jobb så ser dom ett ynka litet G och kommer tro att jag är lat, oansvarig och så vidare, det är det intrycket jag får när vuxna säger hur dom har det. Med andra ord resulterar det i att man hackar ner på sig själv

Nu har jag noll motivation, jag är inte intresserad längre. Texterna i böckerna smälter ihop till en sörja, eller vanligtvis så åker dom in på ena sidan och ut genom den andra. Så påverkas jag av att tvingas läsa ämnen jag inte är intresserad av - och det är riktigt synd.

Ofta har vi haft en ledig eftermiddag i veckan. När vi sedan får ett "fullt schema" med dagar från 8.30 till ungefär 16 får man en chock och är näst intill livlös när man kommer hem. Så var jag idag. Upp 7.40. Hemma 15.30. Sedan gick vi 10 minuter till och från Ica. Efter det däckade jag.

Problemet kan också vara att jag inte motionerar nu med min arm, att jag blir trött och slö av det, men det största problemet är att jag inte kan prestera lika bra som jag vill, på grund av att jag försökt stoppa in saker jag inte vill ha in i huvudet.

Hade jag haft jobb efter grudskolan hade jag definitivt väntat med mina studier. Å andra sidan hade jag bott hemma med familjen då, som ni vet mår jag inte 100 av det.

Måndag

Jag var på klassinfo i morse, även om jag inte behövde. Fick nya schemat och babblade med lite lärare och så... Nu sitter jag och samlar info till min religionsuppsats om kristendom. Det känns inte alls bra.

AAJJ!

Det bränner i armbågen! Jag får vila och återhämta mig. Dåliga betyg... Hoppas jag inte :-P

Homework

Börjar med att berätta om dagen. Jag klev upp 8.20 (på en söndagsmorgon!) och tog mig iväg till Åsarna för att leka handikappad hindervakt på fälttävlan. När vi kom fram vid nio var det dressyr, sedan hoppning. Efter det återstod 2 timmar innan fälttävlansmomentet. Så vi började med lunch - hamburgare. Lite konstigt att äta med vänster hand när man inte är van. I uppgift som funktionär fick jag en visselpipa att blåsa i när det kom ett hästekipage mot hindret. Som hindervakt har man egentligen en uppgift att registrera vilka som tar sig över hindret och ser till så att allt går rätt till.

Sedan kom jag hem och slumrade, min arm har gjort ondare än vanligt idag. Sovit konstigt kanske? Sen kom det jag väntat på hela veckan: One Tree Hill. Dagens middag blev pasta med bacon och krossade tomater. Efterrätt: kolakakor.

Jag kikade igenom mina läxor. Där tog jag mig till religion. Vi har prov i kristendom på tisdag. Det borde vara enkelt. Men Vad Jesus gjorde under sitt liv och inget står i boken? Njae... Ska försöka hitta lite på nätet och börja sätta upp stödord till min uppsats. Men just nu känns det svårt att bli godkänd. Sen kom jag och tänka på vad som händer om jag får ig, lägre poäng, mer? Jag ifrågasatte mitt val av gymnasieprogram. Just nu är jag intresserad av ekonomi, entrepenörskap/handel och turism. Jag kanske skulle gått typ iv - läst kärnämnen och lagt till kurser för att få tillräckligt med poäng för att det skulle räknas som ett gymnasieprogram. Det ska jag nog göra i nästa program.

Nu ska jag välja mellan att göra psykologi eller filosofi - och se Hål i väggen. Imorgon har jag ledigt men jag ska gå på klf endå. Jag ska även försöka få tag i en sjukgymnast.

Mat?

Nu är det i princip bara pasta och couscous i skafferiet. Vi har en hundring. Saker jag kommer på är krossade tomater, bacon eller korv, man kan ju göra en måltid på couscous, majs och ärtor, men jag undrar jag om han gokänner det, soppa, bröd. Försökte leta på recept-sidor, men där har dom ju aldrig billiga alternativ.

Jag hatar min ekonomi just nu. Orsaken var väl att jag inte jobbade i somras. Det här är första gången det är såhär. Jag är för snäll för att be om pengar från familj. Jag är liksom 18, jag ska börja kunna stå på egna ben.

Åh, vad jättearg jag är på sommaren. Jag skulle ha sökt en mentor som kunde planera upp mitt körkort, eftersom de flesta bara var "ööhhh, boka upp lite lektioner", mamma var "herregud, ska du köra varje dag?" plus att vi inte var överens om antalet övningskörningstillfällen. Visst, det har ju gått framåt, men i helhet känns det som att sommaren inte gett någonting.

Jag är fast mellan vad jag vill och vad familjen vill att jag vill.

Jag hittade den!

Snowball
Vodka
Fruktsoda (skulle personligen föreslå sprite/7up)
Advocaat (ägglikör)
Advocaaten blandas i sist.

Denna var den godaste drinken på Cypern, måste definitivt testa att göra den själv någon gång.

www.cocktailguiden.se


Lata fredag

Idag har vi haft hemstudiedag. Jag kom upp halv nio imorse. Jag pluggade projektarbete och kikade efter stall i Spanien jag kan tänka mig att praktiera på. Efter det lite psykologi.
Jag har varit duktig och fått saker gjorda, men annars har jag inte varit så värst aktiv.

Det känns som att allt har glidit ur mina händer på något sätt. Jag satt och längtade efter att börja mitt sista år och försöka engagera mig i skolarbetet. Jag har närmare till stallet och längtade till att sätta igång med hästarna efter en hästlös sommar. Så var jag tvungen att bryta armen under mitt första ridpass. Och slita av fästet till ledbandet i armbågen. Jag lär ju vara handikappad ett bra tag. Men jag ligger inte hemma och gnäller, jag gör så gott jag kan. Jag brukar ha skuldkänslor för att jag sjukanmäler mig för lite yrsel, och jag känner fortfarande skuldkänslor även om jag har en skada och mina uppgifter blir sena. Det är precis som att världen rullar på men jag står still och tittar.
Jag har fått tid den 1a october så då lär ju gipset ryka i alla fall.

Just nu funderar jag på vad vi ska göra ikväll. Älskling har fått sitt pangpang-spel så han lär ju nörda hela kvällen. Först ska jag försöka övertala honom att göra sina goda chokladbollar.

Trevlig helg!


Uppdrag barn


Peronlighetstest

Första gågen passade jag bara till tråkiga jobb som VD, entepenör, jurist... 1
Andra blev det forskare, programmerare, fotograf... allt möjligt. 2

Vad har du gjort idag då?

Jag sov djup ett tag inatt, sen drömde jag att folk gick runt och sa åt mig att jag var kissnödig - och det var jag, så jag gick och kissade - i drömmen. Sen vaknade jag - kissnödig. Sen sov jag lite till. Sen blev klockan 7.10. Jag gnällde lite, snoozade till 7.30. Låg och gnällde lite till. 7.55 var jag uppe. Smink på, kläder på, frukost, packning och mot skolan - rekord!

Psykologi: det kognitiva perspektivet, det biologiska: nervceller osv...
Lunch: gröt - frukost till lunch.
Religion: kristendomen. Snaaaark.
Ny dator.
Hem.
Tillbaka.
Lämna sjukresefaktura, starta och installera stuff på nya datorn.
Hem. Bullar och te.

Tittade på The Love Guru och sedan One Tree Hill. Dags att tvätta nu kanske?
Sedan middag och en himla massa plugg ;-D


Svordomar

Mitt gymnasium lånar ut datorer. Det som är synd är att skolan är liten och fattig och gymnasielever är omogna och oansvarsfulla och förstör allt i deras väg, utom jag. Min dator är glapp i uttaget till strömsladden och den fastnar ofta. Vi blir ju beroende av våra datorer genom våra arbeten. Det känns inte alls kul och jag blir väldigt arg. I 1an lämnade jag in min dator för ominstallering 4 gånger.
Någon som väll skänka en ny laptop till mig? ;-)


Att bo i glesbygd i Jämtland

Jag ska till stockholm den 3e october. Eftersom pappa bara bokat Sundsvall - Stockholm så kollade jag upp restider. Avgång från Sundsvall 14.42. Enda fungerande avgång från Svenstavik: 8.30. Byte efter 1 ½ timme i Östersund. Byter även i Sundsvall och Gävle. Hemresan var inte så jättefin heller. Jag måste ta ledigt 2 skoldagar. Hoppas dom blir glada, mina lärare alltså.

Lördagkväll

Nu är jag nyduschad och sitter och äter middag. Älskling är hos grannen och där ser det ut att vara folk. Jag kanske ska ta på mig jeansen med vänsterhanden och vara social för en gångs skull.
Vart tog de roliga helgerna vägen? Har jag blivit för gammal?

Mindre handikappad

I onsdags var det dags att åka till Jämtland igen. Denna gång för att virra runt på sjukan i Östersund så dom kan få ta hand om min stackars arm. Min lärdom: ta alltid huvudentrén. När jag väl fick träffa doktorn så började dom med att ta bot gipset. Det var en skön och konstig känsla. Armen var blek, gul, blå och lila. Sedan frågar han om jag skulle svimma. Bäst att känna efter: jo, det snurrar lite. Bäst att lägga sig ner. Fick kortare gips. Iväg till röntgen. Såg bra ut. Snacka med doktorn igen. Det som hade hänt i min armbåge var att jag hade försökt vrida den ur led (inte med vilje, hehe) så att ledbandet hade dragit med sig fästet. Jag är ordentligt stel och det är lätt att den hamnar i ont läge. Men jag kunde sätta igång med sjukgympa direkt. Det kan ta flera månader innan rörligheten är tillbaka.

I torsdags hade Älskling ledigt så vi myste ungefär hela dagen. Vi var på ica och köpte mat. Mot kvällstid blev vi sugna på något gott så vi gick till Statoil och köpte chips och dip med våra 62 50öringar. Det gav ett gott skratt.

Fredag. Dags för skola. Hade självstudier. Så jag hämtade ut min laptop. Satt och lekte med den halva dagen.

Idag jobbar Älskling. Jag ska nog tvätta. Men det behövs göras mycket mer i lägenheten. Ikväll vill jag hitta på något. Pojkarna lär öla om det händer något. Då kan jag... ligga i sängen med min laptop? Plugga behövs ju också, men hjärnan orkar inte. Promenad kanske? Vi får se vad som händer...


Tidning?

Kikar på tidningsbutiken.se och kanske borde beställa hem nån rolig tidning i brevlådan. Solo? Cosmopolitan? Pause? Hästtidning? Hmm...


Sammanfattat

Morgon. Sjukanmälning. Mentorssamtal. Korv och potatissallad. Vila. Mamma på jobbet. Pengar. Amanda. Stan. Checkers. Avboka körlektioner v 38. Waynes. Morotskaka & jordgubb+passionsfruktssmoothie. Gå i affärer. Hem. Mammas starka kycklingwok. Vila. Bråka med dator. Fika hos grannen. Datorisera. Skicka gulligt sms till pojkvän.

God natt


Ångest

Ikväll har jag tittat på one tree hill - avsnitt från den nya säsongen. One tree hill handlar om ungdomar i stort sett - fester, killar, rykten, misstag... Men på något sett känner jag igen mig i små delar av det och jag berörs. På längre sikt blir man även insatt i karaktärerna och måste se hur dom kommer se ut i framtiden - beroendeframkallande helt enkelt.

Det får mig att filosofera kring mig själv också. Jag sjunker in i min lilla bubbla. Då jag flyttade hemifrån och började gymnasiet var mitt bästa beslut någonsin. Jag kände att jag inte mådde bra i Sundsvall och började livet på egna ben - och det behövde jag göra på mindre ort i förstahand. Idag måste jag planera för vad som skall komma i framtiden. Det betyder att jag måste bygga en egen grund. Jag har inget att stå på längre, men jag vet i alla fall att jag har min familj att vända mig till för stöd osv. Men jag måste få bestämma själv också, det är ju trots allt min framtid som jag ska hitta lycka, glädje och trygghet (religiöst?).

Vänsterhanden säger stopp nu :-P

Panik

Jag kommer inte klara av skolan den närmsta månaden. Jag kan verkligen inte skriva för hand och det går halvdant på datorn. Det betyder att jag kommer aldrig bli klar i tid och alla uppgifter kommer samlas på hög. Jag måste ringa min mentor på måndag.

Dags för Sundsvall - igen

Idag brast det för mig, kan man säga. Jag har inte riktigt tagit in att jag sitter med en gipsad arm och hur mycket det kommer påverka mitt liv i 4 veckor. Jag har både ont i arm och hals och känner mig mer eller mindre illamående.
I alla fall så ser det ut som att farmor kommer och hämtar mig idag, först skulle mamma det, men hon vill köra hem mig sen istället. Älskling har plötsligt jobb så han lär inte följa med, vilket jag tycker är synd, därför att just nu känns det som att jag behöver honom lite extra. Som vanligt anar jag att att det är jag som får gnälliga kommentarer för att han inte kommer. Är det verkligen mitt ansvar att presentera min pojkvän / sambo för släkten?

Och ja, vi har skaffat kattbebisar. Mamma är inte alls glad. Som sagt: Jag är myndig. Jag tar mina egna beslut.

Så kan det gå

I måndags var det dags för vår första stalldag - det kändes riktigt bra. På förmiddagen red vi. Jag fick en riktigt trevlig polle. Tills min ridlärare skulle över sargen och skrämde hästen. Det var mitt första ridtur efter en hästfri sommar så jag var lite rostig och otränad, dessutom var vi utan stigbyglar. Så jag fick mig en flygtur och landade på armen. In till hälsocentralen och sen vidare 6 mil till Östersund. Jag hade en fraktur under handleden och en i armbågen, även ledbanden där hade ev slitits av. Så det bled en gipsad högerarm. 7 timmar senare var jag hemma igen.

Idag har jag ont och är förkyld.

RSS 2.0