Sommaren har kommit till Svensta

Sedan i torsdags (eller onsdags?) har det varit underbart sommarväder. Just nu är jag hundvakt. Jag försöker läsa Harens år också. Jag är lite småtrött så det går segt. Halv elva i morse var jag och vovven ut i elljusspåret, här var det hurtigt! Ikväll ska vi leka på Galhammar :-) Jag njuter av livet just nu.

Kort skoldag

Jag småvaknar alltid när Älskling går upp efter 6-tiden. Sedan somnar jag om och känner mig jättetrött när klockan ringer - idag kl. 8.50. 9.50 hade vi historia. Vi ser på läskiga filmer från 2a världskriget. Vi har världens jobbigaste prov nästa vecka: vi ska kunna allt från antiken till 2a världskriget i stora drag. Jag satsar på G, historia är jobbigt.

Nu ska jag göra klart engelska artiklarna, alla dessa analyser och diskussioner..., läsa Harens år och kanske försöka mig på at skriva den där berättelsen.

Ikväll ska jag assistera flickorna, dom ska på studentbal. Ska även stryka och knyta slips. Lite avis på människorna, men nästa år är det min tur! :-D


Små steg framåt.

3 Idrottsuppgifter + Dante är klara.
Nu ska jag sminka mig och ta mig till skolan en snabbis. Sen återstår det bara att läsa om andra världskriget, göra en berättelse och hitta en läsbar bok :-)
Nu är det nära!

En tisdagmorgon

Älskling gick upp kl 6 som vanligt. Han pussade på mig innan han gick och sen sov jag gott. Runt 10 hoppade jag upp ur sängen, vi har hemstudier idag. Så nu ska jag fixa klart med den där Dante, jag hoppas att det går i alla fall...

Idag vill jag hinna med att göra mycket, men jag vet inte hur långt jag kommer. Det viktigaste är att jag går till skolan och hämtar min historiebok och gör läxan till imorgon och till biblan och lånar en bok, vilket är dagens hemuppgift. Jag behöver också göra den där berättelsen som jag skulle göra när jag var bortrest. Sen skulle jag vilja dammsuga lägenheten och sortera prylar i skrubben. Hoppas Älskling är hemma tidigt så kanske jag kan utnyttja honom lite efter en hård jobbdag ;-)

Till sist,
Grattis mamma på 37årsdagen!!!

Jag hatar tvättstugor!!!

Det är sand i torktumlaren!!! Jävla barnfamiljer!!! Jag blir arg och får panik!!!
Nu når vi ett nytt stadium i vår relation: Emily hänger upp sina stringtrosor offentligt! Hon tackar och bugar!

Måndag

Det har hänt ganska mycket tycker jag, och dagen har inte kommit så långt.
Älskling steg upp och jobbade med sin far kl 6 i morse, skadeglädje! Jag somnade om och tittade upp när klockan var 9.27, perfekt tid för att göra sig i ordning innan skolan börjar 10.30. Men jag glömde mina grejor när jag gick till skolan, men de behövdes ändå inte. Min mentor meddelade att hon börjar jobba i östersund istället så det blir kul att få en ny mentor nästa år, på något sätt känns det också bra om man fick ha kvar henne sista året, även om hon får mycket kritik från oss elever. På engelskalektionen fick vi ännu en översättning medans vissa gjorde muntliga nationella prov. Jag gjorde den engelska delen medan de andra gjorde ingenting, läraren gick endå inte igenom den.

Lunch, jag gick hem och åt den underbara salladen sen igår. Passade på att vila på sängen innan jag skulle ha spanska. När jag gick ut började det regna smått, attans. Men idag ser det endå ganska fint ut. På lektionen gick vi igenom saker innan provet. Jag reagerade på att man skulle kunna använda känslor som irriterand, baklagande osv... men det var bara Lo siento = jag beklagar och sånadär små ord. Sedan gick han igenom ord för olika måltider och där satt jag - en av tre personer och satt och försökte på varje jävla ord. Bara för att jag tycker att det är kul. Jag känner mig som en pluggis. Det får mig att tänka på vad jag får för betyg, lär ju klart vara VG, eller jag vet inte, har bara heft ett prov på hela vårterminen och det resultatet blev 75/100. Ska skriva det andra på torsdag. Det handlar om morgon/vardagsrutiner, telefon och restaurang. Känns inte som att jag är säker på det, men på lektionerna går det.

Sedan ropade min idrottslärare in mig. Ojoj, det bådar inte gott trodde jag. Hade ganska rätt. Ville nästan satsa på VG men jag har varit sjuk så mycket och våran idrottsgrupp känns inte som världens roligaste - ursäkta, men jag kallar den för lata datornördar. Så det ser ut som ett G. Jag har några VGn på mina teoretiska uppgifter, men det är just den aktiva delen som påverkat. Jag kompletterar gärna, men det var vi överens om att det skulle bli svårt. Hade vi haft något extra idrottspass i veckan hade det nog varit bättre... Men men... jag är inte underkänd och det är jag glad över :-)

Idag fick jag Oriflametidningen, blev sugen på att shoppa :-)


Söndag - Morsdag

Igår var vi till Draupner en liten sväng... proppat. Vi var där lite senare också så folk hade börja få det lite roligare. Älskling var inte så jättestabil han heller. Så vi blev inte där länge.

Dagen har spenderats sovandes typ. Jag tog mig en sväng till ica och sen gjorde jag en jättegod sallad. Nu är det choklad som gäller. Har gjort lite spanska och engelska också.

Syster skulle eventuellt fixa blommor till mamsen idag. Jag sitter ju här i skogen :-P I 2 veckor till i alla fall.

Sminkkurs nästa?

Idag loggade jag in på mitt Oriflame (länk finns i mina länkar i menyn). Jag kan mina 8 siffror utantill, känner mig stolt. Till saken: I anslagstavlan hittade jag länken avancerade utbildningar eller liknande. Där hittade jag en heldags makeup-kurs den 8/6 i Sundsvall. Jag måste hitta numret till min regionschef så jag får vara en av de 25 som får vara med. Där går 600 spänn till i sommar då. Är redan utnyttjad som ögonbrynsplockare, blir väl utnyttjad till att sminka folk också då...
Fan vad kul de skulle va!

Gatufesten!

Då är det dags att kolla på programmen.
Det är inte sådär jättemycket men jag är intresserad av:
Fredag 4e: Vincent, Mando Diao, The Ark och möjligtvis Petter
Lördag 5e: Amanda Jenssen (jag vet någon som tycker att hon är snygg), The Hellacopters, är Hästpojken något? Det är ju på lördan det händer, då ska man bara vara där. Det är gratiskonsert med EMD då på eftermiddan, jag avstår gärna.
Gatufesten är förfesten till Yran! Nu börjar det närma sig!


Det är lördag

Jag och Älskling var uppe vid 11, han var iväg på städningsuppdrag som brukar inträffa vissa helger, han tar betalt i öl - oftast. Jag hoppade in i duschen och tog hand om min torra hud som solen kommit åt, passade på att lägga en ansiktsmask när älskling är borta, annars skulle han väl bli skraj och dumpa mig ;-D

Halv tolv, frukost: jordgubbsyoghurt och ostmacka. Och här är jag nu. Ska göra lite plugg är det tänkt.
Jag har även invigt min nya parfym: DKNY Be Delicious Picnic in the park efter taxfree-rundan. Har även köpt 3pack mascara: Kanebo 38, underbar! Små förpackningar och små borstar men det gör inget, den är vattenfast och tvättas bort med varmt vatten, det är det bästa med den :-)


Ikväll ska vi på Draupner. Då måste jag visa upp mitt pinsamma leg igen, är väl inte ensam om det I guess. Älskling var skitsöt när han sa att vi kunde gå tillsammans. Vem vet, han kanske bjuder mig på en cider också? ;-)


Coolaste musikvideon

Chemical brothers med låten the salmon dance. Den vi satt och fnissade åt i höstas :-)

Dissad

Idag fick jag dissen av städenheten, Jämtlands läns landsting.
Så jag får känna att jag faktiskt ansträngt mig för att försöka få ett jobb i sommar.

Det är fredag

Tiden går jättefort. Men idag är det fredag. Jag tänkte på brännboll imorse men det är lite kyligt ute, ja nu regnar det också. Ska nog fixa till lite i lägenheten, så man kan njuta av fredagkväll sen. Är sjukt sugen på något onyttigt, men så fort jag ätit något så går det över... Eftersom jag känner mig yrslig kanske cola gör susen ikväll. Men för pojkarna innebär fredag öl. Ett glas rött i champagneglas? Det blir jag väl ensam om...

Lazee + Neverstore ?

Sitter och lyssnar på P3 där de spelar ny mysik. Hur kan man komma på att kompinera rap med punkrockpop? Jahaaa... Nu säger dom att det finns en Neverstore-version... Tack :-P

Cypernbilder

   
1 utsikten från hotellet, 2 bananträd vid poolen, 3 stranden, 4 palmer

Cypern 12 - 20 maj

Resan dit: Kvällen till den 12e åkte vi buss som ersatte tåg till Gävle och sedan på ett jättelångt tåg med sura konduktörer som gjorde mamma sur på allt och alla. Arlanda. Sova på en träbänk i en timme eller två. Sedan träffar vi gänget. Flyg till Larnaca som tar kanske 4 timmar och lite till. Buss till Fig Tree Bay drygt 30 minuter.

Vi är jag, mamma & syster, mormor & morfar, morbror, hans tjej & min kusin, min kusins mormor & morfar, min kusins kusin & hans pappa = 12 pers från 11 till.... 60 (drygt?) år.

Vi är framme vid tvåtiden på dagen och det är helt underbart väder. In, titta på utsikten över hav och pool och ut för att sola och bada. Det gick den dagen ut på. Mamma somnade vid sju på kvällen (inte ovanligt för henne, hennes sovklocka hade nog ringt lite tidigare). Vi vaknade inte förrän 9 nästa morgon.

Hotellfrukost: på min bricka var det 2 mackor med skinka och ost på, ett glas juice och ibland en fet sliskig jordgubbsyoghurt med konserverad frukt. Det dög.

Summering av veckan: Vi var in till Ayia Napa 2 gånger för att äte respektive shoppa. En mycket trevligare stad tyckte jag, ska jag dit igen vill jag bo där istället. Vi gick in till Fig Tree Bay 2 gånger med för samma uppdrag. De yngre barnbarnen åkte till Vattenland och roade sig. På förmiddagarna tog vi det alltid lugnt vid poolen, jag höll mig mer i skuggan medan de andra brände sig lite. Men jag lyckades bli lite röd på ryggen jag med.

Maträtter: lunch var typ toast med strips, grekisk sallad, eller hamburgare (ev den konstigare sorten). Annars åt jag olika maträtter till middag: mosaka, pasta med skaldjur, kyckling med sötsur sås, kycklingsallad, skaldjurssallad  med mera.

Drinkar: San Fransisko, Grasshopper, Piña Colada, Tequila Sunrise, och favoriten Snowball. Det blev ungefär en drink per kväll.

Temperaturer: Såg det inte på mätare men uppgifter säger att vid den här tiden ska det vara 25-27 grader och det stämde nog ganska bra. Varmt i vatten i både pool och hav, men jag är inte så kräsen heller. Fint väder hela veckan, hade ett åskväder en natt men då låg jag i koma ;-P

Roligaste hädelsen: Mamma hade "förstört" duschen ;-) så jag och syrran satt och väntade på en rörmokare. Plötsligt är det någon som låser upp dörren och där står en välmusklad kille som inte alls ser ut att vara från Cypern. Jag hälsar Hello och han svarar Vad gör ni här? Vad gör jag här? Hur kom ni hit?. Mitt tänkande var inte så raskt just då så jag satt där som ett frågetecken och han vräkte ur sig en massa konstiga meningar. Till sist så sa han Men jag har nyckeln till 360 och det här är ju... 260. (mellanrum) Hejdå. Vi garvade inte lite heller när han hade gått. Mamma blev lite upprörd att nyckeln gick hit så hon gick och klagade. I receptionen hade dom frågat om hon var gift och det är hon inte, så dom tyckte det bara var bra och skämtade lite om det.

Man kunde inte göra så mycket på Cypern, det är torrt landskap och så... På hotellet var det mest barfamiljer och pensionärer. Vi hade en barnfamilj bredvid oss som alltid väckte oss på mornarna.

Jag tycker det var jätteskönt med semster och utöka mitt drinkregister ;-) Det negativa var att alla skulle sitta och anpassa sig till vad de andra ville göra och satt fastklistrade och osäkra ganska ofta. Med andra ord så gick det långsammare än min takt och jag satt och dumförklarade alla för att vi aldrig kunde bestämma något. Jag blir en total bitch bland släkten och jag rekomanderar inte att släkten väljer att resa med mig längre än 4 dagar för då är det risk för "åska".

Hemresan: buss 1 timme, väntetid på flyget ca 4 timmar (jag sov sittandes) pga försenat flyg, väntetid på Arlanda ca 4 timmar, flyg till Östersund 1 timme, vänta i Östersund 2 timmar, Buss till Svenstavik 1 timme. Hade ganska ont i svanskotan då och sov från två till halv åtta på eftermiddagen/kvällen. Men resan var värd semstern.


Neeeeeej!

Stupid Bergs kommun. Nu ska dom diskutera om rabatten på hyrorna för gymnasieelever ska försvinna. Jag blir lite arg när jag läser det

UPDATE 24/5: jag får 15% rabatt på hyran istället för 20

Bruuuum

Jag vaknade när vovven kände sig lite kissnödig och bestämde sig för att terrorisera mig. Han låg på mitt bröst och truckte sin nos mot min mun. Hur sött som helst, kanske inte när man är nyvaken. Satt och zappade på tv:n, hittade top 10 av Britney Spears. Jag höll på att garva ihjäl och sedan var familjen vaknen. Sedan for mamsen och jag ut för att handla mat till grillningen ikväll, sedan tog vi en mjukglass på stan och en tidigare beundrare kollade lite extra på oss. Efter ett tag var vi ut och körde på hamnplatsen. Wiiii! Jag har inte alls tagit mig så långt fram. Trafiken är inte redo för mig än ;-) men snart. Vi kvällstid blev det mumsig grillmat och mumsig dryck.
Imorgonkväll åker vi till Arlanda och vidare till Cypern!!!

Ännu en vecka har gått.

Idag kändes som den enda gången jag egentligen gjort något ansträngande. Första hade vi Ergonomi, kände mig jätteduktig och skrev lite reflektioner för ett lite högre betyg. Sedan hade vi spanska, känner mig ordentligt efter men före i jämförelse med alla andra som ser ut som frågetecken. På min ledighet hade jag skrivit att utlandsresa var orsaken till ledigheten som uppgift skrev han Res till Spanien! Jaja, jag har det lite för bra ibland när det gäller läxor.

Psykiskt känns det som att jag har ett form av problem, men jag har lätt att släppa det. Jag har inte någon erfarenhet av den formen av problem och vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Men jag gör det på mitt sätt och gör vad jag tycker känns bäst. Det negativa är att det kan vända så otroligt mycket emot mig.
Det är så otroligt jobbigt att vara ung och försöka göra de "rätta valen", speciellt när man inte alls förstår sig på alla andra och dom inte förstår sig på en själv.

Mycket gjort

Idag skulle sistaåreseleverna göra hästskötarprovet. Vi var i stallet vid halv sju och mockade och hade oss. Fick värsta lyxiga frukosten och vips så var det dags för ridningen. Riktigt kul och se och jag tyckte att det såg bra ut för de flesta, ingen flög av iaf, vilket var inte så stor risk eftersom det inte var så avancerat.
Vi fick hamburgare till lunch. Efter det longerade dom. Det var lite si och så. Vet inte vilka som klarade provet än. När vi nästan skulle hem började solen skina. Mysigt vårväder piggar alltid upp. Medans jag sitter här och städar, pluggar och lite alltmöjligt.

Nu är det 7 månader för mig och Älskling :-) <3


Slitsamt

Vid fem bar det iväg till stallet, kom hem runt tio och satte mig i badet. Jag har mockat och fyllt på med spån, sen ryckte jag en häst-man. Imorgon ska vi vara där 6.30. Chock-tid. Halv fem / halv sex skulle vi vara klara men det vet man aldrig. Sliten. Får köra på med läxorna imorgon kväll. Nu känns det verkligen att sommaren är på G!

Inte min dag

Jag ville verkligen inte stiga upp idag. När jag gick till skolan började det regna. När jag hade kommit fram till skolparkeringen 8.30 kom jag på att Historialektionen inte börjar förrän 9.50. Neeeeej! Så jag sat med mediapojkarna och tog emot lite sympati. Dom skulle ta reda på några nyheter som de ansåg va viktiga. Jag fick vara med men jag visste ingenting. Ehmmm... Britney Spears jobbar för att få delad vårdnad för sina barn. Mycket viktigt ;-P Efter det gick jag och tiggde ledighet. Varför har alla så positiv inställning? Jag tycker inte att jag borde ha så lätt att få ledigt med tanke på att det är så sent på terminen. Så till historia. Vi skulle fortsätta med Industriella revolutionen. Jag har fått ihop en hel A4-sida (det skulle vara max 2) så den kanske blir klar. Passade på att fråga om jag har kvar några uppgifter eller om jag ska komplettera, men det så bra ut, eller ja, inte underkänd i alla fall. Och jag är nöjd! Ha! Känn på den du som kritiserar mig och min skolgång!
Lunch. Jag åt makaroner och köttbullar med flickorna. Det var gröt på skolan. Sedan kom det till den ökända uppsatsskivningen (nationella) i engelska B. Jag hade glömt preparationsmaterialet, satt och skämdes lite, men jag var inte ensam om det och läraren brydde sig inte om att berätta det så, det är inte bara mitt fel, det var hon som var otydlig. Klar. Fick superfrossa utan anledning. Satt med flickorna i fiket ett tag. Orkade inte gå hem även om jag behövde. Men här är jag nu. Ska till stallet snart och städa inför hästskötarprovet imorgon.
Nu är Cypern nära!!!

Rörigt

Skoldagen började med att vi lyssnade på redovisningar av projektarbeten. Sedan åkte vi till stallet och red lite, jag var riktigt slut efteråt. På eftermiddagen skulle vi egentligen varit i stallet och städat inför provet till hästskötare (för 3orna mfl) men min mentor hade inte kontaktat lärare som blir påverkade. Så där satt jag och skrev en berättelse i svenska B, resten strejkade. Sov till 17.30, kan det vara för att jag är lite sliten sen vi busade i söndags? Sen dess har jag pluggat. Men det går inte bra, hittar inga källor till att skriva om den industriella revolutionen. Men jag ger inte upp i alla fall... Nu är jag på Danterecensionen, men jag har inte läst ut boken än. Tror att jag fortsätter med resten av uppgifterna och skjuter fram den uppgiften.
Nu ska jag fortsätta se Deperate housewives.


Tisdagsmorgon

Även om jag snoozade i hundra år så är jag före i tidsplaneringen. Dagens händelser är: 3orna redovisar deras projektarbeten, sedan åker vi till stallet. Med andra ord: inga vanliga lektioner. Mot kvällen ska jag sola och tok-plugga. Det behövs diskas men diskstället har flyttat. Jag hittar säkert på nåt.

God natt

Jag är helt konstig i huvudet. Skolan, körkortet, lägenheten osv. Jag bara tappar allt. Kanske behöver lite sömn. Jag ska försöka komma upp 6.30 och ta en promenad imorgon :-)
Puss på er!

Måndag

Så var det måndag igen. Igår kväll var jag och Matilda till Åsarna och busade. Vi kom hem i morse. Vi hade jättekul :-) I skolan var det virrigt med stalldagar och redovisningar, med mera. Men jag tror jag har liiite koll i alla fall. Det blir till att plugga gärnet på kvällarna, för på måndag nästa vecka är det Cypern som gäller!

Hemma

Igår kom jag hem från pappa i sthlm. Det var trevligt och jag fick god mat. Jag hittade en fin klänning som antagligen ska användas till "avslutningen" och definitivt under sommaren. Det bästa var Iced Smoothie med jurdgubb/banan på Barista på söder.

Tyvärr så ligger vi i konflikt.
  1. Efter gymnasiet kommer jag inte få något jobb. Får jag det som kommer jag bli "fast" och olycklig resten av mitt liv. Jag måste börja högskola direkt efter gymnasiet. Gärna i sthlm eller varför inte i Uppsala? Älskling är ju därifrån.
  2. Jag måste ut ur den där "hålan". Det finns ju inga som diskuterar politik och samhället. Jag är intresserad av det eftersom jag läser sp.
Ni tror inte att jag kände mig mindre än en 50öring i 4 dagar?!

Jag vet inte vad jag vill bli men jag kan tänka mig många arbeten i framtiden. Jag är jävligt skoltrött så jag vill arbeta i något år innan jag kanske läser vidare. Fast kommer jag aldrig bli, är det något jag inte är nöjd med så ändrar jag på det. Jag tänker inte vara kvar i Svenstavik efter studenten hoppas jag, funderar kring Östersund eller söderut.

Eftersom jag är skoltrött så passar min skola in på mig. Eftersom jag inte kunde läsa det i Sundsvall tyckte jag att det låg bra till. Hemifrån, jag var halvt deppad när jag bodde hemma, tycker jag. Men ändå nära till att åka till Sundsvall. Lite kallt kanske, men det finns alltid både för- och nackdelar. Jag har underbara vänner som jag kanske inte delar alla intressen med. Men vi har alltid kul.

Varför? Varför kan han aldrig släppa det? Jag mår riktigt jävla uselt. Men i längden är det dom som får ta konsekvenserna. Men att "skära av" relationen till min pappa är inte det jag föredrar att göra.

RSS 2.0