Nej du...

Igår var jag nära döden. Ont i mage och huvud, täppt i näsan och så den där eländiga hostan. Ingen alvedon hemma och inga stålar. Men nu börjar dom komma in. Jag lyckades somna dock. Sedan var jag upp och körde festprissarna kl 3. Hemma 5. Med andra ord har jag gjort min debut-körning Svenstavik - Östersund. Riktigt skoj. Jag har därför inte varit vaken så värst länge. Denna morgon har det... snöat! Förvånade? Nu är det nästan för mycket snö och dom är väldigt slö på att skotta, detta sker vid kl 14. Fast grannen har en skyffel, så dom brukar göra preliminära "gångar". Händer idag då? Jag ska gå och lägga mig igen. Jag ska ösa i mig vatten, tror att det behövs. Mot kvällen ska vi nog ut och shoppa på ica innan morgondagens bussresa.

Sjukdag tusen?

Jag sov till 12 ungefär. Jag känner mig verkligen inte kry och det kännns som att T gör alla hushållssysslor. Fast jag tvättade ju igår. Jag blir väl skyldig honom att ställa upp då han är sjuk, men han är aldrig det. Jag lyckades smitta honom första gången jag var sjuk och bodde med honom.

Idag har studentmössorna kommit! Jag vill inte ens hämta ut den. Orsaken är att jag känner inte att jag är värd den än. Alltså, jag vill ha den då allt skolarbete är klart. Men jag ska kolla på den så att allt stämmer. Borde ju prova den så att det blev rätt. Fan :-P

Vi åt vår goda chili con carne till middag. Hur gott som helst! Sedan var jag helt slut och blev drabbad av en jobbig huvudvärk. Så jag låg på soffan och tyckte synd om mig själv. Matilda kom förbi en sväng. Jag kanske ska köra hem festprissarna från stan sen. Det är ju 100-dagars. 100 dagar. Inte alls långt kvar.

Utmaning

Hittade en utmaning :-)
1. Var du ett lugnt eller busigt barn?
Har inte så stor koll. Upplever att jag var lugn.
2. Vad föredrar du, sol -eller snösemester?
Solsemester helt klart. När vintern kommer vill jag utomlands.
3. Vad tror du att du gör om 5 år?
Pluggar eller jobbar. Jag bor inte kvar här. Jag är lite rikare hoppas jag.
4. Hur ofta läser du böcker av egen vilja?
Sällan.
5. Vilken kändis hade du helst blivit sedd med?
Ingen aning.
6. Hur är du klädd just nu?
Jag vägrar sitta still t-shirt och ljusgråa gympabrallor.
7. Hade du någon favoritsyssla som barn?
Hästar, pyssla, rita & skriva... ?
8. Har du åkt ambulans?
Ja. 2 gånger om jag räknar snabbt. Borde vara 3 men jag klarade mig utan ambulans när jag bröt armen.
9. Vilken är din favoritalkoholdrink?
Snowball hittills.
10. Vilket språk tycker du är det vackraste att lyssna på?
Vet ej. 
11. Har du varit på någon musikfestival någongång?
Om typ yran räknas?
12. Har du gjort något denna månad som du är stolt över?
Det var inte många alternativ. Drog med T och träffade släkten på alla hjärtans dag.
13. Vad är det mest konstiga du har fått som present?
Finns nog några kandidater men jag får inget svar på det.
14. Är du trevlig mot telefonförsäljare?
Har inte blivit uppringd.
15. Vilken film såg du senast på bio?
Bio? Hmm... Sweeny Todd?
16. Kan du nämna tre skånska ord?
Verkligen inte. Går nästan inte att förstå dom ju.
17. När känner du dig som snyggast?
På sommaren iaf.
18. Har du någon extrainkomst utöver det du jobbar med/pluggar till?
Inte just nu.
19. Vilket practical joke/hyss som du har gjort tyckte du blev mest lyckat?
Nja, T & jag har blomsprutan framme för katterna, så det kan hända att någon blir offer.
20. Vilken låt lyssnade du på senast/just nu?
 Vet verkligen inte. T har spelat idag. Min telefon har en låt som ringsignal, men vad är det som räknas då?

Semlor

Jovisst blev det semlor idag. Hembakade dessutom! Jag fick i mig 2, men då var jag jättejättejättemätt efteråt. Blev inga bilder av de vacka bakelserna, tyvärr. Resten av tiden har vi varit dryga. Jag passade på att visa mina host-attacker. Aj aj aj, min rygg mår inte bra. Det är som att varje host-attack är 10 situps och rygglyft på samma gång. Aj. Men det kan ju vara bra också, men det tvivlar jag på. Jag är helt slut. Jag har även tvättat idag. Jag känner mig stolt.
Nu är klockan jätte-sent. God natt.

Utmaning 49

Om något jag ser varje dag. Jag ser Tobbe varje dag, men det är säkert för tråkigt och putti-nuttigt för er att läsa. Jag tar mig för fönster idag. Varför just fönster? De spelar roll för själva rummet. Hur ljuser faller in osv. Jag tycker det är en ganska gullig vy från våra fönster. Från vardagsrummet (baksidan) ser man skog, en röd villa som döljer sig i skogen och självklart massor med snö. Från köket kan man spionera på grannarna, självklart kan dom också spionera på oss. Är det ingen som besöker oss är det bara jag som sitter vid köksbordet, om någon gör det. Oftast sitter jag där med datorn och pluggar, jag känner mig så lat när jag sitter i soffan. Jag kan också sitta där då jag äter (oftast blir det bara frukost eller mellanmål) och kika ut. Det känns som att det ska hända något nytt just när jag sitter där. Bara något som fångar uppmärksamhet. Tyvärr händer det inte så ofta.


vårat fönster, fast spegelvänt

Måndag

Denna måndag ska jag ordbajsa som bara den, bara för att och bara för att se hur virrigt det blir.
Redan på natten (kl 00:00) är det ny dag. Jag hostade som tusan några gånger. Jag tycker synd om min T. Katt-ligisterna levde om denna tidiga morgon. Den här gången var det jag som ställde upp.

9:30 ringde min klocka. Jag låg och stirrade upp i taket ett ta innan jag tog mig upp. Morgonvanor, man ska ta på sig kläder, sminka sig, äta frukost och borsta tänderna. Förut tog jag en timme på mig för sånt, nu är jag lite latare. Jag vet inte alls vad som tagit åt mig. Mot skolan. Jaha, ingen klf eller vad är detta? Jaja, sitter i några minuter innan 1 timme spanska börjar. Det börjar virrigt men har ofta bra slut. Under min vakna tid har jag inte mått så bra. Min förkyldning har blivit värre. Konstigt om man frågar mig.

Jag kom hem och satte igång datorn. Kollar igenom mail. Jag flyttade fram ett betal-datum, jag känner hur det plingar vuxenpoäng. Jag läste mailet från östersundsbostäder och jag (vi) är erbjuden en 3a i Torvalla. Jag är hur glad som helst. Det finns en rad små-problem. Det största hindret är nog far och mor men jag är beredd att ta till med allt!

Jag är lite frånvarande från omvärlden. Sedan tar jag mig an lite skolarbete. Tobbe kom hem. Vi kikade på lägenheten och babblade en stund. Efter det satte han sig och datoriserade, eftersom idag fixade dom internet!
Jag är helt facinerad av hur mycket snö det är här, och det kommer mer hela tiden! Det har varit plusgrader idag till och med. Mot kvällen var det en långtradare som hade kört av vägen en bit härifrån. Jag bakade kakor medans pojkarna var ute. Här sitter jag nu. Ska läsa om hästens blodomlopp för 100ade gången, fattar inte riktigt. Äta kakor ska jag också göra. Dessutom hoppas jag att mamma och pappa ringer, och inte, snacka om krig. Men spännande ska det bli.
Nu ska jag torka mig. Humor.

(hihi)

Jag hittade en SkrivPuff. Nu har jag lite blogginspiration framöver :-)

JAG VILL JAG VILL JAG VILL

Vi har blivit erbjudna världens vackraste lägenhet i Östersund!!! Åh, vad jag inte kommer komma överens med mina föräldrar!

Paus

Det är mitt i reklampausen. Jag ser förstås på One Tree Hill. Det här har typ varit världens lataste helg. Hostan är lite bättre, men ibland är det som att kroppen vill kväva sig själv, T kollar konstigt på mig eftersom det låter så konstigt, ibland som att jag håller på att dö. En natt fick jag en så hemsk host-attack att tårarna rann. Men nu har jag lovat mig själv att ta mig igenom denna vecka. Sedan är det ju lov. Dumma lov. Den 3e har jag tandläkartid, resten är inte planerat. Jag misstänker att pappa kommer att sätta in. Jag är bara så himla less på att resa nu. Vill stanna hemma för en gångs skull. Dessutom är april månad fullspäckad. Jag har rest så pass mycket att kompisar hör av sig och undrar var jag är. Ingen har koll på var jag är, jag har försvunnit helt enkelt. Jag ser fram emot fettisdagen på tisdag, dock vet jag inte om plånboken tillåter att jag tar en semla, så illa är det. Jag har köpt One Tree Hill säsong 4 nu som syrran ska ta sig igenom innan den följer med hem.
Nu har jag skrivit mig ur reklampausen och en bra bit in i fortsättningen...

Helgen börjar

Det var någon som betedde sig lite sämre igår. Jag tog hans telefon och skickade iväg ett gulligt sms till några av hans kompisar. Han var lite seg av sig när det gällde att komma på det. jag var tvungen att förklara långsamt 3 gånger nu på morgonen. Sedan bar det av till skolan. Jag var något sen så jag missade var vi hade lektion, visste nästan inte ens om klassrummet, åh så smidigt. Men jag fick något gjort när jag satt i fiket i alla fall. Sedan hittade jag dom, eller dom hittade mig. Så jag fick lära mig lite spanska och skryta över min praktikplats! ;-)
Det kändes riktigt segt att ta sig upp på morgonen. Därför är jag stolt och ger mig själv lite extra beröm. Men jag ska fortsätta med pluggandet och sedan gå igenom alla kataloger från gårdagen. Det behövs tvättas också, men det kan en annan dag få användas till, dessutom är det krig här idag. (På grund av gårdagskvällen.)

Trevlig helg på er!

Det är... torsdag!

Idag harvi varit på Nolia-mässan i Östersund. Jag kom hem med 5 pennor, annat krimskrams och en massa häften och papper. Jag gick på hostmedicin idag, jag tror att jag var ganska roande. Sedan slumrade jag ganska ordentligt. Nu försökte jag plugga, men Tobbe kom hem och störde så nu vet jag inte vad jag ska ta mig till... Det blir mycket att göra i helgen istället. Jag hoppas att jag är frisk nu, snart.

Onsdag

Sjukdag 100 eller? Jag inleder med igår kväll då jag slumrade efter hostmedicinen, jag väckte mig själv genom att snarka eller mumla. Tobbe satt bara och skrattade åt mig. Då straffade jag honom genom att snarka honom i örat när det blev morgon. Vi steg inte upp förrän klockan var 14. Tokigt.
Så den här dagen for iväg. Jag lyckades påbörja en sorts bokrecension som skulle vara klar idag. Har gjort något i alla fall.

Saknar min favoritmamma gör jag också. Hon som alltid gör sitt bästa och ofta bryr hon sig mer om andra än sig själv. Men världen verkar vara emot henne ganska ordentligt ibland. Främst gäller det hennes nackskada som hon haft i ca 10 år. Det är tur att hon hittat något som gjort henne bättre, men det är en smärtsam behandling vad jag hört av henne.
Min mamma är en av de starkaste personerna jag vet.

Snäll kommentar

Vi har precis ätit och jag får en host-attack. När hostan nästan är över:
T: -Du är alldeles röd i ansiktet.
Jag fortsätter hosta och tittar surt.
T: -Hehe.
Hostan slutar.
Jag: -Men jag kan inte andas ju!!!

Tisdag

Jag var uppe 6.30 och gick ut med hunden. Vid 8 tänkte jag höra av mig och ställa in resan till Röros, Norge. Sedan försökte jag avboka min tandläkartid, tror inte att det gick så värst bra... Kikade igenom min mejl, det ser ut som att jag är i Malaga, Spanien 6-17 april! Wihoo! Det kanske inte gick åt skogen det här endå.
Nu har jag småplockat lite här och börjat packa. Så vovven blev lite orolig. Vi har blivit riktiga polare när morsan varit borta. Men han saknar henne väldigt mycket endå.
Jag har lagt one tree hill i väskan, det lär ju inte vara så värst stor risk att jag glömmer det den här gången.
Alltså åker jag tillbaka till Svensta idag, enbart för Cocillanan (var det så det skrevs?) säger vi ;-) Nej ska jag vara ärlig så saknar jag den där Tobbe så fort han är utom mitt synfält. Jobbigt läge det där.

Morr

Ååååh! Det finns bara en tid för mig att åka hem imorgon. Varför slutar det att gå tåg/bussar? Man ska helt enkelt inte bo i norrland.
JAG VILL HA MIN BIL N U ! ! ! ! !

Meeeeen

Jag fick 2 stick i fingret. Frågade om det gick att ta järnvärde, men icke, gnällig tant. Vi fick ju faktiskt det förra gången jag var där. Satt och väntade och självklart skulle det sitta en knäpp tant och vänta där. Till slut fick jag komma till doktorn. Virus. Dumma virus. Det är ingenting vi kan göra åt, åk hem och bli frisk.
Som vanligt med andra jävla ord.

Måndag

Nu har jag fått tid på vårdcentralen. Jag tycker inte alls om att gå till doktorn (någon som gör det?). Det är oftat för att de aldrig hittar något större "fel" på mig, utan jag brukar bli hemskickad utan medicin.
Nu håller vi tummarna i alla fall.

En mysig helg i februari

På fredag eftermiddag var vi framme. Vi var väldigt hungriga och fick kyckling-tortillas till middag. Sedan for vi iväg och hämtade mitt körkort. Inte så vackert, nej. Efter det var det slappa som gällde.

Lördagen började klockan 5.50 då mamma skulle ta tåget till sthlm (fick biljetten för 1 krona, vilket hon var stolt över). Jag körde hem och la mig igen. Vid 10 ringer pappa och ber mig att komma och hämta dom hos farmor. Det är ingen rolig backe upp, men det gick ju galant! Däremot när vi var på andra sidan stan och hade släppt av dom fick jag motorstopp när jag skulle korsa en 50väg. Det var mycket smidigt! Tobbe fick sig ett gott skratt.

In på eftermiddagen gick vi upp till kusinerna på fika och umgicks. Mina kusiner tyckte att det var jätteroligt att stoppa varsin orm innanför mina kläder. Det syntes att dom drogs till min syster, hon-som-går-barn&fritid. Vi gick hem en sväng och vilade upp oss innan vi kom dit igen för middagen, då det var ännu fler där. En liten släkt-fest med andra ord.
Efter middagen åkte vi till Willys och köpte godsaker. Vi såg sedan på Bruce den allsmäktige.

Idag ringde pappa och tok-stressade oss så vi kunde ses innan dom åkte. Jag drack en varm choklad, det passade riktigt bra. Det hade läckt ut att vi har katter också. Så nu är det officiellt för världen. Vi var hem och slappade en stund, sedan körde jag Tobbe till tåget. Jag tycker verkligen inte om sånt, men det är ju inte så värst länge den här gången.

Jag och syrran tog med oss vovven och åkte till mormor och morfar och fick middag och efterrätt, sedan satt vi och tittade på filmklipp från när vi var små. Det var riktigt kul. När vi skulle hem var det svinhalt på vägarna och bilen låter så knäppt på motorvägen, så vi tog en kringelkrångel och mycket sämre väg, dessutom är det el-fel på bilen så jag såg inte hur mycket jag körde. När vi närmade oss stan vågade jag gasa lite i kurvorna, det tyckte jag var kul, men inte syrran.

För i övrigt så har jag hostat som en tok hela helgen. Jag ska ringa vårdcentralen imorgon. Det känns som att jag kommer att vara sjukskriven ett tag till... Jag är inte glad kan jag säga.

KENNY STARFIGHTER!!

Ja! Den 25e mars har den sverigepremiär! YES!
Kenny Begins

PS fick 3 signaler till min telefon! Hihihi.

Uuuuh...

Jag bara hostar, hostar och hostar...

Emily delar med sig

... för en gångs skull. Men räkna inte med att bilden blir tydligare för det.
Jag saknar energi, positivitet, motivation och självförtroende/-känsla. Jag vaknar upp på morgonen i mörkret och känner att nej jag vill inte, det går inte, någon kommer kritisera mig. Jag kan väl få vänta med att vakna tills det är ljust.
Så har det varit ett tag. Till största del gäller det skolan, men också frågor om framtiden, olika lösningar på övriga problem som känns som hinder.
Det dyker upp världens monster i halsen när jag är påväg att få fattning om saken. Jag känner hur det faller och faller... Omgivningen kommer och sviker mig och jag känner mig mindre än på länge. Jag blir givetvis ännu mer upprörd och tycker att världen är orättvis. Men det utvecklas till ilska. Nu har det gått över gränsen.

Om jag tappar greppet och trillar ner ska jag klättra upp igen.

Man syr sin egen mantel.
(ingen kommer någonsin göra det åt en.

Shoppa

Emily rocks! Nice!

Skvaller

Vår Chris Breezy verkar vara kvinnomisshandlare. Artikel

Över ett

Det är nu natt och klockan är över ett. Jag kan inte sova. Det är väl av många orsaker. Jag har ett irriterande sår på läppen, och min hals blir bara värre och värre. Jag förstår inte, jag vilar ju och frossar i te och annat. Dumma hosta. Så fort jag stoppar i mig något, vad som helst, så lindrar det i 3 sekunder. Jag mår dåligt av andra orsaker med...
Stackars Tobbe som får lyssna på mig om nätterna.

Jag

  1. Jag behandlar andra som jag vill bli behandlad. Med andra ord är jag rättvis. Det gynnar mig lika mycket som alla andra.
    På något sätt känns det inte som att jag blir behandlad likadant.
  2. Jag är aldrig taskig även om jag har en dålig dag eller blir illa behandlad.
  3. Jag är bra på att komma ihåg detaljer.
  4. Jag är bra på att säga Ja.
  5. Jag är bra på att ta ansvar.
  6. Jag skrattar ofta.
  7. Jag försöker hålla huvudet uppe även om allt ser mörkt ut.

En söndagskväll

Det är snökaos utanför vår dörr. Några gångar har skottats upp i alla fall, men jag tänker inte ta mig ut endå. Jag har värsta rethostan så imorgon stannar jag hemma och tar hand om mig själv. Skolarbetena har gått rätt ockej endå, jag är nöjd med min insats, även om mer hade behövt göras.

Jag åt mina lyckade kolakakor och drack smultron-te, som jag fått av farmor, nu på kvällskvisten. Jättemysigt. Sedan ringde min kära mormor och tänkte sponsra mig, det hade inte kunnat bli ett bättre läge.
Resten av kvällen ska jag softa. Tobbe gör chokladbollar nu :-)

-

One down, many to go.
Cookie!

Jobba på

Dags att sätta sig med skolarbeten igen. Har ju beröm som kakor och One Tree Hill idag :-D

Coolt

...men egentligen inget speciellt: wordle.

Vad ska man säga?

Tagentbord för blondiner
HAHAHAHAHAHA!!!

Dålig humor

Bara för att jag får ont i både mage och lungor när jag ser scenen I would like to buy a hamburger i Rosa Pantern.

Woohooo!!!

Vårat diskställ i TRÄ sa sitt idag! Vi hade iförsig gått och väntat på att den skulle ge upp. Emily är ganska blåst som köper ett diskställ i trä :-P
Hur var reaktionen den här gången då? Jag svor högt, gick med korsade armar och satte mig bestämt i soffan. Tobbe frågar: Vad? Diskställshelvetet!! Säger jag och går och lägger mig i sängen. Arg som bara den.

Maaaat!

Jag vill ha maaaat. Men här är ganska tomt. Min plånbok är smal (tack vare SJ).
Någon som har förslag på vad jag ska äta?

Jag har hunnit skriva en sida, har hälften kvar... av det skolarbetet....

Baka!

Ja! När jag är klar med dagens sysslor ska jag baka! Det blir nog chokladbollar och kolakakor!

God morgon!

Det är lördag. Då vet vi hur det ser ut hemma hos oss. Diskberg, klädhögar lite var stans (inte ens halvfull tvättkorg dock!) och jag har brett ut mina skol-prylar på bordet. Tror det blir utfärdat att ingen lämnar lägenheten förrän åt minstonde kök och badrum ser bra ut.
Så under denna lördag kommer jag att plugga och städa. Vi får se om jag kan göra något annat eller till och med belöna mig själv senare.

<3

För i övrigt är det 16 månader för oss nu.
Men vi laddar inför nästa helg, en lite mer betydelsefull dag.


Bild


en månad sen skulle jag tro. kväll, snö, en bild rakt upp i luften

Trött

Nej, det går bara inte! Jag har försökt hur mycket som helst men mitt huvud fungerar inte.

Friday

Jodå, jag kom upp 7.20 denna morgon. Katt-barnen börjar leva om ordentligt på nätterna, så man får inte så värst mycket sömn. I alla fall så hade vi svenska. Några läste dikter, sen fick vi boken Candide  att börja läsa. Drygt om ni frågar mig.
 
Jag är jättearg på SJ som har tagit mina pengar, nu visar det sig att företaget man betalar med genom internetbanken fick upp 2 bokningsnummer åt mig. Men det har ju avgått för länge sen. Håller tummarna för att det inte blir krångel när man vill ha tillbaka sina pengar. Klart jag skulle bli utan pengar på min mobil mitt i allt också.
Det är kul att vara vuxen.


Hade tänkt att göra klart lite skolarbeten, men nu kommer smärtan i hals och huvud fram. Taskigt. Gubben är krasslig han med, men där är det värre. Det kommer bli en luuuuuuuugn helg det här.

Jag längtar!

Iiiiih! Vi har just bokat vår kryssning. Rummet ser jättegulligt ut! Lyxigt att det bara fanns ett rum med dubbelsäng kvar - och vi fick den! Det kommer bli hur kul som helst!
4e april baby!

Bild


från nyår


Hide and seek

Emilyyy, come out, come out wherever you are....!

Den har man ju inte sett förut
;-)

Självberöm

Idag kände jag mig inte hundra på morgonen. Jag hade svårt att sova inatt också. Men jag testade att gå upp i vår kalla lägenhet och ta mig en dusch. Men sen tog det stopp. Så jag sov hela fömiddagen. Sedan var det dags för B-kursen i samhällskunskap. Något jag inte tycker så mycket om. Vi skulle reflektera över ett tjockt häfte om bla rättvisa. Jag körde på. Den sista halvtimmen gick jävligt segt, men jag hade gjort ett bra jobb, tycker jag. Hade också ett mini-möte med min mentor som blir mammaledig om 2 veckor. Jag insåg att jag hade en så mycket värre bild av mig själv och alla andra (jag tycker att jag har jättemycket läxor som jag ligger efter i och att alla lärare skulle gnälla på mig pga all ledighet och sjukskrivning). Jag har typ 3 uppgifter att göra klart denna vecka och känner varken press eller stress. Haha, fyndig jag är!
Så jag kunde gå hem med ett leende den här gången. Jag myste ner mig med ljus, te och choklad. Jag släppte allt och satt och kikade på One tree hill. Jag ringde också till mamsen och hörde om hon blev bättre i sin envisa förkyldning/influensa. Ska försöka ta tag i lite pugg snart...

Övrig info

Jag insåg att det blev som alla trodde - Jag tog körkort före min pappa, 37 år. Det är inte alla som lyckas med det.

Hat?

Jo, tåget var ersatt med buss, men äh, då var det ju mindre tid att vänta på svenstabussen. Men så in i piiip trångt!
Var är min bil?

Aaaargh!

Ååå vad jag ofta känner hat och ilska mot SJ! Nu har jag betalat 2 biljetter och inte fått en enda! Dumma felmeddelanden kommer upp hela tiden! Kan jag få åka hem idag och komma hem hyfsat tidigt?!

RSS 2.0