Trött

Så, nu är släkten borta och jag har nu råd med ett körkort. Jag har även fått ljus, tjocksockar, glas (som gör att vi måste organisera om vårat kök), presentkort på IKEA med mer. Jag är mer än nöjd. Min kusse Samuel var här lite längre (dom bor ju typ 100 meter från oss). Jag var chafför åt syrran och hennes kille och busade lite med stereon ;-D Wiiihoooo!
 När jag kom hem var det spel och Disneydags som gällde. Sedan kom Samuels hämtning och vargen (Smilla, labrador).

Så nu sitter jag här utan energi. Däremot är jag sugen på att kika ut på krogen om några timmar. Jag är lite lat, orka byta kläder och sminka om sig. Men gör jag inte så så blir det ingen krog. Synd för mig. Skulle ha en personlig stylist här hemma och inte behöva göra någonting.

Typiskt

Rastlösheten gjorde att jag gick en sväng på stan idag. Jag råkade hitta en butik med balklänningar för halva priset! Det är allt jag tänker på nu. Jag går under motiveringen att jag aldrig kommer undan med ett så bra pris, vilket är sant! Det blir bara att se hur mycket bidrag jag får efter denna helg, sedan blir det att snällt ringa till pappa och fråga om ett lån eller eventuell tidig student-present!
Låter riktigt bra i mina öron...


Fredag

Jag har sovit riktigt gott. Nu har jag nått ett stort mål och 2 stora stenar har ramlat från mina axlar. Det känns också som att jag har växt en decimeter (på insidan, haha). Det som återstår är hur ekonomin ska gå ihop, men det känns som att jag har stort stöd från släkten. Jag ska också kika in på arbetsförmedlingen och kolla om det finns något helgjobb tillgängligt för mig. Jädrar, vad mycket vuxenpoäng jag får! ;-)
Nu har jag också en hel del skolarbete att ta mig igenom. Det oroar mig lite, måste jag erkänna, men jag tar mig igenom det, det gör jag!

Denna dag kommer ägnas åt att:
Fixa bilen. Det är en lampa med en motor-ikon där det står check, som lyser. Det kunde vara något lort i avgassystemet om vi har tur, så vi skulle hälla i något i bensinen och att det eventuellt blir bra. Så jag ska väl ut på min körkorts-debut idag. Borde skaffa en ordentlig skiva så att syrran och jag kan åka runt och poppa ;-)
Baka och städa. Imorgon är det släktkalas!
Har jag någon tid över blir det väl plugg då.


Obeskrivligt

JAG HAR TAGIT KÖRKORT!!!
Så värst nervös var jag inte förrän jag var ute på vägarna.
Men det gick ju galant det där.
Någon som har en bil som bara står så tar jag gärna emot!


Mysiga måndag

(igår)
Jag gick och la mig klockan 1 natten innan och var uppe 7.30, ingen kombination jag vill rekommendera, speciellt när man när man är så mesig som jag och behöver mycket sömn. Iväg till stallet där allt var som vanligt.

När jag kom hem hoppade jag in i duschen och sedan tog jag en powernap bredvid Tobbe. Sedan gick vi till hotellet och åt varsin lövbit med pommes till. Jag var tvungen att använda mina rättigheter som myndig och dricka en cider till, på en måndag. Sedan shoppade vi på Ica.

När vi kom hem var det riktigt kyligt i vår lilla lägenhet, så jag tände alla ljus vi hade och gjorde i ordning en kopp tjejt-te. Tyvärr var jag tvungen att plugga. Efter det försökte vi se en film, men jag var för trött.

Det var min 19-årsdag. Den firas i Sundsvall på lördag.

Härligt

Klockan 8 i morse var jag på Vägverket. Trött som bara den. Därför kommer jag se otroligt mongo ut på mitt kommande körkort. Jag blev godkänd på teorin, 60 av 65, inte illa pinkat. Sedan åkte vi ner till sthlm, jag körde första biten. Jag körde så fort att övningskörnings-skylten försvann. Jävla Eniro och deras kartor ska man inte lite på, ush vad virrigt det var när vi närmade oss sthlm. Mamma trodde vi var helt åt fel håll tills efter ett litet tag då hon kände igen sig, jag gjorde ett mycket bra jobb som kartläsare/-tolkare i detta fall. Hon höll på att krocka i en rondell också.

Sedan var det Chris Brown som gällde. Vilken upplevelse. Många skrikande fjortisar också.

Nu är jag jättetrött. God natt!

Halkbana

Ja, jag kom upp 5.30 på morgonen. Jag fick börja köra upp mot Härnösand (bara halva vägen dock). Det var inte så kul i snöovädret + mörker. Alla överlevde i alla fall. Det var lite nervöst inför det som skulle göras, och man kände sig ganska misslyckad, men jag måste erkänna att det var kul, trots att det inte är min grej att hålla på sådär.
Nu är jag lite närmare körkortet i alla fall.

Nu blir det till att halka hem till Svenstavik i alla fall. Jag har längtat ett tag nu.

Yes!

Sov ganska lite i natt. Mamma snarkade så hemskt att jag la mig på soffan. Jag gjorde en hyfsad, men slarvig, utbildningskontroll idag. Sedan fikade jag på stan innan jag gick tillbaka till körskolan och gjorde lite repetitionsfaser, inte så värst kul... Måste nog kolla igenom boken ikväll. Ska upp tidigt och vara på körskolan kl 6.30 imorgon. Ska ut och halka i Härnösand. Sen ska jag hem till Svensta en sväng :-)

Mitt teori- och körprov är bokat!!!
Hemlighetshåller datumen, kommer bli så nervös annars
;-)

Hål i taket

Idag hittade mamma en rand i taket som var fuktig. Man trodde att det skulle börja regna inomhus närsomhelst. Så mamma ringde hyresvärden denna söndag. Så nu är det ett stort hål i taket, mitt i hallen. Dom måste nog flytta ut...
Så roligt är det i Sundsvall på söndagarna ;-)

Ont

När jag kom hem från stan brände det ordentligt i armbågen, ett bra tag också. Konstigt... Så tycker jag inte att det får vara.

Bild


då vi var påväg hem från västerås i somras

Flopp

Jag orkar inte riktigt med livet just nu.

Kallt

Mamsen sa att det är -19 ute. Glöm att jag ens tar mig utanför dörren. Jag vill inte ens tänka på hur kallt det måste vara i Svenstavik. Så jag får väl sitta inne och plugga idag...

Konsten att bryta armen

Fick papper från försäkringsbolaget. Mamma hade sagt att jag säkert skulle få ersättning för sveda och värk på 1 - 2 tusen. Sveda och värk, my ass. Fick en total sjukreseersättning på 109kr, jubel! Skolan som är snål med försäkring eller? Hon skulle ringa, annars kollar hon med sin försäkring.

Brumbrum

Har kört motorväg och landsväg today.
Nu har jag tydligen lärt mig det man ska lära sig.
Skönt

Jag blundar

Jag blundar för hur mycket min student kommer att kosta. Mest själva studentbalen. klänningskornaglarhårsminkmatalkohol

Skakigt

Varför skakar datorns bild?

Planering?

Jag har lite ont i huvudet just nu. Jag åker upp för en enda lektion som jag har i Svensta. Sen måste jag vara tillbaka på måndan(19e), helst innan så jag kan köra med mamma. Bara det känns onödigt. Det går nog inte för sig att jag får ledigt på onsdan(21a) nästa vecka. Därför måste jag åka fram-och-tillbaka på en onsdag om jag får köra upp på torsdan(22a), sen ska jag till stockholm på fredan(23e) och över helgen, men jag vet inte hur jag tar mig hem. Lördan (24e) har jag blivit satt på en stalljour, något jag verkligen inte vill ha, men det måste jag också ordna. Jag vet inte heller hur jag ska betala körkortet. Jag vet heller inte när jag ska hinna plugga. Sedan har pappa frågat mig hur min student ser ut för att han ska kunna planera.
Ont i huvudet!!! 

Just det

Min syster har en stav i naveln nu.
Jag tror jag är en förebild ;-)

Tisdag 13e januari

Dagen började med att mamma glömt att slå av klockradion 7.30. Tack! Hunden hade hoppat på mig ett antal gånger också. Jag kunde inte riktigt somna om, men jag orkade verkligen inte kliva upp. Det gjorde jag 10.20. Sprang runt hemma och lallade. Sedan körde jag som en galning till Willys ;-) Nej men jag börjar ju kunna det där. På eftermiddagen hade jag körlektion. Nu kan jag vända och pakera också. Svårt med fickparkering? Det tyckte jag inte.
Efter det är jag hemma och slappar och oroar mig över plugg, student, tid, pengar och en massa mer.
Ska ta en dusch, sedan ska jag gosa ner mig. Ska upp mycket tidigt imorgon.


Ledig!

Usch vad ont i magen och skuldkänslor jag har. Jag tog ledigt i sista minuten idag. Det lät ungeför såhär: "Jag kommer inte vara ledig något mer. Körkortet är verkligen viktigt för mig." Smörigt värre. Båda lärarna gav mig en sur blick men det blev ett ja.
Så jag kör hela på eftermiddagen imorgon och både för- och eftermiddag på onsdag. Nästa vecka kör jag på månda'n och halkbanan på tisda'n.
Jag är jätteglad!

En lördagkväll

Med chips, Baileys och Disneydags!

Gårdagen

Tänkte dela med mig av vår fredagkväll: Vi gjorde egen pizza men jättemycket fyllning: tomat och ost, skinka, champinjoner, lök, paprika och fetaost. Vi drack vitt vin till. Jättemysigt :-)

Namn

Jag hade en uppgift att försöka hitta världens konstigaste namn. Jag kom till svenskanamn.se. Där sökte jag mitt namn och det visade sig att drygt 2000 kvinnor i Sverige heter Emily.
Det fanns också en namngenerator. Om Tobbe och jag skulle skaffa barn skulle pojken heta Gorm och flickan heta Frida. Gorm? Hahaha. Jag tar det med en nypa salt.

Dagens

Sugen på pizza?

Illa

Jag förstår inte hur min förkyldning kan bli värre när jag bara tar det lugnt. När jag är hemma ligger jag bara på soffan och vill göra hur mycket som helst, men kroppen säger ifrån. Igår läste jag svenska hela förmiddagen, sedan var jag helt slut. Jag kom hem och sov i fyra timmar.
Vilken rolig helg det kommer bli. Jag kommer ligga i soffan och proppa i mig allt jag får tag på.

Måndag kväll.

Nu har vi en tvättmaskin som funkar! Det innebär att vi har städat som 2 tokar i eftermiddag. Fast jag har mest suttit i soffan och gnällt, sedan förflyttade jag mig till sängen med en skål glass för att titta på one tree hill. Jag mår helt enkelt inte bra. Psykiskt. Men det gick bättre i skolan än vad jag tänkt mig. Problemet är att de ska ändra schema. Det blir ju kul att försöka ta ledigt...

9/1 Varför har jag skrivit måndag? Onsdag heter det!

Tillbaka

Nu är julen borta och jag är tillbaka i skolbänken igen. Hej vinterdepression. Jag hade tagit ledigt den första timmen på morgonen, för att jag trodde jag skulle vara borta den här veckan, och tur det, för min hals var inte alls pigg i morse. Det dåliga var att vi inte hade någon lektion jag väl gick i tid till, så det var bara att vända om och tråka hemma i någon timme istället. Jag har just räknat ut att det är typ 100 dagar kvar i skolan. Men det känns fortfarande mycket och jag är helt nere. Allt känns riktigt tungt.

Vad händer?

Igår bestämde jag mig för att vända tillbaka dygnet. Så jag gick till säng kl 22. Vaknade 00 och var tvärpigg. Jag tvingade mig själv att stanna i sängen för att kanske slumra endå. Men sedan kastade jag mig upp vid 2 och tog en macka och löste sudoku. Tobbe var också pigg. Vi såg 2 avsnitt one tree hill mitt i natten innan vi försökte slumra igen. Men icke. Det började svida i gommen osv. Så vända tillbaka dygnet? Det blev ju bara värre.

Jag har haft ångest sedan söndagkväll för att skolan börjar imorgon. Nu är jag också förkyld och så får det inte vara. Jag har inte råd med några sjukdagar nu. Någon som har dunderhonung eller liknande, jag menar något som botar och ger mig energi?

Och så de där dumma bergsbostäder som skiter i att laga tvättmaskinen. En jävla vecka har gått. Jag måste nog handtvätta idag... Jag hatar röda dagar!

Då vet ni dagens göra. Ska nog även hålla på med körkortsteorin, eller läsa ut min bok, lösa sudoku eller ligga på soffan och tycka synd om mig själv, men jag tror att Tobbe är lite less på det nu.

Måndag

Nej, nu börjar jag få ångest. Lovet är snart slut. Jag är bättre i halsen i alla fall. Efter gårdagens shottande av Mollipect, mums :-P
Just nu har jag försökt nå hyresvärden så att jag kan få använda tvättmaskinen någon gång... Jag är ganska arg.
Så är det.

Sjuk igen?

Har haft ordentligt ont i halsen sedan 2 dagar tillbaka. Har sådär jobbigt ont i halsen och den här gången har yrsel följt upp. Jag bara ligger ner i ren panik. Inget flytande hjälper alls, har dock inte provat någon av mina 2 hostmediciner jag har i kylen, jag har ju svimmat av ena av dom. Mackor får mig att glömma bort det onda ett tag...
Jag vill verkligen inte vara sjuk nu. Jag ska enbart sova de närmsta 3 dagarna för att bli frisk till då skolan börjar.
Har just sett Kopps och fnissat lite. Nu är det Happy Gilmore.

Ny händelse

Jag har lyckats misshandla den första telefonen i mitt liv, fast jag köpte den ju med en spricka i displayen så...
I alla fall så tappade jag den i golvet igår. Nu vill den inte lysa när jag öppnar den (slide-telefon), så jag måste trycka ett finger mot displayen. Tajmat in i minsta detalj - jag håller redan på att tigga pengar för mitt körkort!

Pratade också med mamma och skröt om soppan. Hon berättade att det var några som rymt från ett behandlingshem. De hade snott en bil, men blivit fast på fridhemsgatan, så polisen sprang runt i området och skrämde upp alla...

Emilys soppa

Jag tog 1 dl linser (halva gröna halva röda) men jag rekommenderar att man tar mindre. Jag fräste på en hackad gul lök och la in det tillsammanse med lite champinjoner, en burk krossade tomater och en stor, grovt riven morot när linserna kokat ett tag. Jag fyllde på med vatten tills det såg bra ut. Sedan hällde jag i en skvätt soja, lite vin, samt salt och peppar. Det serverades tillsammans med en klick creme fraiche och lite skinka. Den var mäktig som den var, därför åt jag inga mackor till. Hade gärna velat lägga i lite paprika men den såg inte så bra ut...

Tåg eller buss?

Artikel ur ÖP

Jag menar ska man utsätta sig för högre olycksrisk i en buss eller väldigt försenade tåg?
Tur att körkortet är på g :-)

Mat

Hej, vi har vänt lite på dygnet. Vi steg upp vid två och gjorde toast.
Just nu söker jag efter lite inspiration. Jag ska göra soppa. Men jag har inget recept, bara ingredientserna: krossade tomater, lök, röda och gröna linser, buljong, dåligt med kryddor, champinjoner, paprika, morötter, eventuellt thaisås, soja, creme fraiche, skinka och ost.
Jag tänkte göra såhär: fräsa lök, paprika och svamp samtidgt som jag kokar upp linserna i buljong, sedan fylla på eftersom. Det kan hända att det bara blir mackor till middag ;-)

Just nu

Det snöar i Svenstavik. Jag har delat en calzone special med Tobbe till middag. Det har också kraxat i halsen stor del av dagen så jag tar mig en citron-te med honung i och försöker hitta något bra på tv.

Inlåningsränta

Idag har jag lärt mig ett nytt ord. Dessutom har jag tjänat en krona!

Roligt.

2008

2008 har varit ett ganska bra år, bättre än 2007. Det har hänt mycket roligt och samtidigt har jag hamnat i situationer jag aldrig trodde jag skulle stöta på.

Positivt: Jag blev 18. Jag blev sambo. 2 sköna utlandsresor. Inga rester på vår- eller höstterminens slut. Jag har presterat bättre i skolan under höstterminen, tycker jag. Vi skaffade 2 katter. Jag började ta körlektioner. Storsjöyran.

Med andra ord har jag fått större frihet. Har åkt både till Cypern och Italien. Det bästa av allt är att jag har fått (och gett) mycket kärlek.

Negativt: Jag bröt armen. Körkortet blev inte klart som jag tänkt. Mycket tjafs med föräldrar. Dålig ekonomi.

Konstigt att jag inte kommer på så värst mycket negativt med detta år...

Mina nyårslöften:
  • Jag ska göra ännu ett försök att sluta bita på naglarna.
  • Jag ska ta körkort.
  • Jag ska kämpa mig igenom min sista termin av gymnasiet utan ett IG.
  • Jag ska hålla i mina pengar.
  • Jag ska bli självsäkrare
    Många säger att jag ofta är 'för snäll'. Ibland märks det av i min vardag. Därför ska jag göra mer som jag vill och säga ifrån oftare.
  • Jag ska skriva ett CV
  • ...och förhoppningsvis få en anställning.
  • Jag ska flytta ifrån Svenstavik.
  • Jag ska ge ännu mer kärlek till Tobbe.

Gott nytt år!

Denna kväll tillbringades hos grannen. Tobbe hade ställt 2 marchaller utanför. Det inleddes med poker. Sedan kom en kompis med en söt papillon som sprang runt och livade upp stämningen. Sedan övertalade jag och stina killarna att vara med på "Rita & Gissa" som jag fick av farmor i julklapp. Jag tyckte att det var jättekul, vårat lag vann också :-)
Lite nu och då blev det rökpaus och dom passade på att smälla lite.
Pappa ringde från Rio de janeiro och önskade gott nytt år. Han satt i t-shirt och kortbyxor och skulle titta på när dom skulle smälla 15 ton fyrverkerier.



RSS 2.0