Venedig 25/6 - 2/7 2008

Självklart var tåget försenat på morgonen. En och en halv timme, så vi kunde åka hem och sova ett tag igen. Väl framme i huvudstaden fick vi hamburgare och satte oss på bussen till Skavsta. När syster och jag sitter och väntar kommer det fram en man som vi inte känner igen och kallar oss för våra namn, lite konstig situation, men det var en i vårat sällskap. Jaja, upp i luften, Ryanair kändes lite B och vingligt men ja, vad gör man inte för att betala så lite som möjligt, jag är inte förvånad.

Framme kvällstid, typ kl 21 och vilken värme! Dags att gå labyrint till lägenheten och jag gnällde som ett småbarn. Jag och syster hade önskemål om ett speciellt rum, men nej, så vi hamnade i bäddsoffa i vad som såg ut att vara vardagsrum. Lugn och ro? Nej, pappa kom och terror-väckte oss varje morgon. Det var som att vi var helt dumma i huvet för att vi sov till 10.

För er som inte vet så är Venedig en stad med många gator i varierande längd och bredd, inga bilar får plats så man tar sig fram med båt i kanaler om man inte orkar gå. När jag säger kanal så dyker det upp en eller annan bro i sin färdväg. Resultat: stenhårda benmuskler och rumpa!

Så: i helhet har vi gått hela dagarna i i genomsnitt 35 gradig värme, högsta upplevda teperaturen var 38. Inte att rekomendera för de kräsna. Pappa gick alltid och klagade om att vi såg sura ut. Varje dag. En dag åkte vi båt till Murano och en annan tågade vi till Verona.

Shopping: Venedig har många teatermasker, glasskulpturer och pasta/konditori. De övriga klädbutiker vi var intresserade av varierade i budget.

Mat: Mycket pasta och pizza etc. Färsk fisk såg vi mycket av. Vi tillagade maten i lägenheten. Men ett eller annat mellanmål ute.

Positivt:
Unik stad
Varmare än i Sverige
God mat
Rosecco
Det finns alltid något att hitta på

Negativt:
Värmen
Längden på promenaderna
Ej AC i lägenheten
Sällskapet
TV: allt är dubbat på italienska!
Mygg
(Mamma tyckte att vi skulle ha fått åka gondol)

Det var helheten av vår resa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0