Blandat

Vid lunchtid färgade mamma mitt hår. Hon tyckte att jag var jättegrinig som inte ville sitta hos grannen. Men jag var beredd på att äta rester från igår också så det satt inte riktigt ihop. Sedan ville jag vara på stan så fort som möjligt. Huxflux gnällde vi båda på varann. Vi sprang runt lite här och var på stan. Dagens inköp: grå klänning från WearIt, top från jc, makeupservetter från h&m, Ice Frappe på Waynes och en mjukglass till mig och en till syster. Sedan var jag hem och pussade på vovven. Efter pasta carbonara till middag var jag och syster och tog bort alla klistermärken på hennes moppe (eller som ungdomarna i Sundsvall säger: Bögpulka). Hårt satt dom men det tog inte så lång tid. Hon har dokumenterat det på sin bilddagbok .

 Det var stort tjafs om vad som skulle hända i helgen. Syrran hade planerat allt med sitt tjejgäng, de verkar vara ett riktigt bra gäng, nästan lite avundsjuk och vill tillbaka till min 9ondeklass, men jag har det bra nu också. I alla fall så skulle mammas "kompis" som egentligen skulle komma nästa helg ska plötsligt hit. Hon släpper allt och hamnar i sin lilla bubbla, syster ska ut ur huset.
-"Vadå? Jag har inte lovat. Ni ska absolut inte sova över. Men kan ni inte vara hos nån annan då? Nej, det är jag som bestämmer här och även om ni skulle vara här så kan jag ställa in det precis närsomhelst."

Även om jag inte har med saken att göra så blev jag ganska förbannad. Syrrans gäng hade planerat klart allt idag och kvällen innan vill mamma ställa in allt. Och inte nog med det vill dom till Norra Berget också. Där är det typ familjebrasa, men nuförtiden är det fulla ungdomar där med. Självklart hoppar mamma på henne direkt. Har jag fått något sådant påhopp? Nej. Bara typ: ni ska väl inte ha alkohol? Min syster kan nog tänka efter och hon har även en kompis med läkarföräldrar, hon vågar typ knappt ta i en kille för att hon är rädd för sina föräldrar, typ, nästan. Där är det inte mycket "grupptryck" heller. Mamma kunde ha sagt lite snällare.

Hon började diskutera saken med grannen som kom in ett slag och då, då var jag så jävla nöjd att jag inte bor hemma längre. Ush vad irriterad jag är på henne nu. Jag tror att det är vårkänslorna som spökar för henne. HAHA.

Taskigt

Min mamma är riktigt taskig mot syster nu. Lite dåligt beteende mot båda faktiskt. Tur att jag inte bor här. Sålänge jag inte gör det så rör det inte mig.

Skön ledighet

Mamma påstod att jag snarkade som en skogshuggare.
-"Men durå, låter som värsta grisen, sen tittar du upp som att 'vem var det?'"
Sedan trängdes jag och vovven på kudden. Hur mysigt som helst. Vi såg söta ut tyckte hon.
Jag åt de efterlängtade marmeladmackorna imorse. Men det slog inte gårdagen: Vår nyinflyttade granne, som vi känt jättelänge, hade typ fest för sina arbetskamrater och sedan blev det kräftstjärtar över. Mums. Det slår nästan allt.
Idag ska jag på stan med Amanda. Jag ska ta mig i kragen och välja ut en körskola. Mamma ska passa på att färga mitt hår på lunchen :-)

Shoppingdag

Jag satt och väntade på bussen. Coolt, statsbuss ;-)
Såg en mustang så jag blev lite avundsjuk.
Var och kikade på mina gamla skola: Hagaskolan. Sedan åkte jag och syster moppe till Birsta. Inköp: klänning (fynd), vattenfast macara och kameran:
image8
Så nu är min plånbok ganska mycket smalare.
Nu är det russinafton här och ett högljutt sådant: Singstar. Jag spyr!

Helgen

I lördags åkte jag och syster med pappa och Carina till Alnö hos farmor. Mina småkussar Tova och Tilda vad där så vi lekte med bilbana, var ute och plockade vitsippor och blåste såpbubblor. Jag insåg att jag börjar bli gammal.

I söndags var pappa här och sa hej och spelade tv-spel med syster. Sedan åkte han hem till stora staden och vi åkte till mormor och morfar i Timrå (morfar fyller år idag). Innan det hann jag och syster gå på stan. Jag hittade ett linne med jordgubbar på, sedan köpte jag hårfärg också.

Jag kanske får ny hårfärg mot eftermiddagen, eller ikväll. Vid tre åker jag med syster på moppen till Birsta och jagar en billig digitalkamera. Lite klänningar skulle jag också vilja köpa men vi får se när plånboken säger stopp. En bikini står också på önskelistan... Men det känns ju omöjligt varje gång.

Fet!

Shit! Nu börjar vikten gå uppåt, magen börjar puta ut och det går inte när man har en navelpiercing. Dags att göra situps på dagarna. Jag ska liksom gå runt i bikini om 2 veckor.

Bajs

Jag vill gå en 1-årig frisörutbildning på Frösön. Bara 45 tusen totalt. Faaaan.

Sommar. Nu.

Jag kollar igenom sommarjobben igen. Ser inte så ljust ut.
Såhär ser planerna ut just nu iaf:
  • v24-25 sätta igång med körkortet
  • 25/6-2/7 Venedig, Italien. Med far och syster.
  • Gatufesten 3-6/7
  • v28 slutspurt körkortet, får ta den tid den vill
  • 31/7-27/8 Störsjöyran (då lär ju körkortet vara klart?)
Vill gärna ha en polle efter yran också, ej köp, men jag tror mig hittat något sen mina kontakter i somras.
Sedan kan jag ju tänka mig att sommarjobba däremellan. Någon som känner till någon i Östersund- eller Sundsvallsområdet??
Jag vill ha jobb! Då känns det som att allt faller på plats. Har inte pratat med älskling dock. Vill ha med mig honom också.

I'm back!

Igår kväll åkte jag till Sundsvall. Min mamma tyckte jag var tokig som meddelade henne bara 3 timmar innan hon skulle hämta mig från tåget.

Idag har det varit underbart väder så jag och vovven har suttit ute. Han såg halvt död ut. Mot kvällen övningskörde jag. Kärringstoppen tappade vi räkningen på. Mamma har en knäpp bil; kopplingen är för lång och gasen så kort så man får olika långa ben! Jag har noll kroppskontroll. Jag har ingen känsla i fötterna, jag vill köra barfota! Jag såg nog skärrad ut när det väl gick framåt, när jag inte visste vad jag skulle göra och bilen stannade såg jag allmänt virrig och oskyldig ut så mamma kunde verkligen inte hålla sig för skratt till slut. Sammanfattningsvis: nu vet jag vad man ska göra när man startar en bil. Mamma har fått sig några whiplash-skador till, och ett väldigt gott skratt.

Testing...

Dom vill inte lägga in mina inlägg sen senast... :-S :-/

Dagen gick fort

Det var hemskt solljus imorse. Jag vaknade lite tidigare än jag skulle göra. Men då tar jag bara längre tid på mig så går tiden iväg endå. Klassen samlades på morgonen. Inget speciell information idag. Teater imorgon eftermiddag. Suuuck. Vi får se vad jag väljer. Jag är 18, jag väljer själv, även om folk kan bli lite gnälliga. På engelskan skulle vi analysera 3 dikter, det kommer ta lång tid. Orsaken är att det är inga lätta dikter, dessutom anser jag att analysen har för många frågeställningar. Men jag försöker, tänkte faktiskt kämpa mig till ett VG. Vi får se hur långt det kommer.

Lunch. Jag vräkte i mig lasagne. Sedan var det spanska. Vi är typ 10 i den klassen, alla uppdelade i steg 1 till 4. Jag ligger på 3, dit man ska ha nått efter högstadiet, då det kändes som att jag inte lärde mig något. Men nu är jag faktiskt intresserad, av det framstår jag som en nörd ;-P Alla ville ut och säga siffror på bilar eller ha egna uppgifter, men jag ville ha lektion, så där satt jag. Själv. Men jag lärde mig mycket tycker jag.

När jag började gå hem mötte jag flickorna på en moppe. Det slutade med att vi satt i klassrummet och åt glass. Dom pluggade, jag... gjorde i princip ingenting. När jag lyckades gå hem mötte jag 2 pojkar som satt ute. Inte för att jag var så social, hade musik i öronen och en tung ryggsäck (varför kommer jag alltid med bortförklaringar till varför jag inte är social?) . Jag hade gått runt och tänkt på det efterlängtade kärleksbrevet men det hade inte anländt idag.

När jag kom hem blev det ris och wokgrönsaker till middag. Vips var det tvättstuga, passade på att sola solarium, gå på ica och köpa frukost, promenad (en jobbig sådan). Hade gärna passat på att städa och plugga, men det finns det ingen ork till just nu.

Digitalkamera?

image7
Hej! Vill du följa med till Cypern och andra äventyr? 895 + 69 kr i frakt
(eller så kanske jag hittar den i Sundsvall i helgen)

Frånvarostatistik

...såg inte fint ut. Men jag har redan tagit tag i det med lärarna det går ut över och jag har inget underkänt så... Förlåt. Det ska inte hända igen.

Mysiga söndag

Jag gjorde en lite lyxigare frukost idag: ägg, hårdbröd och te. Jag blev glad av det.
Jag har fortfarande en hög kläder på min säng, undra om det blir gjort idag.
Kl 14 är det reprisen av Desperate Housewives, ska nog se det en gång till för att dregla lite över Jesse Metcalfe.
Jag räknar ner till One Tree Hill kl 18. Underbara söndag!
Ska nog läsa Dante ett tag, den boken kommer ta tid. Jag är modig, som sagt.
Jag har kommit fram till att jag kan ta med min 90-säng när jag flyttar så kan jag ha en "extrasoffa", då tyckte jag att jag var smart ;-)

19e maj

Hittills har jag tagit en promenad i solen, ätit nudlar, diskat... Nu har jag precis läst lite ur Dante - Helvetet. En såndär form av dikt-berättelse eller något som får mig att känna mig förvirrad, skitzo och smart emellanåt. Nu har jag tagit rast från det. Mitt headset till telefonen mår inte så bra, jag undrar om jag ska sno mammas telefon och ha 2 nummer ett tag, hennes är låst fram till augusti.

Jag längtar så otroligt mycket till sommaren nu. Men innan dess ska vi ju till Cypern en vecka och ha det underbart. I sommar då jag och älskling flytta till en etta på 33 kvadrat. Sommaren då jag ska vara i Venedig i 1 vecka. Då jag ska ta körkort någon gång. Då jag egentligen skulle behöva ett jobb för att ha råd att ha lite roligt. GF och Yran!!! Då jag vill låna någon häst och ha det mysigt. Jag vill att det ska bli sommar och värme nu, då jag inte oroar mig lika mycket.

Jag har kommit fram till att jag är konflikträdd. Jag grälar typ aldrig. Jag har inget emot det. Jag är bara för snäll helt enkelt. Det stör mig. Jag tror att det är för att jag alltid har haft det så jobbigt att diskutera med mina föräldrar. Jag hatar när vuxna ska tro att dom har all makt och att dem alltid har rätt. Jag har redan insett att det inte är så så jag ska bli världens bästa vuxen. Jag ska försöka säga mer vad jag tycker, och jag ska låta inte-glad. Får se hur det går.

Back to Dante

Nu har jag det!

Jag måste trängas med älskling i en etta på 33 kvadrat. Det är som en lägenhet till mig. Därför borde hans hyra gå direkt till mig så att jag kan överleva i sommar. Hur bra som helst !

Äntligen helg

Idag var det mer mulet. På förmiddagen hade vi hjärt- och lungräddning. Vi fick inte hångla med de läskiga dockorna som tur var. På eftermiddagen på engelskan fick vi inte hemuppgifter som vi brukar få, men det var helt meningslöst att vara där...
När jag kom hem hade mina Oriflame-grejor kommit: badskum som luktar kokos, 2 foundations för 30 kr styck (kostar drygt 100 styck egentligen), lipsyl och ögonbrynspenna. Skitbra :-)
Gick och solade, uuuh någon hade solat före så det var redan jättevarmt där... Mot Ica och där fick jag för mig att jag hade någon förföljande beundrare... Snart ska jag till tv:n och trycka i mig godis.
Trevlig helg!

Soligt väder

Idag var det stalldag och min jacka fick stanna hemma i förrådet. Idag fick vi rida med korta stigläder i olika sitsar, jag hade dessutom en springande häst. Jag blev lite småsur och tyckte att jag var usel. Men läraren tyckte att det var bra endå. Jag försökte i alla fall. Och jag for inte av. Jag vet inte varför jag tycker om den där hästen, för när 2 tredjedelar av ridpasset har gått blir jag lite småsur på henne och vill nästan ge upp, det påverkar inte vad jag tycker om hästen nästa gång. Min telefon kände för att bada efter lunch och mamma hörde knappt vad jag sa när hon ringde och pratade med mig. Hoppas inte att den tänker ta självmord!

Jag har en STOR klädhög på halva min säng. Det motsvarar ungefär halva min garderob. Jag har börjat rensa, men jag blev inte klar igår. Jag är ganska trött just nu, så vi får se om jag kommer nånvart ikväll. Imorgon har vi teori om livräddning, vilket jag verkligen inte ser fram emot, men närvaro kommer det bli. Med skid-eleverna. Dagis. Suck.

God morgon

Idag har jag hemstudier :-D Solen lyser och det finns inte ett enda moln på himlen. När det är såhär fint väder så vill jag vara någon annanstans. Men det blir promenader som gäller. Ska på ica och shoppa. Typ nydlar, ravioli, grönsakswok... Lite städning finns att göra, men det får bli till kvällen.
Min morbror har namnsdag idag :-)

Hmm...

Usch vad mycket pengar det kommer gå om jag ska på Gatufesten, Yran och Uppsalareggaefestival (har hört små önskemål från älskling). Jag ska leva på nudlar och inte göra av med 1 spänn i varken Cypern eller Venedig. Typ.
Kan jag sjunga? Nej. Spela instrument? Nej. Dansa? Nej. Då kan jag ju verkligen inte bli nån form av gatumusikant. Där sprack det.


I svensta lyser solen

Det var en jättemysig morgon idag. Egentligen var det jätteljust i sovrummet när jag vaknade. Hade ställt klockan på 7 men jag ville snooza till 7.25 men jag var uppe innan. Det är inte likt mig. Vi gjorde ett historiaprov om den franska revolutionen, fattade inte vad jag skrev men jag hoppas det såg bra ut. Vips hade vi håltimme i hunda år. Då gick vi och åt pizza. Sedan var det engelska hela eftermiddagen. Då gjorde jag nationella provet muntliga delen och gjorde en muntlig redovisning om Jamaica, efter det fick vi inte nån riktig uppgift... Mot slutet ringde mamma och pratade med mig :-)

Idag måste jag diska, dammsuga, ta hand om min klädhög som aldrig vill försvinna. Någon form av studentmat lär det ju också bli. Jag vill inte till ica och göra av med mina pengar! Jag vill ha något att överleva på till sommaren.
Ikväll är det nya säsongen av Desperate Housewives med flickorna :-)

Glad nyhet

Idag ringde jag till Bergs bostäder. Den 1a juli får jag en lägenhet på övre granvägen :-D
Hoppas det inte blir den lägenheten. Inte för att jag har något emot det, men det skulle bli konstigt.

Rädd för framtiden

Jag vill bo i en fin lägenhet/villa i en varmare stad. Jag vill ha ett fast jobb som jag trivs med, alltså klarar uppgifterna och får betalt så jag överlever och lite till. Jag vill ha en häst. Jag vill resa minst i 1 vecka varje vinter. Jag vill bo med älskling. Okej, det är lite tidigt att säga. Men man kan ju alltid försöka och se vad som händer.
Jag vill, jag vill, jag vill! Kan inte tiden gå lite snabbare? För jag är så less på det här nu.

Idag fick jag reda på att det är läxförhör imorgon. Varför kan jag inte få ett mail av min lärare när jag är borta? För jag är så snäll och ringer och sjukanmäler mig.
Det var någon "jätterolig" information om högskolan idag som tog upp min spanskalektion så jag sitter hemma och pluggar spanska istället.

Tragiskt

Har halvt följt Englas försvinnande som de flesta andra i Sverige och nu har dom hittat henne mördad. Riktigt hemskt.
Snart blir det Parlamentet och kolakakor :-)

Lika mulen dag idag med.

Igår kväll var jag med lite folk, eller 2 flickor som efter ett tag lämnade oss. Så det blev 3 pojkar kvar. Då hade alkoholen mer eller mindre slagit in på dom så dom hade högljudda diskussioner om skolan. Det var riktigt kul att lyssna på. Jag insåg att jag saknade fjolåret riktigt mycket. Det har jag tyckt länge så det är väl dags att gå framåt, för gårdagens kväll var rätt underhållande och way better än att sitta i min tomma 3a.

Nu har jag precis stigit upp. Somnade typ halv 3 igår ju. Dricker te och äter mina halvbrända grahamsbullar. Jag tänkte försöka jobba med mina idrottsuppgifter och sedan bär det av till ica och köpa en stor godispåse (Uppdraget!). Det är nämligen ett avsnitt av One Tree Hill sedan typ 2-3 timmar efteråt är det film: 40 year old virgin.

Om jag skulle få tråkigt...

Kollade igenom tv.nu och hittade Eva och Adam på ettan kl.19. Det är mysiga barndomsminnen det.

Det regnar.

Vad jag gjorde igår kväll? 2 nissar hälsade på. Sen hade jag tvättstuga, åt glass och såg klart One Tree Hill Säsong 2. Kanske börja på 3an idag då? Jag är så seg så jag orkar inte göra så mycket mer.

Idag regnar det. Ska nog ägna mig åt att gosa ner mig och äta något onyttigt. Jag kom fram till att jag har bara en till sånhär helg till sen blir det fullt upp.
v17 Sundsvall
v18 Från Sthlm till Sundsvall
v19 Sundsvall-Västerås-Arlanda-Cypern
v20 Hemresa
v21 Morsdag, Sundsvall?
Sen börjar juni :O

Nu snö-regnar det lite mer. Godnatt.

Bäst

Jag var den första som kom ihåg pappas namnsdag idag!

Duktig flicka!

Snooze, upp typ kl. 7.35. Idrott: rörelse till musik. Alla gjorde i princip bort sig och fnissade sig igenom det, men kul hade vi! Hem, tjoff, spanska. Dagens lektion: väder (med andra ord repetition). Shlut på skoldagen. Har hemstudier i engelska på eftermiddagen och den uppgiften (hitta felande ord) är klar.
Tittade igenom min skolmail och gissa vad? Min stupid statistikuppgift (med tragisk historia) är inlämnad och jag har inget kvar i Matte A förrutom ett VG, inte så värst oväntat. Men däremot fick jag tillbaka mitt lilla projektarbete om hälsa i Engelska B och där blev det VG! Underbart! Nu ska jag jobba som fan och banne mig ha ett VG!
Så idag, fredag, fick jag lite mentalt solsken. Det behövde jag.

In the stupid winterland

Sitter i köket och vräker i mig rostade mackor med mjukost och skinka. Jag tittar ut över ett vitt Svenstavik. Känner mig något deprimerad över det. Idag har jag varit i stallet. Jag red 2 hästar den här gången. Efter det var jag och solade solarium och här sitter jag nu. Ska kanske göra lite skolarbete.

Isolerad

Jag var på ica på en liten shoppingtur men det var det verkligen inte värt. Det är ju snöstorm. Glöm solningen idag. Det skulle vara skönt men det är inte värt att gå ut för det. Får väl sitta framför tv:n resten av dagen och sakna älskling.

Jag vill till Cypern. Nu.

Onsdag

Jag är för lat för att gå upp 7 på morgonen. Snoozade 30 minuter idag. Vi hade bara svenska på förmiddagen idag. Vi skulle läsa ännu en bok. Som vanligt vet jag inte vad jag vill ha så jag bad honom att välja åt mig. Men jag var tvungen att själv välja något. Efter hundra års tänkande så... Dante? Bara för att det låter som en bok. Han tyckte att jag var modig. Och ja, lite strange men det blir säkert bra.

Jag springer runt i Älsklings tröja idag! :-D

Nu har jag lyckats skicka in engelskauppgifterna och min matterest. Nu är det bara 2 idrottsuppgifter jag ska få fördiga. Det kommer ju mer för varje dag också men änsålänge är det ju lugnt.

Things to do: diska, shoppa på ica och sola solarium.
Mina feta lår skulle jag behöva ta tag i men det får vi ta en annan dag ;-)

Snö

När jag väl bestämmer mig för att gå ut så snöar det tokmycket. Fan.

Hemma

Har varit ute på bus med flickorna. Plötsligt blev allt bra igen.
Nu har jag vikt min tvätt och sitter och äter hårdbrödmackor med citronpeppar. Borde göra klart svenskaläxan eftersom vi har svenska imorgon.
Godnattkram!


Nere

Jag önskar att det fanns någon som förstår mig. Någon som håller med. Någon som tycker att det jag gör är bra. Någon som tycker att jag gör rätt. Någon som säger att det kommer sluta bra.
Det bara sjunker hela tiden.


Sommarjobb?

Äh, jag får tillbaka 4000 från skatt i år :-D

Var bara tvungen

Karatefylla - byz
Ljuva minnen :-)

Sliten

Det går knappt att göra något skolarbete i huvudtaget. Varken hemma eller där. Nu får jag börja gasa lite och anstränga mig så jag kan känna mig värd Cypern-resan, 5 veckor kvar!!! Det är en veckas lov emellan också. Mysigt.

Middag

Försökte med kåldolmar idag igen. Men fy faaaan!

Vår?

Nej, vintern är envis. Idag får vi väl typ 2 dm mer snö. Jag vill verkligen inte gå ut.

Söndag

Jag har hittills tagit mig igenom något som kallas frukost, men vi fel tidpunkt. Vi är lata människor.
På lördan vaknade jag med lite vackra märken från en spritpenna och lite svarta märken i sängen, men kul had vi, mycket fint minne var det också. Älskling ska försöka skrubba bort hans namn på min rygg idag. Lite senare på lördan var jag till stallet och mockade. Var för lat för att rida. Dessutom var jag tvungen att träffa Lasse. Jag har inte träffat honom på hundra år känns det som, så det var kul. Sedan satt jag och älskling hos en kompis och tråkade lite, pantade burkar och sedan bestämde vi oss för att gå hem och äta. Men älskling somnade runt kl.20. Det var inga människor där vi tidigare var så jag tog mig hem igen. Självklart somnade jag med.
Idag leker han städare och sen ska vi väl hitta på något. Vi ska äta utemiddag ikväll.

Jag har så satans ont i svanskotan, jag vet inte vad jag har gjort förrutom ridit i torsdags, det ser ut att bli ett besök hos skolsysster imorgon.

Stalldag

Idag red jag en travare, hon gick mer bakåt än framåt men jag försökte ju i alla fall. Det verkade gå ganska okej endå... Nu är jag helt slut. Vi ska nog fika med flickorna snart.

Yrkesfunderingar

Tågvärd eller lokförare kanske?


Våren är påväg

I söndags skojade jag med mamma att hon felade i sin roll som förälder eftersom hon inte påminde mig om att man skulle flytta fram klockan. Ush vad förvirrad jag blev när jag märkte att något inte stämde.


Jag blev inte lurad igår, inte vad jag vet... Men det var en varm dag. Älskling kom och mötte mig på skolan (egentligen var han där en halvtimme tidigt och drack kaffe men...) så gick vi till OK och åt glass och sen tillbaka. Efter det tog jag en kycklinglur, egentligen heter det tupplur men kycklinglur är kortare. Sedan gick vi till Ica innan vi lagade lax till middag. Mums. Sedan hade vi tvättstuga. Pappsen ringde och hörde hur det var med mig.

Mot gårdagens slut var jag lite småsur på min mamma (eller ska man säga våra föräldrar kanske) angående kriget eller lägenhetsjakten eller vadmannuvillkalladet. Det visade sig att lägenheten inte hade blivit uppsagd, det innebär att vi måste ha lägenheten en månad längre och det är mycket när man har sommarlov och andra saker att göra så. Det sabbade mina planer som det ser ut som just nu.

Idag har vi sett Hamlet (film) innan vi slutade för dagen. Risgrynsgröt (med andra ord frukost) till lunch. Ska väl sitta här och plugga resten av dagen...


RSS 2.0