Huvudvärk

Börjar med att säga: J A G   H A T A R   T V Ä T T M A S K I N E R ! ! !  Jag tog inte med mig några kläder som helst med mig hit och pojken min har tydligen inte tvättat så värst så... Samlar ihop en stor hög och går in och börjar proppa, men inte så våldsamt mycket. När jag stängt luckan så börjar en konstig kod att blinka. Jag trycker på några knappar, inget händer. Det går inte heller att öppna luckan igen.

Förbannad går jag in igen och gnäller som en unge. Samtidigt ringer farmor och önskar mig gott nytt år. Vi ska också bestämma oss för vad vi ska dricka ikväll. Det vinet jag ville ha var det nu bara 2 ex kvar av (40 igår).
Emily tillägger åsikter: Varför, åh varför, känns det som att jag tänker smartare än alla andra. Dom ska alltid göra saker i sista sekund. Handlar dom en vecka tidigt så är det stor chans att det tar slut innan det ska användas. När det är nyår och andra "högtider" så kommer allt folk samtidigt typ dagen innan, så man borde tänka lite före. Det är bara så, det är inte min regel, det är bara så!

Tillbaka till tvättmaskinen. Hittade journumret på internet (tack!!!) men nu ringer jour-gubben och säger att han kanske inte hinner med mig. Ska jag gå troslös nu menar ni?! Får handtvätta mitt enda exemplar innan jag går och lägger mig, tills dom hinner med den förbannade tvättmaskinen som ingen här i svenstavik egentligen vet hur man hanterar!!!

Eh... Gott nytt år!

Back in the woods

Det var jätteskönt att komma hem. Jag var helt slut efter allt resande, sedan tog vi en liten shoppingtur också. Till middag blev det bakad potatis med ishavssallad (Tobbes idé) och sallad. Riktigt gott! Lyckades också montera min sodastream. Resten av kvällen har jag legat i min stora säng och tittat på tv och slumrat lite. Just nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Jag tycker att jag borde vara uppe ett tag till för att klara nyår imorgon.


Dagen före

Jag kommer alltid upp klockan 10, hur sent jag än lägger mig. Det blev lite konstigt igår med tanke på hur sent vi kom hem efter shoppingturen.

Vad händer idag då? Jag åker hem! Tåget var fullsatt så jag utsätter mig för en bussresa istället. Med en tjock väska... Det ska bli jätteskönt att vara hemma ett tag...

Måndag kväll

Vi hann med en lång sväng på Birsta. Jag kom hem i princip tomhänt. Sen middag och vi var helt slut! Mamma tyckte att jag kunde koka perfekt pasta, hehe. Har gjort lite teori idag, gick lite segt dock.
Nu vill jag till Svensta, fort som attan!

Natti natti
:-)

Kyligt

Igår kom Katta. Jag åkte med henne för första gången. Hon har nyligen tagit körkort. Poff, så fick vi för oss att åka till Hudiksvall och busa. Blev sent dock. Fick mina 8 timmars sömn innan jag skulle upp och göra mig i ordning och sedan köra. Det var 7 minusgrader ute. Jag tog på mig både mössa och vantar och min nya, långa jacka, stolt!

Jag har snurrat runt i rondeller idag. Efter det bokade jag upp allt för att bli klar någon gång.
Har några intensiva dagar vecka 3 & 4 och det ser ut som att jag är klar vecka 4. Precis innan jag bli 19.

Vi ska kanske ut till Birsta i halkan och trafikkaoset snart. De har varnat på radion idag. Kul...

Morgon?

Denna morgon började med att jag gjorde lite körkortsteori. Måste ju börja om från noll, men det går något snabbare än senast. 3 faser kvar innan repetitionsfaserna.

Har 2 visdomständer som vill ut på höger sida, ont!! Var så desperat igår kväll att jag drack ett glas ren Ouzo. Tycker inte om alvedon så det blev en liten mängd sprit istället. Kändes bättre direkt.
Jag lär ju okynnes-äta bara för att det gör så ont att inte ha något i munnen...

Mamsen vill till stan idag. Jag håller tummarna! :-)


Blogger?

Funderar på att skutta över till blogger istället... find out 1 januari! ;-)

Lördag?

Nej det är jullov, man behöver inte komma ihåg dagarna, bara när det slutar så att man kommer tillbaka någon gång... Men jag vill komma tillbaka lite senare så jag kan få mitt körkort och när jag väl är tillbaka vill jag ta studenten.

Mamma är inte så pigg idag heller. Så det blir en lat-dag idag. Dessutom tog jag sovmorgon imorse. Klev inte upp förrän halv tolv. Mina fötter mår inte så bra idag heller...
Det blir körkortsteori för hela slanten ;-)

Fot-smärta

Klockan 8.45 var jag vaken. Det är ju den stora dagen, då vi ska ut och shoppa. Det var planerat att vi skulle ut och trängas i Birsta, men stackars mamma hade ont i nacken, så jag och Karolin gick ner på stan istället. Det var lugnt när vi kom dit, efter 10-tiden. Efter 12 började det strömma in folk.

Efter dryga 4 timmar på stan var vi nöjda, trötta och hade ont i fötterna. Så vi gick även hem, och det är vi stolta över. Mina fötter mår verkligen inte bra efter 4 timmar i klackskor. 3 personer har sagt åt mig att jag får skylla mig själv och det håller jag med dom om.
När vi kom hem slumrade vi på soffan. Jag är fortfarande helt slut...

Nitlotter

Varken Tobbe eller jag vann på de söta julkalendrarna vi fick av mormor och morfar. Kan det vara för att jag syndade och skrapade alla luckor 19-24 för att jag skulle åka hem? Det var en snäll tanke att vi fick dom i alla fall :-)

Juldagen

Poff, så var allt över... Här har jag i alla fall listan över händelser och julklappar på julafton.

Jag, mamma och Karolin (inklusive hunden) sov i samma säng. Jag var uppe först kl 9.30. Till frukost fick vi lite julklappar, eftersom Karolin tyckte det. Då fick jag 150 kr på Birsta City av Erica (mammas kusin), presentkort på bio av Richard (mammas kille), halsband och toffifee av mamma och tusen kronor av mormor och morfar.

Sedan gick vi över till Mari-Anne, grannen, som skulle ge en guldhamster till Lina (vår andra granne och kompis). Det var roligt. Jag var uppe på vinden och letade skor, medans mamma och Karolin stressade sönder. Det går verkligen inte att undvika att bli irriterad på dom, även julafton. Jag skulle egentligen köra, men ni vet ju hur skitzo dom där är, som tror dom vet vad andra personer vill... Det som sa emot att jag inte fick köra var att skylten fäste inte för all is, vi skulle bli sen, och den mesigaste orsaken: Karolin är åkrädd sen skoterolyckan i vintras.

Framme hos farmor var det full fart. Vi började med att äta julbord. Jättegott! Efter det Kalle Anka, sedan började mina småkusiner kika i fönstren efter Tomten - och till slut kom han. Helt plötsligt var det kaos, alla pratar, paket och papper överallt, en nervig hund osv... Bäst att sitta kvar på sin plats i alla fall...
Jag fick en sodastream, lådor, muggar, tjocksockar, isformar, 100kr på Lagerhaus, 2 sällskapsspel av farmor, ljus och duschcreme av Helene, 200 kr på VeroModa och ett armband av faster och kusiner.
Klart. Hem till andra halvan av alla paket...

Hemma fick jag en chokladask av Mari-Anne, DVD-film av Farbror med familj, 150 kr på Kicks av Melina (kusin) med familj, pyjamas, handdukar, påslakan och locktång av mamma (locktången var Karolin med på), vantar, 2 par tjocksockar, smink, anddukar och tvålar av mormor och morfar.
Innan hade vi också fått 1000 kr av farfar.

Jag är mycket nöjd med årets julafton. Allt var över förväntan. Jag ville gärna ha Tobbe här också...
Inga bilder tagna i julstressen tyvärr. Kanske blir lite idag...
Nu laddar vi inför morgondagens mellandagsrea! Woohooo!

Da'n före doppareda'n

Hunden har hoppat på mig hela natten typ, så jag är inte så värst pigg idag. Fick köra lite tidigare idag, så jag hann bara äta frukost innan körläraren ringde. Jag snurrade runt inne i stan. Jag blev godkänd den här gången. Trodde verkligen inte det med tanke på hur virrig jag var lektionen innan. Nu blev det en mycket glad anda dagen innan jul.
Kollade mitt konto idag, återstår bara att säga katching!


Marsipangodis



...á la Lina och Emily ;-D

Vill inte kalla det här för något

Idag satt vi och pratade om hur mycket pengar jag behöver, enbart för att ha råd med mitt körkort. Det är som att sitta och säga HEJ STUDIELÅN! Det är det som är det negativa med att ha flyttat hemifrån så tidigt, man har inte så värst mycket till ekonomi... Men det är ju ingen som sagt "såhär kan du göra", i för sig är jag nog ganska envis och vill testa att gå på mina egna ben. Just nu känns det som att allt har rasat ihop. Jag har gått från noll självförtroende (i slutet av högstadiet)till en bättre omgivning där jag kan försöka göra saker rätt, som blev till att jag sitter och tittar när allt spårar ur och jag kan dumförklara mig själv.

Jag har inte provat på att vara "nästan-vuxen" förut så det är bara att försöka hålla huvudet över ytan...

Det kittlar i magen

Ja, jag börjar känna av att snart är det julafton. Nu när granen är uppe och där ligger många paket. Mer än jag räknat med.
Idag: körkortsteori, körlektion i julruschen spännande!, möjligtvis en sväng på stan också. Sedan ska vi baka julgodis. Jag har önskat marsipangodis och lussebullar eller liknande.

Skulle ha packat Tobbe och katterna i bagaget ;-)

21 december


Da'n före da'n före da'n före doppereda'n... Idag satte vi upp den gamla plastgranen. Jag och mamma hade röstat emot den, men drog tillbaka det när vi förstod hur upprörd Karolin skulle bli. Så jag utsåg henne till projektledare. Redan när vi började var det jag som böjde ut alla grenar och höll på med trädet, även trasslet med julgransljusen. Men resten är deras förtjänst.


Frukost

Mamma vägrade ge mig lax på mackan i morse. Det blev juskinka istället. Jag valde Jonnys senap på, vilket jag aldrig gjort. Kan det bero på att jag blivit vuxen (18)? Vuxenpoäng?
Sedan 10 i morse har telefonen ringt konstant. Sedan kom mammas hyresvärd med en stor korg med glögg och annat gott, och det var inte lite heller! Jag är avundsjuk.
Mamma har städningsplaner för oss idag, påstår hon. Jag tror jag rymmer ut med hunden istället ;-D

Jullov!

Jag var uppe sju (har sovit i ca 6 timmar) och var inne i stan kl 8 på körlektion. Körläraren sa att det var drygt 10 lektioner kvar... Frågan är hur jag ska få ihop det med dagarna...
Efter det gick jag mina 2 kilometer tillbaka hem. Däckade på soffan ett tag. Finna ju betydligt fler kanaler här än hemma i Svensta, I'm a nerd. In i duschen, ut till Birsta och åka och springa runt i några timmar. Sedan ut till mormor och morfar och byta julklappar. Mormor fyller också år imorgon. Till Birsta igen. Suck. Hemma packar vi in allt. Sedan kör jag till Ica Nacksta. Vi fick tag i de goda chipsen!
Här sitter jag äntligen och knaprar och dricker chai-te (något jag inte brukar göra).

Saknar också Tobbe jätte jätte mycket.
Det kändes i hjärtat redan när jag insåg att jag nog kommer vara utan honom i 3 veckor.
Det är nästan så att jag kan skicka en taxi för att hämta han och de små...

På eventuell inköpslista i mellandagsrean

- Headset till min fula telefon
- Dunjacka
- Ridbrallor
- Mineralfoundation

Shit!

Nu har jag avklarat min näst sista termin på gymnasiet! Utan rester är också ett mirakel!
En jävla termin to go! Woohooo!
Jag känner mig riktigt duktig!

Veckans upptäckt

För någon dag sedan gjorde vi en upptäckt, efter 5 månader i denna lägenhet.
En lysknapp! Man behövde inte gå igenom hela vardagsrummet för att släcka taklampan, när man ska gå och lägga sig.
Jag skrattar åt hur roligt det låter.

Mmmm

Tobbe kom hem med en Toblerone till mig idag :-)
(dock var jag tvungen att säga choklad innan)

Näe

Jag hatar pengar just nu.

Dagens

Idag tog jag sovmorgon. Tobbe frågade om jag blivit störd inatt. Han hade inte kunnat sova, sa han hade varit upp ett antal gånger. Men när jag väl somnar så är det svårt att väcka mig.
Jag gjorde mig i ordning och gick till skolan en sväng. Jag lånade boken Jenny skriven av Jonas Gardell. Lämnade in 2 böcker. Skrev ut ledighetsansökan (i sista sekund) och kvitto på mina sjukresor när jag hade bruten arm, jag vet, bara 2 månader senare. Självklart hade jag varken penna eller skåpnycklar så jag kunde inte springa runt med min ledighetsansökan.
Nu har jag en hel del kvar att göra. Tvätta, packa, plugga... Har säkert glömt något... Åker nog hem sent på torsdag istället.

Tisdag

Vad gör jag vid den här tiden då? Det vet ni nog redan. One tree hill.
Men jag har även datorn här. Var tvungen att skicka in lite skolarbeten och hoppas på att jag får jullov lite tidigare. Ska fortsätta med hästkunskapen när jag är klar.

Igår fick jag den jätterolig fakturan på internet. I låg en tian-lott från mamma. Tyvärr vann jag inget. Jag har aldrig tur i spel, bara kärlek, antar jag.


Samhällsfråga klar.

Jag försökte. Det tog bara hundrafurtielva år. Men det känns dåligt endå. Jag kommer bara att vänta på att min lärare, ven mentor, ska dumförklara mig.

Linser

Hittade ett erbjudande om gratis färgade linser utan styrka, på www.fargadelinser.se. Vilken färg skulle jag då välja? Tror jag kommer bli jävligt läskig i bruna iaf...

Jag tror jag är allergisk...

...mot kursen Samhällskunskap B. Hoppas jag reagerar med magsjuk/kräksjuk-liknande symptom.

13e december

Vi gick upp klockan elva och jag lagade gröt och gjorde nyponsoppa. Sedan dess har jag inte gjort så mycket. Jag känner mig rastlös, men jag vet inte vad jag ska göra.

Mamma ringde nyss. Jag börjar längta hem, men samtidigt inte. Jag kommer antagligen vara utan Tobbe i 3 veckor. Det känns som lite för mycket. Vi får se om jag har råd att kanske åka upp över nyår.

Ikväll ska Tobbe vara stjärngosse! Haha, nej så blir det inte. Jag kommer varken vara lucia eller tärna heller. Vi borde kanske göra något kul i alla fall...

Luciavaka

Jag är fortfarande seg i kroppen, så jag har suttit i soffan mest hela dagen. Nu har jag blivit klar med disken och sitter och äter pasta med tomatsås till middag. Snart ska jag hoppa in i duschen. Sen får vi se vad som händer. Jag lär vara någonstans och vara social i alla fall :-)

Jag har en plan

Eller jag tror att jag har en plan. Jag håller på att jobba på den nu. Just nu låter den riktigt bra. Kanske är det för att den inte har kommit ut än...

Jag hatar att vara liten och maktlös.

Lägenhet!

Jag har fått ett erbjudande om en 3a i Brunflo. 1a mars är inflyttningen i så fall. Usch vad skönt det skulle vara att komma närmare stan, men samtidigt så känns det lite tidigt. April känns bättre. Men som sagt så ska vi sitta och fundera en vecka och eventuellt bråka med föräldrar...

Brev!

Idag kom Tobbe in med ett stort A4 kuvert till mig. Det var 2 skrap-kalendrar (Bingolotto) och 200 kronor från mormor och morfar. Vi satt och skrapade 10 luckor som 2 nördar. Eller så kan man fuska. Sa Tobbe. Jag tappade andan. Men då blir tomten inge glad. Det märks verkligen hur allvarligt jag tar julen. Fast i år blev det inget julpynt framme. Inte ens en adventsljusstake.
Det var i alla fall jättekul att få brev för omväxlings skull. Bättre timing är svår att hitta.

Idag insåg jag hur stökigt det är här. Det är jag som kastar omkring kläder hit och dit. Det blir lätt hänt att diskberg bildas. Tvättar gör vi bara när det blir kris. Nu kan jag bara ligga förkyld och titta på hur högarna växer och Tobbe morrar inombords. Jag känner mig lite taskig. Han gnällde på mig nyss, men på det snällare sättet. Det är en sjukdom. Gnällde jag med mina små hundvalpsögon. Men jag ska ta tag i det bit för bit, så fort jag får lite kraft.

Snart börjar One Tree Hill. Sen ska jag laga mat och efter det plocka upp litegrann. Borde plugga lite också. Lär ju ligga död på soffan största delen av kvällen.


Emily garvar

I don't care who you are
where you're from
what you did
as long as you love me

Förkyld

Igår hade vi ganska kul i stallet. Vi tränade till vår julshow, som är på söndag och fredag. Vi gjorde också prov, kändes sisådär. Jag hade med mig kladdkakan sen den gigantiska flygningen. På eftermiddagen hoppade vi lite, kul!

Under natten har det svidit i min hals. Jag blir lite panikslagen, inget gör det bättre så jag kan bara ligga ner och inte göra någonting. Mamma smsade stax efter jag gått upp. Syrran hade fått bihålsinflammation, hon själv var förkyld och hunden hade magsjuka. Deras dator hade återuppstått i alla fall.

Så den här dagen har jag tittat på tv-serien Dexter. Inte något att jubla över direkt. Tur att Tobbe är hemma och tar hand om mig i alla fall. Att han kanske blir smittad är en annan femma... ;-)


Andra advent

Vilket vi inte firade idag. Vi sov lääänge idag. Klockan 13 var vi uppe, jag skäms nästan när jag säger det. När vi åt pyttipanna till frukost-lunch så sa jag: Om typ 2 timmar är det mörkt igen.

Helgen började med att vi var till Östersund. Tobbe och jag var på Hemligt uppdrag. Stina och Mattias blev väldigt fundersamma där. Jag tror att alla är det. Men det är inte så märkvärdigt som alla tror, med andra ord: det är inte en så stor grej. Efter uppdraget gick vi runt på stan litegrann och sen for vi och åt hamburgare innan vi tog bussen tillbaka till Svenstavik. Inget VM det här gången.

Efter det satt jag, Tobbe och Stina och umgicks. Jag provade på att vara DJ hahaha. Vi gick till en granne längre ner ett tag, men dom var inte så sociala med oss. Tobbe fattade inte vinken att vi ville gå så den stackarn satt kvar med tv-spelet. Så kan det bli. Det slutade klockan 2 i alla fall, sent!

Vid elva var vi uppe på lördagen. Vi gjorde inte så mycket. Vid halv två gick vi på ica och köpte mat som vi sedan lagade tillsammans. Det blev fläskfilé och potatiskroketter. Gott! Sedan gjorde vi lite allt möjligt. Tills man nästan kunde somna sittandes och insåg att det va dags att gå hem och sova.

Idag har jag pratat med både farmor och papsen i telefon. Pratade hela 20 minuter med farmor, rekord! Det var om lite allt möjligt, dessutom tyckte hon att jag hade en bra önskelista i år. Jag tyckte att jag fick till den bra. Pappa var det också lite om allt möjligt. I morgon flyger han och Carina till Paris och vidare till Sydamerika. Där stannar dom en månad typ.

Snart ska jag gå och lägga mig. Imorgon är det stalldag igen. Jag vill inte. Som vissa förstått: det går inte så bra för mig just nu och jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till...

Torsdag

Hade pluggat som en tok idag, bara för att jag trodde att det var prov. Men vi hade ingen lärare, så vi satt där i ungefär en timme, sedan gick vi hem. Jag blev klar med mina svenskauppgifter under eftermiddagen, så nu har jag bara läxor i samhällskunskap att göra. Känner mig jätteduktig. Men jag kommer behöva anstränga mig mer nu under slutet på höstterminen och även in på vårterminen. Allt känns tyngre då.

Det är jättemycket snö ute. Kallt och vitt. Det är mysigt när det är december. Men det är svårt att ta sig utanför dörren tycker jag. Jag har önskat att åka in till Östersund imorgon för att titta på julklappar, men det kanske blir på lördag istället. Det pirrar i kroppen. Vet inte riktigt varför. Något jag tycker är extra roligt kanske :-)


Julklappar

Jag satt och funderade på om mina julklappar är klara...
Syrran skulle fixa till farmor, mormor och mamma...
Mamma skulle fixa till syrran...
Pappsen har inte önskat sig något...
Jag ska bara köpa den till Tobbe, men det verkar inte som att han följer med mig på julafton :-( Undra om han ska få sin innan eller efter då... Satsar på världens bästa nyårsafton istället!


Hjälpen

Jag tog en kopp varm choklad (den där jag fick av pappsen). Sedan gick det lite bättre. Jag är klar med hästkunskapen, vad jag tror. Det finns långt inne i huvudet så jag får göra mitt bästa för att försöka ta fram det på provet imorgon. Men det brukar inte gå så värst bra... Inte lika lång dag imorgon... Tur!

Emily grubblar

Jag har verkligen försökt att få saker gjorda idag. Det som är helt klart är disken och en maskin tvätt. Jag har gjort/gått igenom några arbetsblad i hästkunskap, men behöver göra betydligt mer. Jag är helt slut. Jag känner mig inte motiverad till någonting. Samvetet står och hoppar på mitt huvud och skriker åt mig. Det känns som att när jag ska gå utanför dörren så ska folk skälla ut mig för att jag borde göra bättre. Jag är mesig nog att vilja hoppa ur allt, eller inte vara där helt enkelt, istället för att vara där och kämpa litegrann, kritik är ju inte så farlig, dessutom är jag fri att tycka och säga vad jag vill. (observera att det bara är en tanke, inget jag hoppt ur än).
Men jag känner inte för det.


Hemstudiedag

När jag började vakna till och kika upp så kände  jag hur julstämningen börjar komma. Det var jättemysigt. Sen vaknar Tobbe till och säger: Du lever! Okej... Det visade sig att han drömde att jag blev påkörd stackarn...
Jag har hemstudiedag idag. Jättemysigt med sovmorgon. Det firade jag med att äta laxmacka. Mumsigt värre.
Det har kommit hemskt mycket snö nu. Så det var verkligen tur att jag fick vara hemma idag. Fast när dom kommit och skottat ska jag börja tvätta.

Kallt, vitt och jävligt

Jag har just avslutat min kopp choklad som jag fick av pappsen i helgen. Det är en sorts klubba av choklad som man ska lägga i en kopp med varm mjölk, lite coolt faktiskt. Den var jättegod! Lite starkare än choklad brukar vara och det smakade lite mer kaffe - tur att jag gillar det :-) Under tiden passade morfar på att ringa och fråga om min önskelista och även uppdatera hur det går för Turbo. Turbo verkar gå bra, nu ska han bara få en ny vindruta och besiktigas, sen är det bara mitt körkort som fattas. Har ni sett turbo? Här är han i alla fall:



Idag kom jag upp som jag skulle. Hade samhällskunskap med en liten föreläsning med en gubbe från kommunen.
Det var en hel del jämtska enligt min mening, men de andra tyckte att jag överdrev :-P
Sedan skrev vi jätteroliga motioner. Detta har vi redan gjort en gång :-S
Efter lunch hade jag mentorssamtal. Jag fick mycket beröm, det är bara ridningen jag måste kämpa på med.
Jag tycker bara att allt känns trögare just nu. Jag vill helst bara ge upp, men så kommer det inte bli.
På eftermiddagen läste jag spanska. Jag höll på att somn några gånger och var totalt slut. Jag kände mig hur duktig som helst när jag kom hem och tog itu med vårat diskberg. Sedan såg jag ett superbra avsnitt av One Tree Hill och däckade på soffan. Och här är jag nu. Ska kanske bli klar med lite plugg innan jag ska se på Desperate housewives och dricka glögg med flickorna.

Det är december

Jag mår så uselt. Jag har ont överallt och är förkyld och illamående. Jag kom upp efter kl 11 och åt nyponsoppa och lussebullar till frukost. Fast jag håller på fortfarande... Just nu är Tobbe och handlar mat och annat gott.

Ett längre inlägg

Fredag
Jag åkte 12.20 från Svenstavik. Dom har slutat med att lägga in extrabussar (puckon!) så folk fick stå och tanter skrek när de skulle av. Sedan fick jag vänta i brunflo i 40 minuter. Det var 2 tanter där så vi babblade bort tiden. Jag hamnade framför en alkis med galen tant som satt och svor. Men dom skulle inte långt som tur var. Byte i Sundsvall. Yes! X2000. Eller nej... var tvugna att starta om motorn och vänta på signaler, vilket resulterade i en halvtimmes försening. Jag var framme i Stockholm kl 20. Total tid på resande fot: 7 timmar och 40 minuter, avrundat till 8 timmar, med tanke på att vi skulle ta oss till lägenheten också. Vi åt på en italeinsk restaurang. Jag åt spaghetti frutti di mare (tror jag att det hette). Spaghetti med skaldjur. Otroligt underbart gott!
Efter det gick vi och la oss.

Lördag
Jag och pappsen tog en sväng på stan. Jag hittade en liten ljuslykta på NK till svärmor. Sedan åt vi smögen. Gott! Kl 15 bar det av mot Uppsala. Klart vi skulle bli något sen och vara framme kl 16. Bilen var full och jag var ensam tjej. Han som körde svor hur mycket som helst när han körde i stan, och det blev bara värre när vi hade hämtat upp släpvagnen. Men ingen olycka skedd. Hemma hos Tobbes mamma, styvfar och halvbror (hans syrra, hennes kille och hund var där en stund) och lite djur. Det tog bara 13 månader :-P
Efter att vi åt spaghetti och köttfärssås så fyllde vi släpet och det bar iväg mot jämtland. Vi åkte vid kl 20 kanske? Stannade i Valbo och åt på McDonalds, snackade med mamsen och sa att allt var bra. Efter valbo svängde dom av mot Örebro! Vlika puckon! Jaja, vägen gick ju inte mot skåne i alla fall... Klockan ett stannade vi hos en av killarnas mamma och drack kaffe.

Efter Orsa var det ett helvete! Det började snöa ordentligt och det gick i ungefär 50 på 90 väg. Sladdade lite smått med släpet... Jag började få ont i rumpa och rygg som satt i mitten, byttes av ett tag, men det var inte länge... När var vi framme då? klockan 7 på söndag morgon! Jag hade sovit en timme ungefär. Sedan bar det av till stallet. Jag hade jour. På med täcken åt alla hästar och kasta ut dom. Dags att mocka ett stort antal boxar. Mata dom igen osv...
Jag fick komma hem klockan 16 och äta (hade ätit en dl fil och müsli till frukost denna dag). Tobbe höll på med att packa upp sina saker, så jag sov kanske 1 ½ timme innan det var dags att åka upp och ta in hästarna...

Härlig helg...

RSS 2.0