Nivå 1000

Jag ska börja med att fisa när jag är hemma. Har säkert hört 5 stycken idag.


Mums

Dagens mellis bestod av en lussebulle, 2 ½ pepparkakor med ädelost på och en stor kopp rooibos-te. Även en stor ask after eight står på bordet. Men just nu är jag propp-mätt och dricker vatten. Strax börjar Grays Anatomy :-)

Under ytan

Jag är less, arg, ledsen, besviken, deprimerad... Det är hur många känslor som helst, och idag känner jag att jag klarar inte av vardagen. Det började i måndags då jag förstod att det går inte att nå samma nivå som jag hade innan jag bröt armen, men sedan tisdagkväll så var det en privat orsak. Det känns bara som att jag behöver pausa en vecka, ta tag i problemet och sedan jobba mig tillbaka.

Tårarna forsade ordentligt igår. Det var först för att jag blev arg, sen för att personen i telefonen började gråta, men också av omtänksamhet. Sen ville det helt enkelt inte sluta, plus att tobbe kom med puttinutt-prat. Jag fick inte så värst mycket sömn, nej. Men det är mitt sätt att släppa ut allt för att sedan må bättre. Men just den här årstiden/perioden kan det hålla i sig ett tag.


God natt

Nej, nu orkar jag inte mer. Har inte orkat något sen jag kom hem. Ska bara titta på julklappar, sen slocknar jag.
Kram och god natt på er.

Måndag

En ordentligt snöig och blåsig dag som jag kan ge massor med svordomar åt. Det var bara inte min dag och jag kan vara lite väl hård med mig själv ibland. Idag var helt enkelt en dålig dag med dåligt väder och jag tror att just idag är den dagen jag längtar mest efter studenten.

Min helg har varit helt underbar och riktigt rolig. På fredagen när vi kom fram till Sundsvall vid fem så fick vi fläskfilé till middag. Sen satt vi och tittade på töntidol och tryckte i oss massor med chips och godis. Sen kom världens bästa lördag. Vi åkte först till birsta, där jag köpte ridvantar och snoddar på Hööks. Vi virrade runt på Barnens Hus med mamma ett tag också. Sedan åkte vi till farmor. Under de 15-20 minuterna dit tjatade jag om ost-soppan. Klart den stod klar när vi kom fram. När vi började äta frågade Tobbe varför jag inte lagat den soppan hemma. Jo, så god är den! Jag fick till 2 lådor pepparkakor. Vi lyckades trycka i oss pepparkakor med ädelost, och glögg resten av den dagen.

Senare på lördagen åkte vi till min kompis som fyllde 18 (på söndagen). Vi hade riktigt trevlig. Min kompis lyckades sno med sig Tobbe ut och hota honom lite eftersom hon tycker om mig så mycket, haha. Sedan for vi in till stan, lyckades sladda runt i en rondell litegrann, tur att klockan var 23, så det var ingen trafik. Vi ville in på Irish. Men klockan var inte riktigt tolv så vakten sa: Ni är välkomna om 18 minuter. Töntigt! Så vi gick runt lite i kylan och sedan gick vi in. Dom tog en öl, sen smet jag och Tobbe hem.

På söndagen fick jag visa mina körkunskaper lite. Jag undrar jag vad Tobbe tänkte, haha. Jag hade lite huvudvärk efter gårdagen, så vi låg mest i soffan och tog det lugnt. Syrran hittade Chris Brown på Hovet 23e januari som vi bokade biljetter till! Hann också se lite av one tree hill innan vi var tvugna att åka. Fick bara stå och vänta på bussen hem i 30 minuter. Tur att vi hann med sista bussen hem till Svensta i alla fall.

Jag har haft en underbar och jättetrevlig helg. Tobbe är bäst som inte klagade alls :-)

Nu ska jag ligga och lata mig resten av dagen. Kram på er!

Emilys önskelista 2008

  • Häst, bara för att det är det jag alltid velat och vill ha, men vet att jag inte kommer få 
  • Sodastream
  • Presentkort på IKEA, Lagerhaus, H&M, Åhléns, Kicks...
  • DVD-box: One Tree Hill Säsong 4 & 5
  • Tjocksockar
  • Locktång
  • Guldhalsband / Berlock till guldhalsband
  • Badhanddukar
  • Te
  • Sällskapsspel
  • Vetevärmare
  • Ljus
  • Porslin muggar och glas med roliga mönster på
  • Bädd-set
  • Receptböcker

Jag har skrivit den i ungefärlig rangordning :-P
Denna gäller ganska bra, men kommer nog uppdateras endå, till min 19årsdag den 26e januari, som kommer firas hos släkt och vänner den 31a januari.


Kallt

Idag orkade jag inte ta mig upp, så jag blev en halvtimme sen till skolan, tur att vi hade självstudier säger jag bara. Jag ritade en jättefin bild av hästens mag- och tarmkanal. Tyvärr var jag lat att lägga pappret på boken och rita så, men jag tog ut linjerna, så det blev ingen exakt kopia direkt, och min version hade mycket finare färger :o)
Sedan kom Tobbe till skolan och överraskade mig, det lär ju vara så att det var bestämt att han skulle träffa grannen egentligen. Sedan gick vi hem över lunchen, jag däckade på soffan i 1 ½ timme tills det var dags för spanska. Jag tycker mest att det är total waist of time ibland. Jag är intresserad och vill lära mig, men läraren spårar ur ibland.
Idag kände jag av att vintertiden har börjat. Jag går och skakar när jag är ute och så fort dörren öppnas så kommer det in en kall vind. Jag fryser också i skolan. En halvtimme - timme innan vi slutar längtar jag hem till soffan och filten, gärna en kopp choklad också. Jag behöver köpa en dunjacka också. Jag känner mig fattig.
Nu har jag fått helg i alla fall. Det har varit en mycket slapp vecka me en hel del hemstudier, eftersom våra klasskamrater (parallell) varit på läger.
Imorgon bär det av till Sundsvall! Nu längtar jag! :-)


Ännu mer snö

Nu kommer det en ordentlig mängd snö hit till Svenstavik. Det kändes som om jag fått öroninflammation när jag gick ut. Svordom. Jag var på mitt sista besök till sjukgymnasten idag. Hon förklarade mig återställd. Inte helt, det känns ju ömt ibland... Nu längtar jag hem. På fredag bär det av. Glögg och pepparkakor med ädelost :-)

Tisdag

Idag var jag hur stel som helst efter flygturen. Tur att vi hade hemstudier idag. Jag var ganska effektiv. Förrutom det där med att jag ska hitta en samhällsfråga att analysera. Det var som svenskauppgiften där vi skulle hitta vilken text som helst mindre än en A4 sida och sitta och diskutera med sig själv. Det tar en hel dag bara att hitta det ämne man vill skriva om. Jag skulle egentligen på pilates idag, men jag skulle nog trilla omkull då. Så det blir torsdag istället.

Imorgon ska vi redovisa en psykologiuppgift, sen är det hemstudier som gäller. Sooooft :-)

Stallmåndag

Jag kom upp! Okej, jag snoozade i 10 minuter men jag kom upp! Det var jättekonstigt, jag drömde något, sen tittade jag upp, och då ringde klockan!
Det var inte så värst kallt ute faktiskt, tur det. Det rullade på som det skulle, sen var det dags att rida. Vi skulle hoppa. Jag fick hästen som jag tidigare ramlat av och brytit armen. Hon var otroligt seg när vi skrittade fram i skogen, men sedan blev det fart. Efter ett tag i ridhuset skulle vi fatta galopp, hästen gasar på något steg och avslutar med att tok-bocka. Jag flyger upp i luften. Jag kan flygaaaa! Och landar på rumpan/ryggen. Aj. Jag traskar med hästen ett tag och sitter upp. Men sen var det inge kul. Hästen var så laddad så det gick bara inte. Så jag fick skritta av en annan häst, och då var jag arg. Arg på mig som står ut med detta, och lite på läraren som jag tycker sätter upp mig på för hög nivå. När jag var klar med hästen gick jag in till läraren och sa Nu ska jag på gymmet! Det här går inte, det ger inget. Hon höll med och tyckte att jag kan, men att jag borde få upp styrkan. Så då kändes det bättre.
Tänkte tillägga att det var en till som ramlade av. 2 av 4 ramlade av. Lite komiskt. Så nu blir det en del tårta!
Nu mina vänner ska jag plugga häst- och samhällskunskap B :-)

Ikväll händer det

One tree hill säsong 6. Yeeeeeeeeees!
Först ska vi äta dubbelmiddag

Vitt

Denna morgon är det vitt på marken. Jag blir lite deprimerad. Jag tror jag går och myser i sängen igen...

Just nu

Den här veckan har jag inte känt mig hundra, dessutom har jag typ tappat motivationen till allt. I bakhuvudet har det funnits ett problem som resulterat i mycket känslor. Det känns som att jag sitter fast igen. Jag vet inte riktigt hur jag ska ta tag i det och fortsätta framåt.

Idag är det...

...39 dagar till julafton
...72 dagar till min 19årsdag
...201 dagar till studenten

Snö

Jo, denna morgon singlar det ner snöflingor. Jag har hemstudier så jag sitter och latar mig. Igår stötte jag på ett problem, så den här gången tänker jag använda min kära farmor som rådgivare. Så kan jag passa på att säga att både jag och Tobbe åker ner till Sundsvall nästa helg på pepparkaksbaket, dessutom är min önskelista klar.

Göra om...

Var tvungen att börja om från noll igen. Jag ville sätta in min kalender. (Se under länkar)

Emily får ångest

Idag fick jag en såndär orderbekräftelse på mejlen. Det var om den där studentmössan. Min hjärna tog det ungefär såhär: Hej! Vi har tagit emot beställningen av din studentmössa! Det kommer bli skitdyrt. Nu är det bara ungefär en termin kvar, sen kommer du sparkas ut i vuxenlivet. Skynda dig att hitta jobb och lägenhet, annars blir du hemlös och olycklig.

Grahamsbröd med morötter

Koka upp 7 ½ dl vatten . Häll det kokande vattnet över 5 dl grahamsmjöl i en bunke. Rör om och låt det svalna till fingervärme, 37 grader. (Tänk på att det går fort när det har svalnat till nästan fingervarmt) Under tiden kan du riva 2 stora morötter (ca 200g) och göra i ordning en ugnsform. Smula ner 1 paket jäst (50g) i den fingervarma gröten/smeten. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt morötterna, 2 msk flytande margarin eller olja, 1 msk salt och 9 - 9 ½ dl vetemjöl. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.  Platta ut degen på en smord ugnsform (jag lade dit bakplåtspapper bara). Nagga och skär upp den i 24 rutor. Grädda i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter. Låt det kallna på galler.
Min bunke är så liten så jag brukar göra en halv sats. Äter brödet med brie-ost eller smör och ost.
Mamma hittade receptet på ica.se åt mig för en hemkunskapsuppgift. På pappret står datumet 2005-09-14.

Ge mig!

Touchwiz and the city

Dagens humör

På bild :-)

Efter en lång skoldag

Började med Samhällskunskap B idag. Det var rätt kul, men det känns som att det kommer bli ansträngande att ta sig igenom kursen. Sedan var det lunch. Jag tog några scones hemma. Sedan började spanskan. Jag säger njaaaa, läraren repeterade saker som jag tyckt var onödiga, det gick åt en hel eftermiddag åt att repetera otroligt mycket. Huvudvärk. När jag kom hem satte jag igång att baka morotsbröd, laddar kanske upp receptet sen :-)


Duktig flicka!

Jag fick MVG på mitt psykologiprov! Läraren har 2 uppgifter till att gå igenom, men jag tror att det ser fint ut. Vi får hoppas :-)
Undra vad jag ska belöna mig med ikväll då?

Hej!

Runt klockan 10 åkte vi till Sveg och hämtade Stina, världens tråkigaste väg! Sedan var vi till Östersund på lite ärenden, bland annat mini-shopping på Willys. Sedan åt vi pizza när vi var tillbaka i Svenstavik, det fanns ingen pizzasallad och då blev det många sura miner. Jag blev sur på dom som satt och surade om det i 100 år.
Så hela min söndag har i princip gått åt till att åka bil. Den skulle inte ha blivit så värst händelserik vilket fall. Strax börjar One Tree Hill - sista avsnittet av säsong 5! Efter det får jag skaffa mig en ny söndagsvana... :-(


Dollarstore

Idag var vi till det omtalade Dollarstore. Vi åkte bil, jag hade fått för mig att det gick att gå dit, visst, det gör det, men det är långt :-P Väl där inne fanns ju typ allt, och rätt billigt dessutom. Utbudet av godis och annat onyttigt var ju STORT! Läskigt...

Men...

Idag känner jag för att bli lärare eller studie- och yrkesvägledare och efter ett ganska långt tag kanske bli rektor. Det känns som att det kan vara något för mig. Kollade först på Saco (jobb & utbildning) och hittade sedan till Lärarnas Riksförbund, framförallt  (student), det verkade liksom kul att studera till lärare. Fast det verkar ju vara en hel del studier, jag hade velat rikta in mig på grundskolans senare del, kaaaaanske gymnasiet.

Men det är bara idag. Häromdan ville jag bli fastighetsmäklare. Helst vill jag ha jobb, men det verkar lite omöjligt ibland, så då är det väl bara att studera igen...? Som sagt, det är bara idag jag tycker såhär.


Roligt

Glömde en rolig sak helgen då vi var ute och gick på söder (?) i sthlm.
Jag: Shiiiiieeet!
De andra ser ut som frågetecken.
Jag: Såg ni inte?
Tydligen inte.
Jag: Det var Vincent och killen-i-Snook.
Syrran: Va? Var?
Jag: Dom nästan snuddade mig ju!
Pappa: Vilka är det?
Jag: Vincent är Roger Pontares son och Snook är dom som sjunger "han e mister cooooooooooool".
Dom börjar garva. Syrran fattade låten men de andra hade aldrig hört den.


Lördag

Jag har inte varit uppe så värst länge. Det var jättemysigt att bara ligga med slutna ögon i morse. Tobbe ville att jag skulle baka de där morotsmackorna igen, men det tar så lång tid. Hade ju kunnat baka scones, men vi har aldrig någon mjölk, har vi det så är det någon som dricker upp den hela tiden. Så det blev fil och müsli för oss båda. Jag kom att tänka på te nu... undra om jag ska skämma bort mig själv med någon kopp.

Det verkar som att pojkarna ska till vemdalsskalet ikväll. Jag vill gärna ta mig för att sätta upp gardiner (efter 4 månader i lägenheten, haha), baka bröd och bullar. Jag har lite Prosecco kvar sen igår som jag kan gosa med ikväll.

Hihaha

Det jag har lite roligt åt var att det där erbjudandet på SJ pågår just nu. Jag köpte en resa Östersund-Sundsvall för 55 spänn, ja, det står att priserna är 25 kr för en resa men distributionsavgift läggs till så det blev 55, men egentligen kostar det minast 160 kr. Härligt! Var även tvungen att kolla om det gällde längre sträckor och det visade sig att Kiruna-Malmö kostade lika mycket!

Den resan jag köpte var 30e januari (priserna gäller bara januari) till den helgen då jag planerade att släkten får fira min 19årsdag (nu känner jag mig gammal). Det är så att jag fyller år på en måndag, och om man skulle fira helgen innan är ju fusk!

Less

Jag har redan lessnat på hur min blogg ser ut. Det får se ut såhär till 1 årsdagen (nyårsdagen).

Bomber och helg

Haha, den där bomben vid Konsum i Brunflo var på nyheterna i morse. Som ni läst var det också en utanför Lidl i Östersund, som visade sig innehålla hushållssopor, som även 2 unga kvinnor erkänt att de placerat ut. Okej, egentligen är det väl ganska allvarligt, men det är något som säger mig att det bara är någon/några som inte har något liv, utan bara driver med folk. Men det är ju bra att Polisen spärrar av endå, eftersom skulle det vara en bomb så skulle den nog skada, men när hände det att det sprängdes en bomb senast då? Man har ju hört lite nu och då i Stockholm, men där är dom ju galna och kriminella (hahaha), sen vet jag tornet på Norra Berget, Sundsvall för jättelänge sedan. Så... är det en bomb? Det kan det väl inte vara?

Det här veckan har gått fort, jag ska göra lite restuppgifter i psykologi, sedan återstår en redovisning och efter det är jag klar med min 3e 50poängs-kurs den här terminen. Den här dagen är också till för projektarbete, så jag ska nog börja avsluta mitt letande efter stall och börja skicka mejl. Med andra ord kommer jag plugga ganska mycket idag.

Jag och flickorna firade starten på helgen redan igår kväll, men de åkte vidare till Vemdalsskalet. Jag tackade nej på grund av att det är kallt ute och av ekonomiskt skäl.

Jag tycker att det är härligt med helg i Jämtland igen. Inte för att det kommer hända så mycket, men jag trivs. Jag längtar också efter pepparkaksbaket 22-23, december, jullov, sedan är det bara en termin kvar till studenten, och den är kortare än höstterminen, påstår lärarna.

Trevlig helg på er!

Torsdag

Nu började vardagsrutinerna på riktigt igen. Upp 7.10 igen. Förmiddagen bestod av mitt livs sista lektion i religion (i A-kursen, jag hoppas verkligen att det inte blir mer). Jag trodde att läraren skulle komma med världens himla prov, bara för att kolla att vi läst om hinduism och buddhism under lovet. Men vi fick ta reda på fakta i en timme och sedan redovisa det muntligt, jag redovisade om buddhism och dess ursprung tillsammans med min grupp. Sedan satt vi och reflekterade. Sedan trodde jag att vi skulle ha filosofi hela långa eftermiddagen, men då fick vi plugga utanför skolan, så vi satt och drack glögg och filade på vår "stora filosofiska uppgift". Så jag är helt klar med både Religion A och Filosofi A. Hääärligt. Men med nya schemat nästa vecka ska vi börja med Svenska B och Samhällskunskap B (rätt ansträngande kurser om någon frågar mig). Även favoriten spanska kommer tillbaka. Vi får se om jag ska sitta och repetera steg 3 eller hoppa på 4an. Kul i alla fall!

Annars är det kallt här i Jämtland, men resten av omgivningen trivs jag med :-)


Nu är jag hemma!

Vi sammanfattar dagarna innan först.

Måndags
Syrran och jag tog oss till shoppincentret vid globen och strosade där ett tag... Självklart blev det middag på McDonalds. Sedan mötte vi upp vår kompis och hans kompisar och gick mot Annexet. Vi blev lite chockade över hur lång kön var redan en timme innan konserten, men det rullade på bra. Det var en ganska blandad publik, men det var ju de yngre flickorna man såg mest. Förbandet var Jack Soveretti, han hade typ samma anda som Gavin, men han hade en gitarr och satt inte vid något piano, dessutom lät hans sånger likadana. Till slut kom Gavin DeGraw, enligt utsatt tid. Han blandade nya och gamla sånger, det mesta kände man igen, och det var riktigt bra stämning. Såklart blir det varmt och dålig luft, så är det ju alltid, därav drog vi slutsatsen - att man alltid ska äta mycket innan konsert. Jag tyckte att baren var lockande, men då skulle jag ju inte ha någon med mig.

Roligt När vi såg någon i publiken rikta en kamera så att vi hade en chans att komma med på bild så posade vi, det gav ett väldigt gott skratt ;-D

Gavin DeGraw
är för er som inte riktigt vet en singer/songwriter som nog är mest känd för låten I don't want to be, som också är ledmotivet till tv-serien One Tree Hill.




Tisdag morgon  upp 5.30, gick ju finemang, kunde inte sova så mycket den natten, men jag försökte slumra i 6 timmar. Jag gick på tåget 5 minuter innan avgång, stressande! Men okej... Tycker att det är lyxigt med X2000. I Uppsala sätter sig en gubbe bredvid mig som genast börjar snarka, tur att jag har musik i öronen, men det var ändå störande! I Gävle kom hans "pensionärskompisar" som babblade hela vägen, tills de steg av i Hudiksvall. Därifrån var det en unge som skrek tills vi var framme i Sundsvall. Jag hade 25 minuter tills mitt tåg mot Brunflo skulle avgå, så mamma och voffen kom och kramade mig, det blev jag väligt glad av. Framme i Brunflo fick jag vänta drygt 20 minuter på bussen. Framme i Svenstavik. Stressa till hästlektionen och komma utan böcker (jag tyckte att det lät bättre med mer närvaro utan böcker än mindre närvaro med böcker, då jag skulle fått gå en omväg hem och sedan till skolan). Hade förväntat mig en utskällning för att jag inte gjort en uppgift och böckerna, men de andra hade nog gjort så mycket som jag. Observera att orsaken till att jag inte gjort uppgiften är jukdom och faktan inte kommit fram visade det sig. Men jag var något trött, stressad och irriterad när jag kom fram efter totalt 7 timmar på resande fot.
Mot kvällen kom Tobbe och grannen hem från stan. Dom satte igång med att göra pizza medans jag fick hoppa in i duschen. Sedan åt vi middag hos dom. Sedan blev det film och mycket gos.

Ikväll händer det

Vi har haft för oss en hel del här i storstan. I fredags tog jag och syster en sväng på stan och mötte sedan upp de andra när de slutat jobba. Denna dag var det regn och rusk. I lördags var det jättefint väder, så vi tog en lååååång promenad och fikade efteråt. Igår var vi lata, men de andra lyckades endå dra med oss ut på en längre promenad, just då var jag ganska less, därför att det är en så stor omställning och det är inte alltid så positiv och förstående anda mellan oss ungdomar och de vuxna. Var tvungen att attackera då jag fick en kommentar som var droppen som fick det att svämma över. Idag är dom på jobbet igen, och den här gången passar vi på att lata oss. Lite senare hade vi tänkt att dra oss mot Globen (ni har väl inte missat att vi ska på konserten?) och kika in i shoppingcentret, äta middag på McDonalds och sedan köa ett tag... Givetvis möta upp polarn ;-)

Vi kommer säkert hem sent, preliminära tider säger att det slutar kl 22, skulle tippa på att vi är hemma 2 timmar senare? kanske lite överdrivet men...
kl. 5.56 åker jag mot centralen där tåget till Sundsvall går 6.30, där byter jag mot Brunflo, där jag byter vidare till buss. Väl framme i Svensta har min lektion redan börjat.. Jag kommer få mycket sömn jag... inte.

Sen har jag ett till dilemma. Jag har inte gjort uppgiften till lektionen på grund av sjukdom, snacka om utskällning. Hoppas tåget bli försenat. (hej lata tonåring, igen)

RSS 2.0