Dagens

Idag började jag med projekt bli brunett istället för att vara orange-hårig. Blev nöjd med resultatet :-) Sedan var jag ner på stan i värmen. Jag kom hem med ett diskställ. Nu har jag gjort lite körkortstest och snart är jag på sista fasen, om en vecka hoppas jag på att dom kan anmäla mig till teoriprovet :-)
Nu ska jag ge mig upp på vinden och hämta matbord och kanske annat, för att sedan packa bilen.
Imorgon ska jag hem till Svenstavik och då är det inte vilken dag som helst, det är Älsklings 23årsdag!

Surahammar med mer

Jo, i söndags for vi till kusin med familj i Surahammar utanför Västerås. Jag ville ju helst till Jämtland, men min mor fick tvinga mig och jag fick lite mer körvana av det. Så vad gjorde vi då? Första dagen var vi på stan, jag köpte ett par shorts och syster och kusin hittade lite kläder och skor. Andra dagen skulle vi åka och bada, men vi insåg att det var för kallt när vi väl var framme. Men min kusin och hennes mamma fick åka med på en övningskörningstur. Dom såg glada och stolta ut ;-) Så den dagen åt vi mjukglass på IcaMaxi. Dagen efter det var det 12-års kalas. Vi fick träffa lite släkt till dom och en sockersöt hundvalp. På kvällarna har det blivit mycket guitar hero och singstar, guitar hero försökte jag mig på och det var kul när man väl kom in i det men det gick dåligt stor del av tiden så jag skrek Det här är för nördar! och Aldrig mer!. Singstar gör att jag lämnar rummet och dom valde att sjunga runt tolv på natten, plågsamt.
Sedan var det dags att åka hem när värmeböljan kom. Jag fick köra lite tätort och landsväg, 95 km/h är mitt nya hastighetsrekord! Och ja, det mamma påstog var min första omkörning, men hallå, bussen stod ju stilla på en busshållplats, det gills inte! Syster såg skeptisk ut i baksätet. Haha.


Den söta valpen Axel

16-årsfirande

Igår fyllde syrran 16 år! Vi shoppade på ikea på dagen. Jag köpte vinglas och en vajer till det kommande draperiet det får bli en sorts födelsedagspresent till Älskling som jag själv kan använda också ;-) Köpte även en datorväska till min låne-laptop till hösten. På kvällen grillade vi och sen var det tjej-fest. Med andra ord fick jag inte vara i lägenheten, men jag rymde ganska fort på grund av för höga samtalstoner blandat med fniss och annat. Jag satt i lägenheten ovanför och såg en film med en kompis.

Idag var jag jätteduktig och plockade i och ur diskmaskinen. Sedan kom släkten. Jag var inte sådär jätteglad som vanligt och när jag är så så kommer påståendet Jag vill också vara vuxen och ha positiv inställning till allt med tillägget och tracka ner alla ungdomar. Här sitter jag och kör på med mina körkortstester och har det bra.

Västerås tomorrow. Förmodligen kommer jag köra landsväg/motorväg för första gången.

Upprörd

Just nu är jag riktigt arg så det här inlägget kommer inte alls gå ihop.
Min mamma lyssnar inte på folk (visst, det är inte lätt när vi är 2-3 pers som pratar i princip samtidigt), uppfattar fel, gör lite egna bestämmelser så på en dag får jag höra en massa ja, nej, jaha, ja, nej. Det värsta är att ingen fattar problemet och alla är så egoistiska så det går på samma spår.
Jag går till mitt rum, eller oj, vardagsrummet, för att sura lite. Good luck !

Måste jag sitta här och säga tydligt Jag har mitt eget liv nu, det är enklast för mig ? Det kommer såra så många men jag har tillbringat 16 år med familjen. Kan jag få ta en paus nu?!


Väder

Jag hatar svensk sommar!!!


Hinder

Tror ni att det går enligt planeringen? Jag fick höra ett Jag orkar inte imorse. Vi räknar med att komma ut om en halvtimme kanske.
Nu på morgonen har jag gjort 2 körkortstest. Tyvärr är det rosa rörliga ränder på skärmen (grafikkortet?) så man får lite ont i huvudet. Igår sa Äskling att han köpt en dator. Bra det :-) Men jag har ju min egen när jag börjar skolan igen.

Aj.

Jag har haft nackspärr som bara blir värre och värre desto längre dagen går. Jag får någon form av kramp när jag vänder huvudet fel. Idag har jag atgit hand om voffen när mamma var till skellefteå. Sedan var jag och systers kille på stan för att hitta henne lite födelsedagspresenter.

Imorgon har vi planerat att jag ska köra med mamsen på morgonen, hjälpa henne med jobb, träffa lite släkt som man inte alls träffar ofta (några års mellanrum) och körlektion med ny lärare. Undrar om vi kommer hålla planerna. Det ser skoj ut i alla fall :-)

Måndag

Denna morgon vaknade jag av ett bil-larm vid 7 och efter det var jag tok-pigg. Men jag var inte uppe förrän vid 10. Sen gjorde vi typ ingenting, eller jag ringde till körskolan. Vid kvällstid körde jag till och från sidsjön och gick 3 km med mamsen och vovven. Det var den dagen, det. Imorgon är det FF ;-D


Kärlek

Det som får oss alla att bli tonåring igen,
Det som får oss att göra saker utan att tänka,
Det som får oss att offra mycket för något nytt:
Kärlek.
Och jag ser många konstiga former av det just nu.


Segtänkt

...men nu vet jag hur jag ska göra!
Nöta in teorin så otroligt mycket. Ta en ordentlig intensivkurs och ett lån. Lite sent att komma på men vi får se vad Vägverket ger mig för provtider imorgon. Jag orkar inte med att tjafsa med min nackskadade mamma längre så det här är lösningen.

Den här sommaren är lite åt helvete.

Söndag

Idag vaknade jag halv ett. Vet inte varför. Tjugo över hör jag: Oj! Klockan är ju 20 över ett! Varför har du inte väckt mig? Partymorsan. Skulle bara på "tårtkalas" men tur att det var lördag iaf :-P
Jag har just klarat av ännu ett körkortstest och ska avslöja något om mig: Jag tittar väldigt sällan igenom mina provsvar. Jag tittar oftast bara på resultatet. Det har nu blivit en vana, men nu har jag insett att om jag kanske kollar igenom mina svar på körkortstesten så kanske jag lär mig något. Smaaaaart :-P

Kanske övningsköra idag då, bakismorsan? Först ska jag ut ur hålan ett tag och hitta på bus med syster och hennes kille. Jag är äntligen frisk!

Framtid

Jag tittade lite på arbetsförmedlingens hemsida för att få någon hum om vad jag ville arbeta med. Det var väldigt mycket jag kan tänka mig att arbeta som och när jag tittade på utbildningar fanns det ännu mer! Jag tror jag väntar med det till hösten och försöker be syo:n om hjälp. Jaja...

Nutid

Jag har varit i Venedig, festat i 3 dagar, rymt till Svenstavik och tillbaka. I Svensta lyckades jag dra på mig en förkyldning och blev utnämnd till världens snyggaste och fräschaste flickvän/sambo. Såhär lät motiveringen: Jag snarkade värre än en karl blandat med en massa snytningar och utspridda snorpapper. Jag liknade även shreks fru om man hade målat mig grön. I alla fall åkte jag tillbaka till Sundsvall i onsdags kväll och det är ingen av oss sådär jätteglada över eftersom vi typ bara träffas en helg per 2 veckor. Kändes ganska onödigt att vara tillbaka nu när jag tänker efter, eftersom jag fortfarande är förkyld och inte kan göra så mycket.

Det som är aktuellt i mitt huvud just nu är: Systers födelsedagspresent ska köpas. Vi ska åka till Västerås. Älskling fyller 23 och jag vet inte riktigt vad han ska få. Yran! Där kanske man ska hitta någonstans att tillbringa nätterna på. Sedan är cet väldigt nära till hösten. Då skulle jag behöva vara klar med körkortet och ha råd med det. Vi skulle också behövt shoppa klart på ikea då. Jo, sthlm den 16e augusti! The voice 08!

sommar sommar sommaaaar :-)

Segt

Jag sitter och leker lite körkortsteori. Men jag känner mig inte så duktig i mitt tänkande. De där frågorna är inte så roligt formulerade heller. Det kanske är jag som tänker för mycket. Ikväll ska jag väl ta med mamsen på en åktur.

Gatufesten

Torsdag:
Efter en dryg natt i Sthlm var det dags att ta X2000 hem. Sedan hämtade vi älskling som kom med bussen. Hem och fixa och sedan Gatufest! Vi kom då Gary More var inne på slutspurten och satte oss i ett öltält och lyssnade på när Uggla spelade. Jag fick en ros! <3
Sedan kom vi hem och somnade runt 2.

Fredag:
På dagen var vi ut till mormor och morfar i Timrå. Riktigt härligt väder så vi grillade korv. Sedan gjorde vi oss i ordning, förfestade med några flickor. och gick ner till Mando Diao (njäää, inte riktigt min musik). Sen var vi lite här och var, eller? Och avslutade det hela med en härlig Petter-konsert.

Lördag:
Lördag är alltid den bästa dagen! Vi var till stan och åt langos, Älskling gillde det inte riktigt så jag fick 1 ½, Yes! Sedan for vi till farmor på Alnö. På kvällen förfestade vi tillsammans med en kompis till Älskling. Mamsen gjorde ett pinsamt drick-inte-alkohol till min lillasyster så jag blev ordentligt upprörd. Sedan var vi ner och träffade fler kompisar. Älskling och en till hoppade bungy-jump. Sedan virrade vi bort de flesta. Det slutade med en vinglig väg hem.

Söndag:
Segt. Älskling skulle åka bil till Svensta, så bara för det så hängde jag på :-D

Bilder från Venedig

   
 
Daglig min, lite fnatt, vattnet inte långt fån San Marco, Dante i Verona, jag trött i lägenheten

Venedig 25/6 - 2/7 2008

Självklart var tåget försenat på morgonen. En och en halv timme, så vi kunde åka hem och sova ett tag igen. Väl framme i huvudstaden fick vi hamburgare och satte oss på bussen till Skavsta. När syster och jag sitter och väntar kommer det fram en man som vi inte känner igen och kallar oss för våra namn, lite konstig situation, men det var en i vårat sällskap. Jaja, upp i luften, Ryanair kändes lite B och vingligt men ja, vad gör man inte för att betala så lite som möjligt, jag är inte förvånad.

Framme kvällstid, typ kl 21 och vilken värme! Dags att gå labyrint till lägenheten och jag gnällde som ett småbarn. Jag och syster hade önskemål om ett speciellt rum, men nej, så vi hamnade i bäddsoffa i vad som såg ut att vara vardagsrum. Lugn och ro? Nej, pappa kom och terror-väckte oss varje morgon. Det var som att vi var helt dumma i huvet för att vi sov till 10.

För er som inte vet så är Venedig en stad med många gator i varierande längd och bredd, inga bilar får plats så man tar sig fram med båt i kanaler om man inte orkar gå. När jag säger kanal så dyker det upp en eller annan bro i sin färdväg. Resultat: stenhårda benmuskler och rumpa!

Så: i helhet har vi gått hela dagarna i i genomsnitt 35 gradig värme, högsta upplevda teperaturen var 38. Inte att rekomendera för de kräsna. Pappa gick alltid och klagade om att vi såg sura ut. Varje dag. En dag åkte vi båt till Murano och en annan tågade vi till Verona.

Shopping: Venedig har många teatermasker, glasskulpturer och pasta/konditori. De övriga klädbutiker vi var intresserade av varierade i budget.

Mat: Mycket pasta och pizza etc. Färsk fisk såg vi mycket av. Vi tillagade maten i lägenheten. Men ett eller annat mellanmål ute.

Positivt:
Unik stad
Varmare än i Sverige
God mat
Rosecco
Det finns alltid något att hitta på

Negativt:
Värmen
Längden på promenaderna
Ej AC i lägenheten
Sällskapet
TV: allt är dubbat på italienska!
Mygg
(Mamma tyckte att vi skulle ha fått åka gondol)

Det var helheten av vår resa.

RSS 2.0