Bad day

Sandra stack till Åre igår morse så nu är det lugnt i lägenheten. Jag och Clara(hennes chihuahua) har det jättemysigt. Det var kallt imorse så jag tog den långa jackan som får mig att se tjock ut. Den är lite tunn, men den är lång så det funkar, dessutom vistas jag bara utomhus i 10 min varje gång jag går ut.
På morgonen var det engelska då vi tränade på uttal med mera, konstiga bokstäver. Jag blev bara frustrerad för man kommer aldrig att använda sig av det.

Just nu sitter jag på håltimme och ska träna till historiaprovet efter lunch. Ska även göra mitt lilla projektarbete om hälsa och matvanor i engelska. På min gymnasieskola finns det så kallade skidelever med übermycket energi, detta gör vårt gymnasium till ett dagis. Nu lägger jag inte alla problem på dom men...
Någon har pillat på ett modem så internet har någon form av sjukdom. Det är det mest irriterande i denna värld.

Vad ska jag göra ikväll? Ser lite stökigt ut i lägenheten så det blir väl dagens uppdrag.

Imorgon är det februari, då ska jag storhandla, jag har en ny budget och den måste ske precis den första!
Har en hel del planer imorgon. Skridskor på morgonen, spanska, rida, handla mat. Sedan måste jag tvinga pojkvän att komma och mysa. Annars tänker jag hämta hem en pizza och bara ha det skönt.


Uppdrag shopping

3 timmar kvar till tåget till jämtland avgår. Innan dess ska jag:
  • Fixa jättelåååång antensladd så jag kan se på tv i sovrummet
  • Till banken och lägga alla födelsedagspengar på ett sparkonto, där ska jag även spara alla pengar som blir kvar i slutet på varje månad. Ska kunna kika "vanliga" kontot på internet också.
  • Telia. Mobilt bredband.
  • In på Åhléns och Lagerhaus (älskar!) där jag har presentkort och hitta gardiner och duschdraperi om jag har tur.
Hemma väntar pojkvännen. Jag hoppas att han bjuder mig på utemat när jag är hemma runt kl 18.

Härliga 18

image1

Tårtan efter den underbara smörgåstårtan. Detta är den välkända favoriten av vit choklamousse med någon form av bärmousse inuti. Vaknade vid 10 bredvid pojkvännen. Kort därefter ringde blomsterbudet: Är du hemma vid kl 13? Så vaken var jag inte men lyckades kommunicera med dom om var de skulle lämnas osv. kl. 12.20 lämnade jag Svenstavik till buss. Som den här gången sket i min vilja så jag fick gå i snövädret från bussterminalen till järnvägen i Östersund. Men jag hann gott och väl. På tåget fick jag hundraelva samtal kändes det som, sms:ade med syster och amanda, ringde gjorde pappa, mormor o morfar, mamma, katta och Sandra (hon jag bor med). Fullt upp...

Robin var jätteglad som vanligt när de hämtade upp mig. Var vrålhungrig eftersom vi inte hade någon större frukost hemma men jag hade fått i mig lite degiga scones (ett nytt försök eftesom vi inte hade mjölk hemma). Sedan fick jag i mig 100 g mjölkchoklad till lunch.

Fick till största del pengar. Av syster och hennes kille fick jag duschgrejs (passionsfrukt) och en Hello Kitty-tröja. Blommorna från pappa var jättefina. Idag återstår besök från mormor o morfar och några bekanta till oss. Jag och farmor ska även ut på stan och hitta en ram till min vad som ska bli jättefina hästtavla.

Dagens nya kunskap

Idag har jag lärt mig vad det är för skillnad på att leva på medeltiden och idag. Jag kom fram till att man var mer religiös och trodde att det var djävulen som gjort dig sjuk och varför det blir krig och andra olyckor.

Igårkväll

Tänkte berätta om hur det är att vara sambo med en blond stockhlomare som kanske inte alltid är så ansvarsfull. Hon färgade håret 2-3 gånger igår, sedan åkte hon och umgicks med en vän. När hon var borta satt jag och såg Jersey girl men insåg att hunden hade pissat på hennes svindyra soffa - igen. Så jag sprang in på mitt rum och ringde till mamma. Kände behov av att gå på toaletten, där det var hårfärgsprickar överallt! Plus alla plasthandskar med mera i handfatet. Det var bara att andas lugnt och räkna till 10 och sedan gå och lägga sig.

Det går framåt

Var rätt krasslig i min envisa förkyldning förra veckan. Som tur var kom min pojkvän och myste med mig, och fick sig en liten förkyldning på köpet. Vad jag trodde var några dagar blev till en hel vecka. Min lägenhetskompis blev inte så jätteglad direkt, jag vet att jag var ganska taskig, men han gjorde ju det lite nytta oxå, han var inte ivägen direkt. Men det var lite taskigt av mig mot henne.

I måndags började jag med Esberitox och då blev det fart! Alla säger att jag låter krasslig fortfarande... Envis som jag var tog jag mig till stallet igår, mådde som vanligt tills jag och den starka ridskoleponnyn värmt upp, mådde riktigt illa då. Resten av dagen pluggade jag om bla melanom (bölder som kan uppstå för främst skimlar (vita hästar)) och såg en film om sadlar.

Idag är det värre. Tur att jag bara har halvdag, men skolan har kvällsöppet så jag kanske ska plugga lite historia.
10 dagar kvar till min födelsedag. Jag vette fan var jag önskar mig, av pappas släkt har jag önskat mig en digitalkamera.
I helgen blir det ganska lugnt, min lägenhetskompis har utfärdat pojkvänsförbud, bara för att hon inte har någon ;-P

Hostmedicin

Fick besöka sjukan igår. Stick i fingret blev det också. Som jag sa så var det bara en vanlig förkyldning, det är det alltid. Mamsen blev förvånad när dom tog hb (typ järn-vädet) som visade 164, vilket var mycket bra. Fick Cocillana, den var inte god, men bra mådde jag efteråt ;-) Eller, imorse lyckades jag svimma. Dunk. Vaknar på golvet med mamma bredvid med ett glas vatten.
Är lite piggare nu. Åker hem till skogen om en timme.

Dumma förkyldning

Jag har varit förkyld till och från i ungefär 10 veckor nu. Är ganska arg på detta nu. Jag har faktiskt ansträngt mig för att bli av med detta. Min älskade mor som är trogen sjukhusbesökare pga sin nackskada fixar mitt andra besök hos en doktor under de 10 veckor jag varit förkyld. Jag är skeptisk. Det känns som en vanlig förkyldning, inget livsfarligt, varje gång jag besöker en doktor hittar dom aldrig något heller, men jag vill ju faktiskt bli frisk nu så det är väl värt det. Hade hellre gått min sista lilla runda på stan och sen åka hem, för nu längtar jag tillbaka.

Upprörd.

Bortskämd snorunge som inte har koll på omvärlden har föräldrar som sparat pengar sedan hon föddes. Föräldrar som är dåliga på matte så barnen bara får en liten del av vad de egentligen skulle få. Men barnen är ju rätt lyckliga som i huvudtaget har föräldrar som gör så. Det ena barnet är duktig och ansvarstagande enligt henne själv och om 26 dagar får hon dom pengarna eftersom hon hållt sina löften och skött sig. Hon vet inte hundra vad hon vill göra med dom pengarna men helt plötsligt säger hennes mor att dom endast får gå till körkortet. När hälften gick åt när hon flyttade hemifrån. Pengarna hade kanske gått åt till en häst. Den historian är lite hemsk enligt barnet:
Nära väninna till mor hade en häst inom travsporten. Hästen fick luftrörsproblem, men inget allvarligt. Operation eller ridhäst. Ridhäst. Barnet får prova att ha hästen och mennes mor kollar upp stallplats osv. Allt klart. Men delägaren hade just skänkt bort den till sin granne. Barnet börjar kolla efter en ny häst. Hennes mor säger att nej, det var menat att barnet skulle ha häst.
Menar mamman att om man tex vill köpa en bil och man inte kan köpa den för att en annan person köpt den för ett högre pris så är det inte menat att man ska ha bil?
Orättvist.
Hoppas pappans åsikt är lite snällare.

Pengar leder bara till problem.
Skäm aldrig bort era barn. Då blir dom giriga.

Hej 2008

Min nyårsafton var inte den bästa direkt. Var halvkrasslig i förkyldningen - igen. Jag är riktigt less på det. Så jag satt hemma med en magsjuk hund och lyssnade på lillasyster och hennes kompisar och låtsdes att jag inte fanns, skulle jag tagit mer plats vet jag en som skulle bli mer upprörd än vad hon redan var. Mamsen var ute och busade. Hon hade sagt att hon skulle hem rukt tolvslaget, blev snarare runt 2, jaja, inget nytt att hon inte håller tiderna. När hon kom hem blev det Singstar. Hade börjat försöka somna vid 1 men det blev snarare vid 4 jag somnade.

Nu är det 26 dagar kvar till min 18 årsdag.
Har börjat fundera kring en önskelista men den blev inte så lovande;
  • Digitalkamera
  • Soda Stream, men det är lite si och så, jag vet en lägenhetskamrat som skulle överanvända den.
  • One Tree Hill Säsong 2
  • Kent biljetter EonArena i Timrå/Sundsvall den 8e Mars
  • Personlig MakeUp på typ Makeupstore eller Face
  • Epilator
  • Locktång, rak 19mm ungefär
  • Presentkort körskola
Vad önskar man sig när man är såhär gammal egentligen?

RSS 2.0